Pametna ura

Sem sodijo vse informacije, ki so lahko vsem ostalim koristne. Brez problema lahko napišete ime firme ne glede na to ali je v zvezi s pozitivno ali negativno izkušnjo.
Zaželene so tudi ocene posameznih izdelkov.

Pametna ura

OdgovorNapisal/-a VolkD » 27 Jul 2024, 07:57

Moja pametna ura se je poslovila. Odlomil se ji je del USB konektorja in posledično se je ne da več polniti. Verjetno bi se dalo popraviti, a ne ravno enostavno. Odlomljena žica, ki povezuje kontakt USB-ja je znotraj odlomljenega plastičnega dela. Nekako mi to ne diši popravljati, ker mislim, da nebi ravno dolgo držalo.

Ponudba pametnih ur je ogromna. Za vsak denar jih že dobiš. Posledično seveda dobiš tudi stvari, ki si jih res ne želiš.
Po drugi strani pa nisem zahteven uporabnik; rabim povezljivost na telefon ( Android - Huawei P30 pro), prenos sms-jev, iskanje telefona, ki ga res velikokrat pozabim v kakem kotičku. Na merjenje korakov sem se tudi navadil in bi ga težko pogrešal, bitje srca in zasičenost krvi s kisikom sta dobrodošla, če ne že kar obvezna. Fino je, če je grafika lepa, a je bolj pomembna dolga avtonomija.
Sem kaj pozabil ? Aja,... za uro ne dam prav veliko. Čez 40€ bom šel le, če me kaj na uri res navduši.

Kupovati čisto na slepo kot padalec se mi ne da. Je kdo kupoval v zadnjem času in kupil kaj podobnega s čimer je zadovoljen ?
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani

Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 19701 krat
Prejel zahvalo: 10121 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 254

Re: Pametna ura

OdgovorNapisal/-a kobranka » 27 Jul 2024, 09:34

Ja nekje jih baje talajo tudi zastonj, samo moraš za to dati nekaj sebe proč, kot recimo email pa aplikacijo na telefonu, ki pa ne vem kako deluje. Baje jim na Temuju ostajajo nisem pa 100%. Naj bi imela vse našteto oz. večino stvari.

To je pač za brezplačno, za drugo pa ne vem.
kobranka

Zahvalil se je: 739 krat
Prejel zahvalo: 305 krat
Uporabnika povabil: MadMax
Število neizkoriščenih povabil: 61

OdgovorNapisal/-a Protoncek » 27 Jul 2024, 10:04

kobranka je napisal/-a:Ja nekje jih baje talajo tudi zastonj, samo moraš za to dati nekaj sebe proč, kot recimo email pa aplikacijo na telefonu...

Pa dostop do tvoje spletne banke preko te aplikacije recimo...
Resno: ne temu nasedat. "zaston' se še maček ne gon'" je pregovor, ki še vedno velja. Ravno Temu je bil vir prevare ne prav dolgo nazaj, če se prav spomnim, se mi zdi da je neka ženska ostala brez nekaj 10 jurjev... pa kar nekaj je virov, kjer pravijo, da roba s temu ni prišla oz. je bila vsebina fake.

Glede ure: jaz bi gledal, da ima brezžično polnjenje, tako ni težav s konektorji in podobno "nesnago".

EDIT: še to glede “nesnage, ki jo dobiš zraven, a ne rabiš”: žal je tako, da za nekatere funkcije rabiš nabavit nekaj dražjega, s tam pa nujno pride tudi nesnaga. Lep primer je brezžično polnjenje telefona: tega imajo samo flagship modeli, cenejšega ne boš našel s to funkcijo.
Uporabniški avatar
Protoncek

Kraj: Mengeš
Zahvalil se je: 773 krat
Prejel zahvalo: 955 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 196

OdgovorNapisal/-a VolkD » 27 Jul 2024, 10:56

Protoncek je napisal/-a:Glede ure: jaz bi gledal, da ima brezžično polnjenje, tako ni težav s konektorji in podobno "nesnago".
Sem nekaj gledal, a mi ni jasno kako je s polnilcem. A pride zraven ali moraš posebej kupit. Pri tem se ponovno postavi vprašanje kompatibilnosti.
Že tako ne vem kakšna je kompatibilnost modelov z GT3 oziroma GT4 (kaj sploh to pomeni) z mojim telefonom. Opazil sem le, da sta Huawei in Xiaomi precej podobna.

Če bi že izbiral kaj dražjega, potem bi si želel zraven imeti še vsaj GPS.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani

OdgovorNapisal/-a kobranka » 27 Jul 2024, 11:10

Protoncek je napisal/-a:
kobranka je napisal/-a:Ja nekje jih baje talajo tudi zastonj, samo moraš za to dati nekaj sebe proč, kot recimo email pa aplikacijo na telefonu...

Pa dostop do tvoje spletne banke preko te aplikacije recimo...
Resno: ne temu nasedat. "zaston' se še maček ne gon'" je pregovor, ki še vedno velja. Ravno Temu je bil vir prevare ne prav dolgo nazaj, če se prav spomnim, se mi zdi da je neka ženska ostala brez nekaj 10 jurjev... pa kar nekaj je virov, kjer pravijo, da roba s temu ni prišla oz. je bila vsebina fake.

Glede ure: jaz bi gledal, da ima brezžično polnjenje, tako ni težav s konektorji in podobno "nesnago".

EDIT: še to glede “nesnage, ki jo dobiš zraven, a ne rabiš”: žal je tako, da za nekatere funkcije rabiš nabavit nekaj dražjega, s tam pa nujno pride tudi nesnaga. Lep primer je brezžično polnjenje telefona: tega imajo samo flagship modeli, cenejšega ne boš našel s to funkcijo.

Zanimivo. No jaz aplikacije nisem uporabljal, kar sem pa naročil sem naročil preko spletne strani in to tudi dobil. Je pa res o fake vsebini takrat nisem kaj dosti vedel, en USB hub in kabel vem, da mi še ni uspelo povezati, kar bi lahko napeljevalo na dejstvo, da so mi res podtaknili kaj takega.
kobranka

OdgovorNapisal/-a Protoncek » 27 Jul 2024, 11:44

Nisem prepričan, da bi jaz to kupoval na aliexpressu… predvsem, ker imaš star p30pro, kjer bi moral pri nekem trgovcu preverit, koliko je (še) kompatibilen z novimi urami. Dejstvo je tudi, da “firma na firmo” najbolj paše, če kombiniraš firme med seboj prej ali slej naletiš na nezdružljivost.
Uporabniški avatar
Protoncek

OdgovorNapisal/-a s56rir » 27 Jul 2024, 14:27

Kar bi lahko priporočil na podlagi uporabe iz prve roke, krepko presega predvideni budget. Garmin se namreč začne pri 4x le tega. Ampak po izkušnjah do sedaj, še niti ne pomislim na menjavo.
Kar pa imam izkušenj z uporabniki okrog mene, pa vsakokrat dobim isto potrditev - malo denarja, malo muzike.
Bi se pa kar strinjal s predhodniki, da je najbolje, če je le možno, izbrati istega proizvajalca, kot je telefon. S tem, da Huawei tudi presega budget tudi z cenejšimi modeli.
Pa mogoče ne ciljati ravno na najcenejši razred, ne glede na znamko.
Uporabniški avatar
s56rir

Kraj: Prlekija (JN86BN)
Zahvalil se je: 241 krat
Prejel zahvalo: 138 krat
Uporabnika povabil: gumby
Število neizkoriščenih povabil: 28

OdgovorNapisal/-a mare69 » 27 Jul 2024, 14:41

VolkD je napisal/-a:
Protoncek je napisal/-a:Glede ure: jaz bi gledal, da ima brezžično polnjenje, tako ni težav s konektorji in podobno "nesnago".
Sem nekaj gledal, a mi ni jasno kako je s polnilcem. A pride zraven ali moraš posebej kupit. Pri tem se ponovno postavi vprašanje kompatibilnosti.
Že tako ne vem kakšna je kompatibilnost modelov z GT3 oziroma GT4 (kaj sploh to pomeni) z mojim telefonom. Opazil sem le, da sta Huawei in Xiaomi precej podobna.

Če bi že izbiral kaj dražjega, potem bi si želel zraven imeti še vsaj GPS.

Ponavadi se polno z vsakim brezžičnim polnilcem.

Poglej si modele amazfit. Sam jo kar precej matram in dela brez težav. Edino kar sem imel težav je bilo z enim starejšim modelom v plastičnem ohišju. Pri hitrosti 40km/h na električnem surfu sem padel in uro mi je odtrgalo z roke in je nekje na dnu Krke. Zdaj imam model gtx v kovinskem ohišju in ni težav pri vseh vodnih športih. Edino za prosto potapljanje ni uporabna. Naslednja bo pa kak suunto, samo ta kar dela :)
Uporabniški avatar
mare69

Zahvalil se je: 60 krat
Prejel zahvalo: 209 krat
Uporabnika povabil: miharix
Število neizkoriščenih povabil: 102

OdgovorNapisal/-a Lojz » 27 Jul 2024, 15:07

Jaz imam Amazfit GTR 47mm. Priložen je brezžični polnilec. Moram reči, da je kar solidna. Baterija po več kot 3 letih še vedno drži okoli 14 dni. Vklopljeno vse, razen GPS!
Zamenjal sem le pas s kovinskim, kupljenim na AE.
Mislim pa, da je ta moj model že tako star, da je nedobavljiv. Poglej za GTR3 ali GTR4.
Lep pozdrav!
Lojz
Uporabniški avatar
Lojz

Kraj: Koroška
Zahvalil se je: 213 krat
Prejel zahvalo: 494 krat
Uporabnika povabil: Proteus
Število neizkoriščenih povabil: 46

OdgovorNapisal/-a VolkD » 27 Jul 2024, 15:09

s56rir je napisal/-a:Kar bi lahko priporočil na podlagi uporabe iz prve roke, krepko presega predvideni budget. Garmin se namreč začne pri 4x le tega. Ampak po izkušnjah do sedaj, še niti ne pomislim na menjavo.
Kar pa imam izkušenj z uporabniki okrog mene, pa vsakokrat dobim isto potrditev - malo denarja, malo muzike.
Bi se pa kar strinjal s predhodniki, da je najbolje, če je le možno, izbrati istega proizvajalca, kot je telefon. S tem, da Huawei tudi presega budget tudi z cenejšimi modeli.
Pa mogoče ne ciljati ravno na najcenejši razred, ne glede na znamko.
kaj pa ponudbe, ki mi jih daje T-2, glede na to, da imam veliko točk za porabiti ? Pa v bistvu dobim kredit na račun vezave(pa saj tako in tako nimam namena iti nikamor).
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani

OdgovorNapisal/-a Protoncek » 27 Jul 2024, 16:18

mare69 je napisal/-a:Ponavadi se polno z vsakim brezžičnim polnilcem…

Samsungova ne… na klasičnem brezžičnem polnilcu je ne polniš…res pa je, da je narejena tako “čudno”, da na klasičnem polnilcu sedi na nosilcih za pas, ne na zadnji strani, pa je mogoče preveč razdalje, ker je par mm oddaljena od površine.
Uporabniški avatar
Protoncek

OdgovorNapisal/-a kobranka » 28 Jul 2024, 09:47

Za tvojih 40€ bi jaz šel na blef kupiti Jelloo KE3 EIGIIS, bi jo tudi sam kupil pa je ne rabim, ker ne nosim ur spljoh ne več. Poglej si kakšno predstavitev okrog tega modela.
VolkD je napisal/-a:kaj pa ponudbe, ki mi jih daje T-2, glede na to, da imam veliko točk za porabiti ? Pa v bistvu dobim kredit na račun vezave(pa saj tako in tako nimam namena iti nikamor).

Tiste popuste in kreditne točke ne zastopim najbolje. Glede na želje si boš bolj malo privoščil.
kobranka

OdgovorNapisal/-a Protoncek » 28 Jul 2024, 10:22

kobranka je napisal/-a:…Tiste popuste in kreditne točke ne zastopim najbolje. Glede na želje si boš bolj malo privoščil.

Ni kaj dosti razumeti… točke dobis vsak mesec ob plačilu storitev, pa tudi ob nakupu robe v njihovi trgovini. Redna cena je ena, ob vezavi za 12 mesecev je nižja za X, ob vezavi za 24 mesecev za Y, ob enkratnem pračilu pa za Z evrov. Cene so pa… no, niso najnižje, ampak če računaš, da kupiš na 24 obrokov brez obresti nekako so konkurenčne.
S tem, da pri T2 lahko na ta način vzameš več stvari - lahko se “vežeš” večkrat. Meni so rekli, da je meja teh “vezav” nekako mesečni obrok toliko, kot je tvoja cena paketa, torej dražji kot imaš paket, več lahko vzameš. Jaz sem imel v “najboljših časih” tri stvari naenkrat “na vezavo” :D
Uporabniški avatar
Protoncek

OdgovorNapisal/-a VolkD » 28 Jul 2024, 12:03

kobranka je napisal/-a:Za tvojih 40€ bi jaz šel na blef kupiti Jelloo KE3 EIGIIS, ...
Kje si pa to našel ?
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani

OdgovorNapisal/-a kobranka » 28 Jul 2024, 12:44

Na njihovi uradni strani (ali vsaj naj bi bila):
https://eigiis.com/products/eigiis-led- ... 1730905410
https://eigiis.com/products/eigiis-ke3- ... oid-phones
Jelloo pa znižanega prodaja ravno TEMU, vendar kot me je Protonček opozoril se na njihovo oglaševanje ne gre ravno zanašati.
kobranka

OdgovorNapisal/-a Protoncek » 28 Jul 2024, 13:32

Menda je en od večjih problemov dejstvo, da tvoje osebne podatke prosto “talajo” naprej… zaradi tega so že fasali pritožbo na evropsko komisijo. Pa saj je gugl poln tega…
Uporabniški avatar
Protoncek

OdgovorNapisal/-a VolkD » 28 Jul 2024, 14:23

K temu je verjetno treba dodati še carino ?
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani

OdgovorNapisal/-a VolkD » 28 Jul 2024, 14:25

Protoncek je napisal/-a:Menda je en od večjih problemov dejstvo, da tvoje osebne podatke prosto “talajo” naprej… zaradi tega so že fasali pritožbo na evropsko komisijo.
Katere pa ? Oziroma kaj jim moraš takega povedati ?
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani

OdgovorNapisal/-a VolkD » 28 Jul 2024, 14:56

Zdaj gledam razen aliexpress še temu. Nerodno je, ker je ponudba tako velika, da se res ne moreš odločiti, ker je tega preprosto preveč, da bi vse primerjal. Zato sem dodal še en kriterij. Lepše oziroma imam občutek, da se manj zatikajo tiste, ki so kvadratne in ne okrogle oblike.
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani

OdgovorNapisal/-a Protoncek » 28 Jul 2024, 14:57

Nisem se poglabljal... a za morebitno krajo identitete je dovolj že ime, priimek, naslov, telefonska...
recimo:
https://cekin.si/novice/potrosnik/spletna-trgovina-temu-osebni-podatki.html
https://www.24ur.com/novice/tujina/pritozba-na-evropsko-komisijo-zaradi-temuja-ki-pusca-kupce-v-temi.html
https://n1info.si/gospodarstvo/hude-obtozbe-na-racun-priljubljene-trgovine-in-njene-aplikacije/
Vem samo, da skoraj vsak teden berem kakšne članek o Temu, a nikoli dober...
Uporabniški avatar
Protoncek

OdgovorNapisal/-a kobranka » 28 Jul 2024, 15:00

VolkD je napisal/-a:
K temu je verjetno treba dodati še carino ?

To pa nisem siguren, jih moraš vprašati. Jo pa prodaja tudi Amazon in Aliexpress. Tam naj bi šlo brez dodatnih obdavčitev.
kobranka

OdgovorNapisal/-a VolkD » 28 Jul 2024, 15:16

To kar sem jaz uspel razbrati iz vsega tega je le to, da je prepoceni in zato nevarno konkurenčen, ter ga je treba onemogočiti.
Podatke pa zbirajo vsi; od Merkatorja, Tuša, Lidla, Farnella, Googla pa do Zavoda za statistiko RS (ravno včeraj so bili pri meni).
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani

OdgovorNapisal/-a VolkD » 28 Jul 2024, 15:23

Zaenkrat pride v ožji izbor tale. Sem jo dal sem, da ne izgubim linka.
Bom še gledal in iskal, ko dobim še par zanimivih se bom odločal med njimi.
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani

OdgovorNapisal/-a Protoncek » 28 Jul 2024, 16:03

To, da uporabniki jamrajo, da so artikli zelo slabe kvalitete, celo nevarni za uporabnika nisi videl?
Ja, podatke zbirajo vsi, to ni težava. Težava je, kdo jih prodaja naprej… in “Temu” je menda v tem zelo priden.
Uporabniški avatar
Protoncek

OdgovorNapisal/-a VolkD » 28 Jul 2024, 18:15

Protoncek je napisal/-a:To, da uporabniki jamrajo, da so artikli zelo slabe kvalitete, celo nevarni za uporabnika nisi videl?
Nobenega uporabnika, ki bi jamral nisem videl. Ostalo je lahko, ali pa ne propaganda. To da mnogo njih moti nizka cena je pa logično.
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani

OdgovorNapisal/-a Protoncek » 28 Jul 2024, 18:39

Ostalo je lahko, ali pa ne propaganda.

Lahko preveriš, če to drži ali ne... :D
Jaz nisem še tam kupoval in zaenkrat nimam namena, ker sem prebral več slabega kot dobrega. Mogoče čez čas, ko se uredijo v "normalno" trgovino. Nenazadnje je bil aliexpress na podobnem, pa so se sčasoma lepo "zrihtali" v relativno spodobno trgovino, kjer sicer še vedno lahko dobiš dosti šrota, a v večini primerov se temu z malce brskanja, ZKP in podobnega lahko izogneš (recimo če kupiš 1TB USB ključek za 1€ in misliš, da boš res to dobil si zaslužiš biti ogoljufan...), v skrajnem primeru pa imajo kar dober sistem za reklamacije.

Lahko probaš in upaš na najboljše... če imajo paypal je (kolikor toliko) ok, če pa ne pa jaz ne bi številke kartice tja vpisoval... v sekundi, dveh najden članek o kraji kartic;:
https://ptujinfo.com/novica/globalno/so-tudi-vas-premamile-nizke-cene-te-znane-spletne-trgovine-uporabnica-podatke
Ja, lahko je propaganda. Ampak, kjer je dim, tam je ogenj. Če je 10% tega res se jaz tega ne grem.

Nazaj k temi: jaz bi uro kupil v Sloveniji. Enako kot telefon - tega ne kupim na kitajskem. In pa --- kupil bi znano firmo, ne nekaj žblj... Sem pač čuden.
Pa naj bom še malo (ajd "ornk") zloben: če kupiš Samsung S23, fold ... dobiš uro zraven gratis :_rolling
Uporabniški avatar
Protoncek

OdgovorNapisal/-a kobranka » 29 Jul 2024, 08:11

Pri nas so dobavljive tudi Blackview pametne ure. Imajo vse isti sistem polnjenja baterije kot EIGIIS. S tem imaš možnost jo sprobat, če ti ne odgovarja jo vrneš.
kobranka

OdgovorNapisal/-a mare69 » 30 Jul 2024, 07:43

Zakaj si je pa sam ne izdelaš?
https://open-smartwatch.github.io/
Uporabniški avatar
mare69

Zahvalil se je: 60 krat
Prejel zahvalo: 209 krat
Uporabnika povabil: miharix
Število neizkoriščenih povabil: 102

OdgovorNapisal/-a kobranka » 30 Jul 2024, 09:12

Imaš predlog za jo narediti vodotesno in da nimaš možnost zlomiti USB vhoda?
kobranka

OdgovorNapisal/-a VolkD » 30 Jul 2024, 12:11

mare69 je napisal/-a:Zakaj si je pa sam ne izdelaš?
https://open-smartwatch.github.io/
Ne zadovolji pogoja pod 40€. :)
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani

OdgovorNapisal/-a yacksy » 30 Jul 2024, 12:24

yacksy

Zahvalil se je: 1623 krat
Prejel zahvalo: 316 krat
Uporabnika povabil: s54mtb
Število neizkoriščenih povabil: 255

OdgovorNapisal/-a VolkD » 30 Jul 2024, 12:30

yacksy je napisal/-a:Kako da ne? :) :) :)
27.08 imam rojstni dan.
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani

OdgovorNapisal/-a sYsop » 30 Jul 2024, 22:07

50€ dam jaz ... je še kdo zraven ?
dopišite se spodaj, da ne boste samo klobasali in nabijali poste :)
Tune for MAX smoke !
Uporabniški avatar
sYsop

Kraj: All over the World
Zahvalil se je: 125 krat
Prejel zahvalo: 64 krat
Število neizkoriščenih povabil: 8

OdgovorNapisal/-a kobranka » 03 Avg 2024, 19:34

VolkD je napisal/-a:
yacksy je napisal/-a:Kako da ne? :) :) :)
27.08 imam rojstni dan.

Tako je. Nič ti ne morem obljubiti. Poskusil se bom ravnati po predlogih. Ta stari so nekoč govorili podarjenemu konju se ne gleda v zobe. Kupim jo se malo igram z njo in ti jo potem pošljem. Ampak za božička potem nič. :_rolling
kobranka

OdgovorNapisal/-a VolkD » 03 Avg 2024, 22:20

Ne, ne, ne trudite se. Sem naročil nekaj. Ko pride bom malo opisal tako pluse kot minuse.
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani

OdgovorNapisal/-a kobranka » 05 Avg 2024, 07:08

Si bil prepozen je že naročena in na poti k meni. :_banghead
kobranka

OdgovorNapisal/-a Lojz » 06 Avg 2024, 08:06

VolkD je napisal/-a:Ne, ne, ne trudite se. Sem naročil nekaj. Ko pride bom malo opisal tako pluse kot minuse.

Če ni skrivnost, kaj si naročil?
Lep pozdrav!
Lojz
Uporabniški avatar
Lojz

OdgovorNapisal/-a VolkD » 06 Avg 2024, 08:36

Lojz je napisal/-a:Če ni skrivnost, kaj si naročil?
EIGIIS EW5. Bom videl, če bo v redu. Čisto možno je, da sem brcnil v temo.
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani

OdgovorNapisal/-a Lojz » 06 Avg 2024, 09:09

VolkD je napisal/-a:
Lojz je napisal/-a:Če ni skrivnost, kaj si naročil?
EIGIIS EW5. Bom videl, če bo v redu. Čisto možno je, da sem brcnil v temo.

Price/Performance vsaj na papirju izgleda obetavno.
Lep pozdrav!
Lojz
Uporabniški avatar
Lojz

OdgovorNapisal/-a javr » 06 Avg 2024, 13:13

jaz sem na pamet kupil Huawei Band 8-662 - nekaj sem brskal po Aliexpressu ali po eni od teh strani, bil je kar lep popust ali "flash deal" v primerjavi z redno ceno v SLO in hitro sem rabil nekaj za merit utrip. Huawei - znana firma - ne moreš zgrešit.
Zdaj sem kriteriju "ne Samsung" pri nakupu česarkoli na elektriko dodal še "ne Huawei": da inštaliraš aplikacijo na Android telefon, je kar nekaj psihičnega napora. Potem pa to, kar najbolj rabim - merjenje utripa - slabo deluje: zgleda da je "online" merjenje povezano z aktivnostjo: utrip se meri če si aktiven; ročnega vklopa stalnega merjenja ni, ali pa ga jaz ne najdem. Meri tudi utrip med spanjem , torej ura spet sama določi kdaj spiš ter kdaj začeti in končati meritev.
Prenos podatkov iz ure v telefon: spet neko samodejno delovanje ki deluje bogve kako; sem poskušal ujeti vzorec, ali je to na 5 min ali na 10 min ali na minuto, pa je kakor je, ali pa sploh ni dokler ponovno ne zaženeš aplikacije.
___
Uporabniški avatar
javr

Zahvalil se je: 260 krat
Prejel zahvalo: 328 krat
Uporabnika povabil: forest70
Število neizkoriščenih povabil: 68

OdgovorNapisal/-a Protoncek » 06 Avg 2024, 13:45

Ammm.. huawei že kar nekaj časa nima gugl trgovine (ameri ne pustijo)… zato je vsaka namestitev česarkoli nanj P.I.T.A.
S samsungom jaz do sedaj nimam težav. Ampak, nikoli ne reci nikoli… upam, da ostane tako.
Uporabniški avatar
Protoncek

OdgovorNapisal/-a javr » 06 Avg 2024, 14:14

zgleda da tale stric ve kako dobiti "raw data" iz teh ur, torej podatke s katerimi te ure dejansko računajo preden jih prikažejo na ekranu. Bo za preštudirat.
___
Uporabniški avatar
javr

OdgovorNapisal/-a alividmar » 06 Avg 2024, 14:23

STRAN 9

Individual heart rate measurement
1 Open the Huawei Health app, go to the device details screen, go to Health monitoring >
Continuous heart rate monitoring, and toggle Ñff the switch for Continuous heart rate
monitoring.
2 Enter the device's app list and select Heart rate to measure your heart rate.
Continuous heart rate measurement
1 Open the Huawei Health app, go to the device details screen, go to Health monitoring >
Continuous heart rate monitoring, and toggle on the switch for Continuous heart rate
monitoring.

HUAWEI Band 8 User Guide-(ASK-B19,01,en-us).pdf
(522.46 KiB) Prenešeno 4 krat
Uporabniški avatar
alividmar

Kraj: Postojna
Zahvalil se je: 432 krat
Prejel zahvalo: 598 krat
Uporabnika povabil: s54mtb

OdgovorNapisal/-a javr » 06 Avg 2024, 16:08

s tem samo vklapljaš/izklapljaš prikaz na uri ki pri continous on kaže cifro, pri off pa -- .
Kar mene :_cussingwhite je prenos tega podatka na telefon.
Je še ena nastavitev kjer imaš sync data: auto ali manual; problem: v aplikaciji je samo manual, auto sploh ni na izbiro.
___
Uporabniški avatar
javr

OdgovorNapisal/-a VolkD » 06 Avg 2024, 16:12

Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani

OdgovorNapisal/-a VolkD » 09 Avg 2024, 20:26

Ura je prišla. Zaenkrat sem z njo zelo zadovoljen. Testi funkcij, ki jih obljubljajo so se končali dobro. Celo srčni pulz izmeri enako kot moj merilnik pritiska. No ne čisto enako, včasih ( 2 od 10) izmeri en utrip več. Je pa to precej težko primerjati, ker meritev pritiska traja ene 5x dlje kot meritev pulza na uri.
Vodoodpornosti nisem testiral, ker ne bom imel potrebe z uro v vodo, no pod tuš sem šel z njo. Ni pa prijeten občutek, ker nisem vajen iti z uro v vodo.
Telefoniranje preko ure sem tudi testiral. Korespondent (forest70) pravi, da je bilo v redu. Telefon je bil v dnevni sobi, jaz pa eno nadstropje višje pri računalniku. Vmes je železobetonska plošča.
SMS-ji in informacije o tem kdo kliče tudi delujejo. Fino je, ker je ekran dovolj velik, da SMS lepo prebrati.
Ker imam Gmail vezan tudi na telefon, letijo tudi sporočila o mail-ih na uro, kar je super opcija.

Ostalo bom testiral v prihodnjih dneh.

Zaenkrat je moja edina pripomba skin za analogno uro. Ura je 15:50, mali "kazalec" pa je še vedno nekje na polovici, čeprav bi moral biti bližje 16-ti uri.

Ampak teh skinov se menda da dobiti malo morje.
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani

OdgovorNapisal/-a kobranka » 09 Avg 2024, 20:35

EIGIIS?
kobranka

OdgovorNapisal/-a VolkD » 09 Avg 2024, 22:59

kobranka je napisal/-a:EIGIIS?
Tako je.
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani

OdgovorNapisal/-a javr » 10 Avg 2024, 07:33

alividmar je napisal/-a:STRAN 9

Individual heart rate measurement
Continuous heart rate monitoring, and toggle Ñff the switch for Continuous heart rate
monitoring.
2 Enter the device's app list and select Heart rate to measure your heart rate.
Continuous heart rate measurement
Continuous heart rate monitoring, and toggle on the switch for Continuous heart rate
monitoring.
HUAWEI Band 8 User Guide-(ASK-B19,01,en-us).pdf

ali imaš tudi ti takšno uro? Ne morem ugotoviti kako prenesti podatke iz telefonske aplikacije na računalnik
___
Uporabniški avatar
javr

OdgovorNapisal/-a alividmar » 10 Avg 2024, 14:35

1.) Ne.

2.) Nekaj sem hitro našel:
https://www.youtube.com/watch?v=oUI8Z5SJNpY