Kitajski SMA ATT

Tu bo vse kar diši po RF. Še posebej zaželene so lastne stvaritve. Tudi teme, ki so za ostale poučne so prioriteta.

Kitajski SMA ATT

OdgovorNapisal/-a PrimozL » 04 Jul 2024, 21:11

Živijo,

Naročil sem tri kitajske slabilnike (atenuatorje) za manj kot 4€ na kos. Nisem pričakoval veliko, kljub temu, da so deklarirani za uporabo do 8 GHz. No, meritve so pokazale drugače. Povsem so primerljivi z npr. podobnimi od MiniCircuits. Ta prodajalec sicer pravi, da so primerni za 6 GHz. Glede na rezultate meritev bi rekel, da so, predvsem zaradi prilagoditve, primerni za uporabo nekje do 5 GHz. Toleranca vstavitvenega slabljenja približno +/- 0.15 dB do frekvence 5 GHz je dovolj dobra za moje potrebe.

Ne morem pa ničesar reči o dejanski moči, ki jo prenesejo. Izgubna moč znotraj ATT se drugače razporedi po uporih pri različnih vrednostih slabljenja. Preko 0.5W ne bi šel preizkušat. Od znotraj sem videl par MiniCircuits ATT v SMA izvedbi in so res lepo narejeni, tudi s stališča odvajanja toplote. Tudi o mehanski vzdržljivosti bo mogoče kaj bolj določenega reči komaj čez čas.

Edina stvar, ki mi ni všeč, so lasersko vgravirane vrednosti slabljenja, ki so precej slabo vidne. Mogoče bom na trak natisnil vrednost vstavitvenega slabljenja, ga prilepil in dal prozorno termo-skrčko preko.
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
PrimozL

Kraj: Okolica Vipave
Zahvalil se je: 103 krat
Prejel zahvalo: 228 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 48

Re: Kitajski SMA ATT

OdgovorNapisal/-a S53DZ » 04 Jul 2024, 21:39

Primož,
lepo zgledajo. Saj tudi teh 21-23 dB ni slabo, hi. Razmerje Price / Performance = odlično.
Meni se je pri enih podobnih zgodilo, da se je med matico in telesom odvil in ga je nerodno popraviti.
Sicer sem pa z njimi zadovoljen. Le upoštevati je treba, da imajo SMA konektorji pač svoj domet glede števila privijanj/odvijanj.

73 Bojan
Uporabniški avatar
S53DZ

Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 243 krat
Prejel zahvalo: 442 krat
Uporabnika povabil: S52O
Število neizkoriščenih povabil: 47

OdgovorNapisal/-a mare69 » 05 Jul 2024, 05:51

PrimozL je napisal/-a:Živijo,

Naročil sem tri kitajske

Edina stvar, ki mi ni všeč, so lasersko vgravirane vrednosti slabljenja, ki so precej slabo vidne. Mogoče bom na trak natisnil vrednost vstavitvenega slabljenja, ga prilepil in dal prozorno termo-skrčko preko.

Jaz sem to rešil z napisom na traku s termo tiskalnikom (oznaka za kable), tako da sicer visi “zastavica”. Malo hecno zgleda, a ga hitro najdeš v škatli s konektorji in drugimi večjimi att.
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
mare69

Zahvalil se je: 25 krat
Prejel zahvalo: 113 krat
Uporabnika povabil: miharix
Število neizkoriščenih povabil: 55

OdgovorNapisal/-a s59ma » 05 Jul 2024, 09:39

Tudi jaz sem (že nekaj časa) zadovoljen s temi attenuatorji :_clap
Moje označevanje: Dymo nalepka okoli att (samo številka), nato čez prozorna skrčka (kot je že napisal PrimozL).

S53DZ je napisal/-a:Le upoštevati je treba, da imajo SMA konektorji pač svoj domet glede števila privijanj/odvijanj.

Vsi konektorji imajo omejeno število ciklov. No, SMA še najmanjše...
Na napakah se učimo (pametni se na tujih).
s59ma

Kraj: Medvode
Zahvalil se je: 44 krat
Prejel zahvalo: 175 krat
Uporabnika povabil: mirkatmir
Število neizkoriščenih povabil: 17

OdgovorNapisal/-a Dorijan » 07 Jul 2024, 21:59

s59ma je napisal/-a:Tudi jaz sem (že nekaj časa) zadovoljen s temi attenuatorji :_clap
Moje označevanje: Dymo nalepka okoli att (samo številka), nato čez prozorna skrčka (kot je že napisal PrimozL).

S53DZ je napisal/-a:Le upoštevati je treba, da imajo SMA konektorji pač svoj domet glede števila privijanj/odvijanj.

Vsi konektorji imajo omejeno število ciklov. No, SMA še najmanjše...

Dymo in tudi Brother imajo to all in one (direkten tisk na termoskrčko)
https://www.dymo.com/labels-tapes/rhino ... 18051.html
Za Brother je malo boljše ker lahko kupiš kitajske brez čipa
https://www.aliexpress.com/item/4001208919633.html
Dorijan

Zahvalil se je: 6 krat
Prejel zahvalo: 302 krat
Uporabnika povabil: gumby
Število neizkoriščenih povabil: 59

Vrni se na RF elektronika

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost