Živijo,
Naročil sem tri kitajske slabilnike (atenuatorje) za manj kot 4€ na kos. Nisem pričakoval veliko, kljub temu, da so deklarirani za uporabo do 8 GHz. No, meritve so pokazale drugače. Povsem so primerljivi z npr. podobnimi od MiniCircuits. Ta prodajalec sicer pravi, da so primerni za 6 GHz. Glede na rezultate meritev bi rekel, da so, predvsem zaradi prilagoditve, primerni za uporabo nekje do 5 GHz. Toleranca vstavitvenega slabljenja približno +/- 0.15 dB do frekvence 5 GHz je dovolj dobra za moje potrebe.
Ne morem pa ničesar reči o dejanski moči, ki jo prenesejo. Izgubna moč znotraj ATT se drugače razporedi po uporih pri različnih vrednostih slabljenja. Preko 0.5W ne bi šel preizkušat. Od znotraj sem videl par MiniCircuits ATT v SMA izvedbi in so res lepo narejeni, tudi s stališča odvajanja toplote. Tudi o mehanski vzdržljivosti bo mogoče kaj bolj določenega reči komaj čez čas.
Edina stvar, ki mi ni všeč, so lasersko vgravirane vrednosti slabljenja, ki so precej slabo vidne. Mogoče bom na trak natisnil vrednost vstavitvenega slabljenja, ga prilepil in dal prozorno termo-skrčko preko.