Napisal/-a VolkD » 23 Jun 2022, 08:41
Vrednotenje zbranih podatkov:
Stolpec D: Tu je tuljava precej raztegnjena in pomečkana. Ocena kdaj je že kritično je popolnoma moja subjektivna ocena. B večini primerov se to da še bolj pomečkati in s tem doseči še nižjo induktivnost. Izgled tuljave bo seveda trpel. Stresano polje bo večje, a nas to v veliki večini primerov ne bo motilo.
Stolpec C: Tu je tuljava razširjena in deformirana do te mere, da ji še vedno lahko rečemo tuljava in ne sračje gnezdo. Ocena je seveda moja in subjektivna, odvisna je tudi od moje dobre volje v danem trenutku meritve. Včasih je človek pač bolj kritičen, drugič pa reče - eh , naj ji bo.
Stolpec B: Tole je pa že precej objektivno. Navita tuljava ovoj do ovoja, da izmerjeni rezultat, ki se z mojo dobro/slabo voljo ne razlikuje prav veliko.
Ocena merilne napake: Tuljave spajkam na zato pripravljen pripomoček. Dolžina nožic tuljave in način - razdalja nožic med seboj ima seveda svoj vpliv. Trudil sem se, da bi bile nožice tuljav, pri vseh tuljavah enake, a se razlika 0,5mm lahko hitro pripeti. Saj število ovojev še vedno ostane enako, a se prvi in zadnji ovoj razlikujeta v premeru.
Test je pokazal, da je ta razlika lahko tam nekje do 5%. Pri tem je treba povedati, da je razlika precej večja pri tuljavah z manjšim številom ovojev, kot pri tuljavah z večjim številom. To je seveda logično, saj se 0,5mm pri tuljavi z dvema ovojema pozna bolj, kot pa pri tuljavi z 10-imi ovoji.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net