Napisal/-a MarkoM » 03 Avg 2021, 08:50
Sicer ne kupujem masovno s kitajske, ampak sedaj se mi je zgodila zanimiva prigoda na aliexspress. Maja sem naročil daljnogled, plačal, čez dva dni dobim mail, da je bilo odposlano. Pustim in čakam. Po dveh mesecih grem gledat kaj je zdaj s tem in v profilu vidim, da imam nova sporočila (zakaj nisem maila dobil še ne vem), kjer prodajalec zahteva dodatnih 17$ za poštnino. Potem je priletelo sporočilo, da naj odpovem naročilo, ker tega nisem storil (nisem videl njegovih sporočil) je on nastavil status, da je odposlal. Nekaj dni nazaj sem mu pisal, če je sploh poslal in mi je odpisal naj kliknem, da sem prejel blago in potem naredim vračilo, ker tak način ne bo prizadelo njegove trgovine. Dejansko je sfejkal celotni aliexspress tracking, ker ko sem mu pisal, je priletel mail, da je pošiljka na nizozemskem, čez dva dni pa, da sem jo prejel. Seveda je nisem. Študiram, da bom dal dispute in ne bom ustregel njegovim željam, ker očitno zavaja. Na koncu sem mu še poslal sporočilo kaj ponuja, če ga ubogam. Me zanima odgovor.