powr je napisal/-a:Je kje v mplabu nastavitev kjer določim da hočem napajat ciljno vezje skozi programator pa je to po defaultu izklopljeno?
blasny je napisal/-a:powr je napisal/-a:Je kje v mplabu nastavitev kjer določim da hočem napajat ciljno vezje skozi programator pa je to po defaultu izklopljeno?
Da, po defaultu je izklopljeno.
Vklopis tako da izberes menu Settings -> Advanced mode. Vprasa te za password (default password je microchip)
Nato izberi 'Power' zavihek na levi. Obkljukaj 'Power target circuit from tool'
blasny je napisal/-a:A potrebujemo se eno temo?
Kup tezav se je resilo ze v temi Kontrolnik za spajkalnik - društveni projekt
A potrebujemo se eno temo?
Kup tezav se je resilo ze v temi Kontrolnik za spajkalnik - društveni projekt
Protoncek je napisal/-a:Ko sem jaz programiral ni delalo nič brez lastnega napajanja. Pickit ima prešvohcen napajalnik, da bi napajal vse. Sicer kaže, kot da dela, ko pa hoče programirat noče. Boš moral kar usposobiti vezje do te mere, da bo imelo lastno napajanje.
Ali pa nihče ni imel nobenih problemov, v kar ne verjamem.Protoncek je napisal/-a:Ali res še (skoraj) noben ni sestavil (lenuhi!)ali pa ste vsi tiho?
blasny je napisal/-a:Protoncek je napisal/-a:Ko sem jaz programiral ni delalo nič brez lastnega napajanja. Pickit ima prešvohcen napajalnik, da bi napajal vse. Sicer kaže, kot da dela, ko pa hoče programirat noče. Boš moral kar usposobiti vezje do te mere, da bo imelo lastno napajanje.
Ni nujno. Moj pickit uspe sprogramirat. Je pa poraba nad max current, ki naj bi ga bil pickit zmozen.
Poskusi, pa bos videl.
powr je napisal/-a:Lcd je še vedno temen, ampak trenutno imam samo bootloader nalozen tako da pričakujem da se bo to kasneje spremenilo.
blasny je napisal/-a:
Kratkosticit moras povezave kjer bi bil U9.
blasny je napisal/-a:In na zadnji strani moras nekako pripeljat GND za OLED.
blasny je napisal/-a:samo z bootloaderjem, napajano iz pickita, zgleda display takole:
https://s5tech.net/download/file.php?id=40795&mode=view
preveri se enkrat, kako si zacinil povezave na oled. raster je majhen, je hitro kaj v stiku.
VolkD je napisal/-a:Ti priključi to na napajanje pa na teh pinih pomeri napetost.
Vrni se na ■Aktualni projekt - unisolder5.2■
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost