s54mtb je napisal/-a:Samo ta ima 4x manjši frekvenčni obseg.
Kaj konkretno si imel v mislih ?pirpy je napisal/-a:Ne razumem kako lahko imajo 50 let stare "mašine" še vedno tako visoko ceno.
VolkD je napisal/-a:s54mtb je napisal/-a:Samo ta ima 4x manjši frekvenčni obseg.
In precej boljši dinamični obseg.
O RBW sploh nebi. Ne moreš izmeriti odziv enega kristala.s54mtb je napisal/-a:To je res. Ampak za neko amatersko delavnico je koliko dovolj? Po mojem več kot enih 60dB zelo redko. Edino kar je res sitno je fiksen 200kHz RBW.
VolkD je napisal/-a:Hja,... teh časov ne bo več. TV je v veliki večini odšel na optiko. Tudi radio bo počasi končal tam, čeprav precej počasneje. Ostane torej veselje okrog radio (amaterskih) dejavnosti.
Na 2,3 in 3,4GHz smo amaterji že sedaj na sekundarni osnovi, pričakuje pa se še precej večji pritisk na te frekvence. Na 5,7 GHz je radijskih postaj v EU za peščico.
Večino tega se torej dogaja v področju do 1,3GHz. Tu se da pa še marsikaj narediti, tudi stvari, ki jih sicer ni komercialno za dobiti.
No pa mogoče še kaj na področju WiFi.
Tak je bil moj način razmišljanja, ko sem šel v nakup SA do 3,2GHz.
Jaz to nebi kupil.pirpy je napisal/-a:Koliko mu ponudim
S57RZ je napisal/-a:Vzemi Tinysa ultra:
https://eleshop.eu/tinysa-ultra-spectrum-analyser.html
Gre do 6GHz,
VolkD je napisal/-a:Tudi brez te razširitve je tole bolj indikator, kot pa instrument.
Imejte svoje veselje, nihče vam ga ne brani, a ne potem prodajat okrog alternativno fiziko, ker fizika je samo ena in se prav nič ne ozira na to ali so ljudje profesionalci ali pa amaterji.S57RZ je napisal/-a:Ojej Darko, ne se toliko razburjat zaradi ene male škatlice in privošči nam neprofesionalcem malo veselja z našimi igračami! Če se ti ljubi (ne vem če boš sploh pogledal) poglej spodnjo primerjavo starejše igrače Tinysa z Siglentovim spektralcem. Avtor videa je tudi avtor teh dveh igračk (Tinysa in Tinysa ultra).
Glej tale video prikazuje tinys kot, da je celo boljši od Siglenta. Pa vsi vemo, da to ne drži.S57RZ je napisal/-a:Če se ti ljubi (ne vem če boš sploh pogledal) poglej spodnjo primerjavo starejše igrače Tinysa z Siglentovim spektralcem. Avtor videa je tudi avtor teh dveh igračk (Tinysa in Tinysa ultra).
https://youtu.be/YJ1pN0RuXcg
VolkD je napisal/-a:Pa sem se vseeno odločil pogledat. No potem sem pa videl tole:
RF signalov se ne da pravilno deliti z T veznim členom. Ni velika znanost, to so osnove.
T člen se lepo vidi. Probleme, ki nastanejo s tako neprilagoditvijo se pa res lahko rešuje s attenuatorji. Ti seveda prispevajo k prilagoditvi v odvisnosti od slabljenja. Zadeva je pogojno sprejemljiva, če so attenuatorji dovolj veliki in če je obremenitev na obeh straneh enaka. Tega pa seveda ne vemo.S53DZ je napisal/-a:Darko,
za tisto, kar ti imenuješ T člen, on v videu pojasni, da je splitter, kar pomeni, da je uporabil najbrž 50 Ohmski enostavni 6dB uporovni delilnik.
Takega s 6dB slabljenja 50 Ohm in moči 1W sem si jaz davno izdelal kar sam. Glej sliko v priponki.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost