prenosnik - srednji rang ( +/- 800€)

Sem sodijo vse informacije, ki so lahko vsem ostalim koristne. Brez problema lahko napišete ime firme ne glede na to ali je v zvezi s pozitivno ali negativno izkušnjo.
Zaželene so tudi ocene posameznih izdelkov.

prenosnik - srednji rang ( +/- 800€)

OdgovorNapisal/-a luccabrassi » 12 Sep 2024, 16:52

procesor : Intel i5 ,i7 / Rayzen R7 / ARM ?

zaslon : IPS ali OLED

firme : lenovo , dell , asus ( hp mi ni blizu )

----------------------------------------------
inteli i5 ,i7 12,13 generacije imajo hude probleme s voltažami stabilnostjo in če procesor ni uklenjen lahko dobesedno crkne . Bolje delajo v single core načinu , se radi grejejo

Ryzni , ne poznam , še nisem imel , baje je zadnje čase ful ponaredkov ( sicer ob nabavi samo procesorja ) , baje so boljši v multicore načinih ( adobe in je prednost - ja spet podobna umetniška srednja šola :_dunno ) so malček hladnejši od intela

ARMI : delajo zelo močno v multicore načinu ( npr apple mac pro ) sedaj so jih povzeli tudi asusi , lenovi ,.... najmočnejši od vseh v AI ( ravno bral v monitorju ) , zelo hladni , pojma nimam kako se drugače obnašajo

-----------------------------------------------
IPS klasika , dobra slika zmerna poraba približno enaka kot OLED

OLED veliko boljša slika , možnost zapeke ? ( stalne ikone na namizju ) poraba približo podobna IPSu

-----------------------------------------------

verjetno bom vzel obnovljenega ali skoraj novega na ebayu.de , samo moram poštudirat te 3 faktorje ... še kdo ?
Uporabniški avatar
luccabrassi

Kraj: KOČEVJE
Zahvalil se je: 382 krat
Prejel zahvalo: 505 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 253

Re: prenosnik - srednji rang ( +/- 800€)

OdgovorNapisal/-a mare69 » 12 Sep 2024, 21:22

ITSCO na ebayu včasih prodaja to, kar na spletni strani ni šlo v promet. To so ponavadi kakšni malo popraskani laptopi. Imajo isto garancijo, a so občutno cenejši zaradi estetike. Malo počekiraj:
https://www.ebay.de/str/itsco2ndhandcomputertrading
mare69

Zahvalil se je: 24 krat
Prejel zahvalo: 113 krat
Uporabnika povabil: miharix
Število neizkoriščenih povabil: 55

OdgovorNapisal/-a generator » 14 Sep 2024, 10:02

inteli i5 ,i7 12,13 generacije imajo hude probleme s voltažami stabilnostjo in če procesor ni uklenjen lahko dobesedno crkne . Bolje delajo v single core načinu , se radi grejejo

To je sicer res, a le za namizne različice procesorjev, glej https://slo-tech.com/novice/t832852
Vseeno je pa pametno za izbran prenosnik pogledati kakšen pregled oz. recenzijo, da se vidi ali je hladilni sistem v redu.

Za neko osnovno delo bo vsak refurbished poslovni prenosnik iz zadnjih nekaj let vrh glave.
Sam bi vzel na primer:
Lenovo Thinkpad T serijo, od T14 Gen 1 (Intel ali AMD) naprej
ali
Dell Latitude serijo, jaz bi gledal npr. Latitude 5510
ali
nekaj iz HP EliteBook serije (teh ne poznam).
generator

Zahvalil se je: 42 krat
Prejel zahvalo: 5 krat
Uporabnika povabil: ivor
Število neizkoriščenih povabil: 2

OdgovorNapisal/-a PPG78 » 14 Sep 2024, 10:25

Bi samo dodal da imajo profesionalni HP prenosniki težave z "HP Endpoint Security Controller Write Access Failure" za katere uradni servis pravi da je rešitev le menjava osnovne plošče. :_cussingwhite To se dogaja naključno in lahko kupiš rabljen prenosnik ki deluje, čez čas pa se pojavijo težave. Na linku je to pri Elitebook, sam imam Zbook in je isto.
Sam bi v 2024 odsvetoval nakup rabljenega HP-ja in raje vzel kakšen Lenovo Thinkpad.

LP, Peter
PPG78

Kraj: Gorenjska
Zahvalil se je: 77 krat
Prejel zahvalo: 454 krat
Število neizkoriščenih povabil: 227

OdgovorNapisal/-a luccabrassi » 14 Sep 2024, 11:08

HP imam v službi že ene 4 leta - res je da so bili vsi i5 zadnjih generacij . V prvi službi posodobitve firmwara vsak teden , potem se mi ni hotel konektat na ekrana in preden mi je to uspelo je trajalo kako uro živcev.

Sedanji Hp pa zgleda da je bila neka napaka na mrežni in se ni hotel pravilno zrcalit na mrežno od docka ( zaradi ekranov ) ( imeli smo tudi probleme s mrežnim telefonom in centrala v indiji si je kak teden razbijala glavo zakaj povezava vsakič crkne ) . Tako smo menjali ene 6 dockov in na koncu računalnik , tudi telefon sedaj dela bp.

Doma nikakor nisem mogel priključiti mojih 2 ekranov na HP laptop DVI port na USB C , HDMI na DVI pa nisem poskušal ker ga nimam kabla . Na koncu sem si v službi kablovje ( 5S :mrgreen: more biti ) uredil tako da dock nesem domov in tu prevežem.

Se mi pa stalno sesuva MS Office 365 , ker moram delat kvalificirana poročila po predlogi podjetja in doc lahko hitro preseže 100Mb ( imam slike ki pa jih ne reduciram preveč zaradi pomembnih detajlov ki se lahko izgubijo ) , te se potem že same ko izvozim v PDF

Za prenosnik pa mora biti 15 col + tako da ima ločeno številčnico (T15 ) velikost in debelina mi nista pomembni toliko .
Uporabniški avatar
luccabrassi

OdgovorNapisal/-a luccabrassi » 25 Sep 2024, 06:14

nabavil , najdu v Italiji , malček dražje od zastavljenega ker je nov , srednja opcija v pregledu ( serija s črko P je precej dražja )

https://www.lenovo.com/ca/en/p/laptops/thinkbook/thinkbook-p/thinkbook-15p-gen-2-(15-inch-intel)/len101b0003
Uporabniški avatar
luccabrassi

Vrni se na Kje kaj kupiti in izkušnje

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov