Govorim o tistih treh, ki so bili pozitivi, pa sploh niso vedeli, da so bolni.DusanK je napisal/-a:Če so tisti trije, ki po tvoje kužijo okrog, ...
Zelo se bojim, da smo čas, ko bi ljudi morali osveščati in biti prijazni zamudili. Nekaterih stvari se pač ne da reševati po vojaško. Civilna družba pač ni vojska. Prav tako se bojim, da ljudje ne bodo ločili med odporom do represevnega reševanja tega problema in problemom samim. Bojim se torej da bo zaradi odpora do načina reševanja problema nastal tudi odpor do cepljenja. To bi za marsikoga bilo namreč usodno.DusanK je napisal/-a:To je samo stvar osveščenega posameznika. Bolj kot boš pritiskal na družbo, večji revolt, žlehtnobo ter neposlušnost boš dobival od raje.
Saj je jasno, da lepa beseda lepo mesto najde ampak to se mi zdi, da je večji del po 10-ih mesecih že zamujeno.
Zdaj bo samo še prisila in dodatno zategovanje, ker ne gre še nič pretirano na boljše, vsaj po statistiki in polnih posteljah v bolnišnicah.
Po moje niti sami ne vedo kako je oziroma kako naj bi bilo.DusanK je napisal/-a:Hm, ne vem ampak a ni tako, da na PCR test prideš samo, če to odobri osebni zdravnik na osnovi simptomov, ki so več kot samo vročina in izguba okusa ter vonja?
Za slednje tri ti samo reče, da ostani doma v (samo)izolaciji in ne hodi okrog 14 dni. Ko vsi simptomi minejo ostaneš še 48 ur doma predno greš kamorkoli ali nastopiš službo.
Tako nekako dobivam info tudi od znancev, ki so preboleli C-19. Čeprav so bili testirani (drive in) sta od petih, ki jih poznam, TAN kodo dobila samo dva.
Sicer ne vem, ali so v kvoti PCR številki testiranih tudi samoplačniški, pa tudi, če so, jih zna biti zaradi cene zelo malo. Hitri antigenski testi (HAGT) so svoja številka.
Logično bi bilo, da se potem to pripiše gripi ali ostalim respiratornim boleznim.DusanK je napisal/-a:Kar se sprašujem je kateri bolezni ali okužbi (npr. gripa) se pripiše vsem ostalim, ki so bili na PCR C-19 sicer negativni in vseeno kažejo simptome ala C-19, drugače niti ne bi bili napoteni na PCR test?
Ali kako, kje se motim?
DusanK je napisal/-a: Kar se sprašujem je kateri bolezni ali okužbi (npr. gripa) se pripiše vsem ostalim, ki so bili na PCR C-19 sicer negativni in vseeno kažejo simptome ala C-19, drugače niti ne bi bili napoteni na PCR test? Ali kako, kje se motim?
cimabella je napisal/-a:Kar se mene tiče, se tema lahko zaklene, čeprav se mi zdi aktualna.
VolkD je napisal/-a:Ja, a se podcenjuje dejstvo, da ogromno ljudi sploh ne uporablja fb in drugih takoimenovanih socialnih omrežij.
Proteus je napisal/-a:javni TV in radijski mediji pa so samo še nepotreben filter dejanskih dogodkov.
Nekoč nekdaj sem tudi sam naredil to korelacijo med leti in uporabo, oziroma veščino uporabe računalnika.Proteus je napisal/-a:V glavnem gre za ljudi 60+, ki imajo tudi drugače probleme z uporabo sodobnih komunikacij.
VolkD je napisal/-a:Drugi pa pridejo, a kaj ko nimajo kaj povedat.
Ne vem kako drugje, ker premalo poznam. A leta 1989 sem v Primorskih novicah prevzel zafurano aplikacijo za delo z naročniki. Avtor je pobegnil v Švico in ostal tam. Zadeva je delala, soursov ni bilo. A delala je le z 16.383 naročniki. Ob vnosu novega je bilo zadeve konec... Naredil sem programe znova,... Takratni direktor je bil Mef. Primorske novice so takrat torej imele 16k naročnikov + to kar se je prodalo preko kioskov in knjigarn. Danes imajo primorske novice 48k naročnikov, kar je 3x več. Razen tega so takrat izhajale 2x na teden (mislim da torek in petek?) in izjemoma, ko so bili kaki extra dogodki še v soboto. Danes izhajajo najmanj vsak delovni dan v tednu, sobotna izdaja je pa še posebej.Proteus je napisal/-a:Ko se takole pogovarjamo v službi, mlajši sploh ne vedo več, kaj je to Delo, Dnevnik, Večer ali Primorske novice in ne kupujejo več TV ali radijskih sprejemnikov.
Tule si pa povsem zavil s teme.Proteus je napisal/-a:VolkD je napisal/-a:Drugi pa pridejo, a kaj ko nimajo kaj povedat.
Danes se zastonj še mačka ne goni.
Tisti, ki nameravajo kaj bolj konkretnega povedati to ne počnejo na forumih, temveč na kakšnih drugih bolj "donosnih"« platformah. Donosnih namenoma v narekovajih.
Proteus je napisal/-a:Danes se zastonj še mačka ne goni.
VolkD je napisal/-a:Govoriti torej o tem, da so tiskani mediji pase je malo khmm,.. kako bi rekel - recimo neprimerno.
Po forumu brska: booxco in 3 gostov