motorola radius gm900 - programiranje

Vse v zvezi z radijskimi postajami

motorola radius gm900 - programiranje

OdgovorNapisal/-a MareM » 28 Jun 2015, 20:24

Zdravo
Imam postajo, Motorola Radius GM900, ne morem jo sprogramirati s programatorjem za postajo gm340. Pri novejsi lepo nastavim vse parametre, pri gm900 mi je pa ne prepozna. Ima kdo kaksno idejo, kako sprogramirati in pa kaksen programator uporabiti za gm900.

Hvala za odgovore
Uporabniški avatar
MareM
 
Prispevkov: 450
Pridružen: 25 Jan 2015, 16:24
Kraj: NM, JN75PV
Zahvalil se je: 127 krat
Prejel zahvalo: 28 krat
Uporabnika povabil: forest70
Število neizkoriščenih povabil: 17

Re: motorola radius gm900 - programiranje

OdgovorNapisal/-a krko » 28 Jun 2015, 20:34

Pa je napaka v programatorju ali v programu za programiranje?

Pri moji 950 sem imel problem, da ni noben software iz interneta deloval.
Po dolgih mukah smo našli enega, ki je deloval. Mislim da smo iemli tudi neke probleme s windowsi, ki niso smeli biti preveč sodobni. Mislim da je s XP SP2 delovalo.
krko
 
Prispevkov: 1022
Pridružen: 18 Jan 2015, 12:56
Kraj: Cerknica/Postojna
Zahvalil se je: 73 krat
Prejel zahvalo: 93 krat
Uporabnika povabil: gumby
Število neizkoriščenih povabil: 10

Re: motorola radius gm900 - programiranje

OdgovorNapisal/-a MareM » 28 Jun 2015, 20:44

Sam tudi uporabljam xp-je, saj za amatersko rabo so precej uporabni. Na 340 mi deluje vse BP, sem probal z originalnim programatorjem za 360, pa ni razlike. Ali je drugacen programator, mogoce so pa tudi win95(98), da deluje.

LP, Mare
Uporabniški avatar
MareM
 
Prispevkov: 450
Pridružen: 25 Jan 2015, 16:24
Kraj: NM, JN75PV
Zahvalil se je: 127 krat
Prejel zahvalo: 28 krat
Uporabnika povabil: forest70
Število neizkoriščenih povabil: 17

Re: motorola radius gm900 - programiranje

OdgovorNapisal/-a s51km » 28 Jun 2015, 21:40

Živijo,
Ne vem od kot ti ideja, da bi s programom za GM340 (Oz. za GM/GP PRO) programiral GM900. To ne gre tako. Postaje GM900 lahko programiraš samo s programom za te postaje. No, isti program je še za GP900 in za Visar. Lahko prineseš postajo (ali pa pošlješ), pa ti jo sprogramiram.

l.p.
Mirko
s51km
 
Prispevkov: 164
Pridružen: 18 Jan 2015, 21:28
Zahvalil se je: 42 krat
Prejel zahvalo: 119 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 26

Re: motorola radius gm900 - programiranje

OdgovorNapisal/-a MareM » 28 Jun 2015, 21:53

Ali je programator kaj drugacen kot pa za novejso verzijo gm340(360). Sam program je v DOS-u, kaj pa programator?
Uporabniški avatar
MareM
 
Prispevkov: 450
Pridružen: 25 Jan 2015, 16:24
Kraj: NM, JN75PV
Zahvalil se je: 127 krat
Prejel zahvalo: 28 krat
Uporabnika povabil: forest70
Število neizkoriščenih povabil: 17

Re: motorola radius gm900 - programiranje

OdgovorNapisal/-a MareM » 28 Jun 2015, 21:57

Imam ta program, ali je ustrezen za programiranje gm900, kaksen je pa programator?
Priponke
gm900prog.zip
(851.34 KiB) Prenešeno 67 krat
Uporabniški avatar
MareM
 
Prispevkov: 450
Pridružen: 25 Jan 2015, 16:24
Kraj: NM, JN75PV
Zahvalil se je: 127 krat
Prejel zahvalo: 28 krat
Uporabnika povabil: forest70
Število neizkoriščenih povabil: 17

Re: motorola radius gm900 - programiranje

OdgovorNapisal/-a s51km » 28 Jun 2015, 22:22

Pozdravljen,
Torej, za programiranje GM900 ali katerekoli druge postaje Motorola potrebuješ ustrezen HW in SW. HW za programiranje GM-PRO (GM340-380) ni enak kot HW za programiranje GM900. SW za programiranje GM900 deluje v DOSu. Moraš pa se zavedati, da je bilo kar nekaj nadgradenj programske opreme. Če imaš slučajno pravi program za programiranje (kar ti brez ustreznega HW ne koristi), pa je bila tvoja postaja programirana z novejšo verzijo programa, kot ga imaš ti, zopet ne boš mogel ničesar storiti.
HW za programiranje GM900 je sledeči: RIB Box (je enak kot za GM/GP-PRO) in kabel ki gre iz RIB box-a na postajo, ki pa je izključno samo za to postajo.

l.p.
Mirko
s51km
 
Prispevkov: 164
Pridružen: 18 Jan 2015, 21:28
Zahvalil se je: 42 krat
Prejel zahvalo: 119 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 26

Re: motorola radius gm900 - programiranje

OdgovorNapisal/-a MareM » 28 Jun 2015, 22:36

Hvala ti za zelo podroben odgovor. Imam postajo, vendar nima ustreznih frekvenc (amaterskih) vpisanih, je stvar neuporabna, zato bi rad vpisal amaterske frekvence. Imas mogoce kaksen nacrt za RIB box, da se malo poigram, mogoce pa se kaj uspe.

LP, Mare
Uporabniški avatar
MareM
 
Prispevkov: 450
Pridružen: 25 Jan 2015, 16:24
Kraj: NM, JN75PV
Zahvalil se je: 127 krat
Prejel zahvalo: 28 krat
Uporabnika povabil: forest70
Število neizkoriščenih povabil: 17

Re: motorola radius gm900 - programiranje

OdgovorNapisal/-a VolkD » 28 Jun 2015, 22:40

MareM je napisal/-a: Imam postajo, vendar nima ustreznih frekvenc (amaterskih) vpisanih, je stvar neuporabna, zato bi rad vpisal amaterske frekvence. Imas mogoce kaksen nacrt za RIB box, da se malo poigram, mogoce pa se kaj uspe.

s51km je napisal/-a: Lahko prineseš postajo (ali pa pošlješ), pa ti jo sprogramiram.


Dvomim, da ima Mirko doma narejeno opremo za programianje. se s tem ukvarja profesionalno. To pa pomeni, da načrta za RIB niti nima.
Stopi do njega, pa ti bo sprogramiral postajo. Je zelo prijazen možakar.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 41750
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 9061 krat
Prejel zahvalo: 5147 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: motorola radius gm900 - programiranje

OdgovorNapisal/-a MareM » 28 Jun 2015, 22:46

Saj poznas sam kako je, ce si malo na amatersko naravnan, potem srbijo prsti zakaj nebi naredil sam, potem je posebno zadovoljstvo
Uporabniški avatar
MareM
 
Prispevkov: 450
Pridružen: 25 Jan 2015, 16:24
Kraj: NM, JN75PV
Zahvalil se je: 127 krat
Prejel zahvalo: 28 krat
Uporabnika povabil: forest70
Število neizkoriščenih povabil: 17

Re: motorola radius gm900 - programiranje

OdgovorNapisal/-a s51km » 29 Jun 2015, 06:58

Si me prepričal, da dam na razpolago načrt za vmesnik RIB in kabla za programiranje GM900. Verjetno boš imel malo težav preden boš razumel filizofijo programiranja Motorolinih postaj. Če boš imel problem, še vedno lahko prideš do mene.

l.p.
Mirko
Priponke
RIB.pdf
(948.25 KiB) Prenešeno 159 krat
s51km
 
Prispevkov: 164
Pridružen: 18 Jan 2015, 21:28
Zahvalil se je: 42 krat
Prejel zahvalo: 119 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 26

Re: motorola radius gm900 - programiranje

OdgovorNapisal/-a MareM » 29 Jun 2015, 12:45

Hvala ti za nacrt, kot si pa ze omenil, da po vsej verjetnosti se vidiva. Pridem po podnapise :)

Imam pa tudi TR40p, katera tudi se caka na boljse case. je se povsem original, nic posegov v njo. Samo se moram odlociti kaj bi rad vse imel. Mirko mi je pred leti ze naredil TR40, katera je se v uporabi, vendar sem razmisljal, da bi se dodal SUBton, dobil tudi ta modul.

73, s56fgw
Uporabniški avatar
MareM
 
Prispevkov: 450
Pridružen: 25 Jan 2015, 16:24
Kraj: NM, JN75PV
Zahvalil se je: 127 krat
Prejel zahvalo: 28 krat
Uporabnika povabil: forest70
Število neizkoriščenih povabil: 17

Re: motorola radius gm900 - programiranje

OdgovorNapisal/-a MareM » 29 Jun 2015, 12:52

Kakor gledam ta nacrt, se ta postaja programira na 25pin konektor zvrha postaje, ne pa cez mikrofonski vhod kakor GM360.
Uporabniški avatar
MareM
 
Prispevkov: 450
Pridružen: 25 Jan 2015, 16:24
Kraj: NM, JN75PV
Zahvalil se je: 127 krat
Prejel zahvalo: 28 krat
Uporabnika povabil: forest70
Število neizkoriščenih povabil: 17

Re: motorola radius gm900 - programiranje

OdgovorNapisal/-a s51km » 29 Jun 2015, 13:08

MareM je napisal/-a:Kakor gledam ta nacrt, se ta postaja programira na 25pin konektor zvrha postaje, ne pa cez mikrofonski vhod kakor GM360.


Živijo,

Lahko se programira čez oba porta. Imam pa načrt samo za ta kabel. Tistega za programiranje preko mic vhoda, bi moral najprej narisat. Pa bo tu čez tudi čisto OK.

l.p.
Mirko
s51km
 
Prispevkov: 164
Pridružen: 18 Jan 2015, 21:28
Zahvalil se je: 42 krat
Prejel zahvalo: 119 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 26

Re: motorola radius gm900 - programiranje

OdgovorNapisal/-a s54jp » 29 Jun 2015, 16:02

Vse o motorolah:

http://www.batlabs.com/index.html (biblija za motorole)

Rib:
http://www.batlabs.com/images/rib.gif

Kabel za gm900:

http://www.batlabs.com/images/mcs2k25.gif

In še najbolj pomemben podatek: Operacijski sistem DOS6.22 na mašini 286 (najboljša varijanta) slabša je na ponesrečeni 386-ki.

DOS mora biti naložen z ameriško tipkovnico (NE Slovensko!)

Pod temi pogoji bo zadeva delovala takoj in brezhibno. Velja za večino starih motorolinih postaj.

Programska oprema je pa na razpolago tukaj:
http://www.cqham.ru/sch.htm

Upam da sem pomagal še komu, (razen Mare-tu), kateri bi rad preprogramiral kakšno motorolo sam brez tuje pomoči.

Moje geslo je: nauči koga ribo loviti, kot pa da mu ribo daš...in ne bo vedno odvisen od tebe (razen če tako hočeš).
s54jp
 
Prispevkov: 963
Pridružen: 18 Jan 2015, 08:47
Zahvalil se je: 284 krat
Prejel zahvalo: 280 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 55

Re: motorola radius gm900 - programiranje

OdgovorNapisal/-a MareM » 30 Jun 2015, 17:11

Hvala za zelo podrobno razlago, kje bom nasel ustrezen racunalnik se ne vem. sicer pa hvala za trud.

73, s56fgw
Uporabniški avatar
MareM
 
Prispevkov: 450
Pridružen: 25 Jan 2015, 16:24
Kraj: NM, JN75PV
Zahvalil se je: 127 krat
Prejel zahvalo: 28 krat
Uporabnika povabil: forest70
Število neizkoriščenih povabil: 17

Re: motorola radius gm900 - programiranje

OdgovorNapisal/-a Bernjak » 24 Apr 2020, 10:08

Pozdravljeni, bom kar tukaj napisal, da ne odpiram nove teme. Je kdo tukaj, ki bi mi sprogramiral motorolo gm 900? Hvala že v naprej za pomoč.
Lp
Bernjak
 
Prispevkov: 2
Pridružen: 23 Apr 2020, 20:22
Zahvalil se je: 1 krat
Prejel zahvalo: 0 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 0

Re: motorola radius gm900 - programiranje

OdgovorNapisal/-a VolkD » 24 Apr 2020, 12:13

Obrni se na S51KM.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 41750
Pridružen: 29 Dec 2014, 20:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 9061 krat
Prejel zahvalo: 5147 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255


Vrni se na Radijske postaje

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov