Kdo se javi ?VolkD je napisal/-a:Medtem, ko delam škatlo bom koga od tistih, ki imajo orodje in pripravo, prosil, da mi sprogramirajo mikrokontroler - za pice nimam nič.
PIC32MX564F128H-I/PTCloud je napisal/-a:Kateri pic imas gor? Imam EasyPic4
Na nobeno vprašanje ti (še) ne vem odgovoriti, razen to da pick and place datoteke ni.urosg je napisal/-a:Kako so/bodo PCBji pripravljeni? V kakšnih panelih? Ali obstaja/bo obstaja tudi Pick and place datoteka? Imam ZB3245TS (tudi stencil printer - ročni sicer za framework 300x400 in pa IR pečko) in bi lahko tudi kaj pomagal s polaganjem...
VolkD je napisal/-a:Še s te strani.
Upam, da nisem lukenj falil.
VolkD je napisal/-a:Jakey je napisal/-a:Kaj je tu na vrhu? Še eno stikalo, ki bo zaporedno vezano s tistim, ki je na sprednji strani?
Tole je ploščica, ki je na zadnji strani. Ugani kaj je tista luknja.Ni prostora za takega. Še tega sem komajda strpal noter. Sicer pa tudi potrebe ni.Jakey je napisal/-a:Sicer pa, če boste že tipko reciklirali iz napajalnika, bi lahko še EURO priključek..ali pa vsaj takšnega, ki ima varovalko.
Tako ja. Poglej načrte. Varovalka bi ščitila le transformator. Večinoma spajkalne postaje te zaščite nimajo.Jakey je napisal/-a:Sicer pa, ni potrebe za varovalko? To si želel reči?
VolkD je napisal/-a:Tako ja. Poglej načrte. Varovalka bi ščitila le transformator. Večinoma spajkalne postaje te zaščite nimajo.Jakey je napisal/-a:Sicer pa, ni potrebe za varovalko? To si želel reči?
urosg je napisal/-a:VolkD je napisal/-a:Tako ja. Poglej načrte. Varovalka bi ščitila le transformator. Večinoma spajkalne postaje te zaščite nimajo.Jakey je napisal/-a:Sicer pa, ni potrebe za varovalko? To si želel reči?
khm... https://www.youtube.com/watch?v=8itTKH5tj3s
VolkD je napisal/-a:... Delal sem s toleranco 0...
Hmm,.. 6€+DDV je kg aluminija. Ne vem koliko, ker še nisem rezkal. Bom povedal točno koliko.Pobes je napisal/-a:Sprednja in zadnja rezkan plošča iz 10mm aluminija bo pol cene spajkalnika. Koliko časa rabi rezkalnik da to pobere ?
VolkD je napisal/-a:Kolikor je meni poznano imajo vsega skupaj trije člani napravo za zvijanje pločevine.
In kolikor je meni poznano je v tej isti skupini bilo narejenih preko 100 CNC naprav, ki so sposobne rezkat aluminij.
Ker govorimo o hobi projektu, predvidevam, da ne boste sami sebi zaračunavali časa.
Ostane nam še aluminij. Glede na velikost surovca, ki ga potrebujemo (100x130 + 100x100) in je debel 10mm, dobimo maso 0.61kg. K temu dodamo še 30% več, ker smo zelo nerodni in je toliko izmeta okrog in okrog.
Potrebujemo torej 0,8 kg aluminija tipa 5083. Cena materiala bo torej 7,758€ +DDV, kar da 5,805€.
Sprašujem se kaj dela tistih 100+ CNC naprav !
Po moje se uporabljajo zato, da z njimi ljudje vrtajo luknje v škatle, ki so jih prej naredili z zvijanjem na krivilnih strojih, ki jih ni. Ne predstavljam si namreč kako bi v nasprotnem izrezali v tej škatli kar 6 (šest) lukenj pravokotnih oblik.
Pa smo spet pri CNC.
Ja saj ravno to neprestano pravim. Pri 100+ narejenih CNC strojih je neumnost, da bi jih ne koristili. Še posebej zato, ker je cena materiala dovolj nizka, da cel del narediš na CNC in potem nimaš problemov z naknadnim vrtanjem kvadratnih lukenjs54mtb je napisal/-a:Ne vem, zakaj bi bilo merilo za izdelavo plehnatih škatel stroj za krivljenje. Bolj je uporabna dobra rezljača za razrez.
VolkD je napisal/-a:Ja saj ravno to neprestano pravim. Pri 100+ narejenih CNC strojih je neumnost, da bi jih ne koristili. Še posebej zato, ker je cena materiala dovolj nizka, da cel del narediš na CNC in potem nimaš problemov z naknadnim vrtanjem kvadratnih lukenjs54mtb je napisal/-a:Ne vem, zakaj bi bilo merilo za izdelavo plehnatih škatel stroj za krivljenje. Bolj je uporabna dobra rezljača za razrez.
Istočasno narediš še nastavke v katere vrežeš navoj in imaš še kompletno pritrditev tiskanih vezij rešeno. In to na točno pravi razdalji od čelne plošče.
Alternativa zvijanja pleha prinese s seboj probleme okrog vrtanja, izrezovanja lukenj na "pravih mestih". Narekovaji so zato, ker so ta mesta, pri tej metodi, ponavadi napačna.
Sem imel namen ja, ampak nisem več prepričan, da je to dobra ideja.Jakey je napisal/-a:Ne mi zamerit, ampak a nisi napisal ti, da boš delal ohišja?
VolkD je napisal/-a:Jakey: Ne dojemaš.
Da bi v pločevino, ki se zvija naredil luknje imaš dve možnosti. Knaker, ki ima orodja ustreznih oblik. Taka orodja so kar draga. Nekako se mi jih ne kupuje, ker to isto lahko naredim na CNC.
Drug način za izdelavo lukenj v pločevino je pa CNC. Pri tem moram povedati, da je izdelava lukenj v pločevino na CNC bolj zahtevna, kot pa izdelava lukenj v debelejši material. Razlog je v vibracijah in pritrjevanju pločevine.
Oba načina nista povsem ekvivalentna, saj CNC nima rezkarja Φ0mm, torej ne zmore narediti pravega kota, ampak je v vogalu nek radij.
VolkD je napisal/-a:Če imam pločevino, moram še vedno reševati probleme distančnikov in njihovo pritrjevanje. Imam sicer nete, ki imajo na sredini navoj M3. No taki neti se potem na čeni plošči poznajo tudi zunaj, kar ni najlepše. Tudi sicer niso ravno poceni. Tudi pločevino bom moral še vedno zvijati. Pri tem bom moral paziti na dimenzije ki nastanejo po zvijanju. Še več, od tipa pločevine je odvisno kar nekaj faktorjev, ki sodelujejo pri končni obliki izdelka pri zvijanju. Po domače to pomeni, da ko imam enkrat nastavljen strojček za zvijanje sem vesel, a le toliko časa, dokler ne kupim nove plošče aluminija:(
Če rezkam iz 10mm materiala, potem mi vse to odpade. Pritrdim kos materiala in rezkam izdelek. Pri tem moram nekajkrat menjat orodje. Slednje vzame še največ časa. Imam pa rešen problem kotnikov (zvijanje), imam rešen problem pozicioniranja lukenj. Rešen je torej problem pravega kota, ki pri zvijanji vedno nagaja. Prav tako imam rešen problem pozicioniranja lukenj, ki je pri knakerju izrazito problematičen. Tudi problem distančnikov nenadoma izgine, ker so distančniki že del čelne plošče
Je pa res, da imam zato nekaj več ostružkov.
VolkD je napisal/-a:Sem imel namen ja, ampak nisem več prepričan, da je to dobra ideja.Jakey je napisal/-a:Ne mi zamerit, ampak a nisi napisal ti, da boš delal ohišja?
Pri toliko pametnih ljudeh, pa ni hudič, da si nebi ene škatle naredil vsak sam!
VolkD je napisal/-a:..Mene osebno zanima JBC T245-A.
borisz je napisal/-a:Moč grelca pri JBC in Ersa ni za primerjati. JBC ima grelec v konici in zelo hitro dovaja potrebno toploto. Pri Icon je grelec v ročki.
borisz je napisal/-a:Protonček, vsaj jaz sem tiste sorte, ki uporabljam JBC nekaj let (po mojem imamo med 5 in 7 postaj) in z njimi zaspajkamo vse kar potrebujem.
Me resnično ne zanima s koliko W dela.
Protoncek je napisal/-a:borisz je napisal/-a:Protonček, vsaj jaz sem tiste sorte, ki uporabljam JBC nekaj let (po mojem imamo med 5 in 7 postaj) in z njimi zaspajkamo vse kar potrebujem.
Me resnično ne zanima s koliko W dela.
In prav je tako. Ampak vi ste zadevo zagotovo praktično preizkusili in ugotovili, da vam ustreza. Torej ste pri preizkusu posredno ugotavljali moč postaje, a ne ravno direktno v vatih, temveč kako hitro se segreva, kako drži temperaturo...
Mi te opcije nimamo. Zato nam je pomembna referenca ravno moč. Iz tega razloga bi bilo tudi zelo priporočljivo vedeti moč vaših JBC konic, da bo lažje primerjati.
Brez tega podatka vsi prijavljeni v bistvu kupujemo mačka v žaklju, oziroma slepo zaupamo tebi, Krokotu in nekaj ostalim, ki te postaje imate. Ne me narobe razumeti, jaz osebno verjamem, da je JBC odličen spajkalnik. A vseeno bi rad še kakšno številko "za vsaj slučaj", če že ne morem pošteno preizkusit... (ja, vem...boš rekel pridi in poskusi... ampak da to naredi vseh 30-50 prijavljenih... )
Poleg tega ni rečeno, da bodo vsi kupili ročko JBC, kar je še en razlog več, da se poda meje projekta.
VolkD je napisal/-a:..., a kot sem rekel: Jaz in PIC - no go.
Skratka rad bi se z nekom dogovoril, da prinesem vezje, da ga priključi in vanj vlije pamet. Od mene dobi kavo, od ostalih pa slavo.
VolkD je napisal/-a:..., a kot sem rekel: Jaz in PIC - no go.
Skratka rad bi se z nekom dogovoril, da prinesem vezje, da ga priključi in vanj vlije pamet. Od mene dobi kavo, od ostalih pa slavo.
Sem že sam ugotavljal, da je tako. Tukaj sem tudi napisal, pa sem jih dobil po nosu.borisz je napisal/-a:Darko, tale načrt je kar nekaj. R4 je 0,1% zakaj že?
sem že kratkostičil Q7, pa ni bilo razlike. Oziroma ene 30mV bolje, to je pa zanemarljivo.borisz je napisal/-a:Če -0,6V ni obremenjen, potem je anoda diode D7 v zraku. Priklopi anodo D7 na GND in boš imel 3,3V na izhodu.
Sem že. Čip je pravi, se tudi na sliki vidi.borisz je napisal/-a:Lahko imaš tudi ADJ verzijo Buck konverterja. Preveri oznako.
Bo nekaj na temu. Ampak je kup ljudi, ki jim zadeva deluje korektno.borisz je napisal/-a:V angleščini se uporablja izraz "overengineered" za takšne stvari.
VolkD je napisal/-a: Sem že sam ugotavljal, da je tako. Tukaj sem tudi napisal, pa sem jih dobil po nosu.
Vrni se na ■Aktualni projekt - unisolder5.2■
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost