Stran 1 od 1

Radijska postaja Motorola GM950

OdgovorObjavljeno: 30 Jan 2019, 15:03
Napisal/-a arksi
Malo se igram z programiranjem omenjene postaje za uporabo pri gasilcih (frekvence ZA-RE). Frekvence in subtone posameznih kanalov sem tudi vnesel. Frekvence po posmeznih kanalih delujejo, ne deluje pa subton. V "poplavi" raznih nastavitev je, menda, potrebno nekje vklopiti Tx subton in RX subton.

Frekvence sem vpisal v zavihku EDIT --> OVERVIW --> TxFreq(MHz) / RxFreq(MHz)

Subtone za posamezen kanal sem vpisal v zavihku EDIT --> OVERVIW --> Encode PL/DPL / Decode PL/DPL

Software za programiranje GM950 im v zavihku EDIT --> PER CHANEL -->SQELCH možnost nastavitev:
1. Receive Squelch --> lahko izberemo --> CARRIER, PL/DPL, TONE in PL/DPL+TONE
2. Monitor 1 Squelch --> lahko izberemo --> CARRIER, PL/DPL, TONE in PL/DPL+TONE
3. Monitor 2 Squelch --> lahko izberemo --> CARRIER, PL/DPL, TONE in PL/DPL+TONE

Kaj od tega je potrebno vklopiti in kaj izklopiti?
Mogoče je potrebno še v kakem drugem meniju kaj vklopiti, da bo deloval oddajni in sprejemni subton?

Programiram s softwerom, ki je v priponki (deluje samo do Win XP in XP)

Re: Radijska postaja Motorola GM950

OdgovorObjavljeno: 01 Feb 2019, 11:17
Napisal/-a arksi
Da odgovorim kar sam sebi.
Malo sem še poizkušal in ugotovil kam in kje se vklopi delovanje subtona.
Oddajni in sprejemni subton se vpiše v zavihku EDIT --> OVERVIW --> Encode PL/DPL in Decode PL/DPL

Potem pri vsakem kanalu označimo še:
V zavihku EDIT --> PER CHANEL -->SQELCH
1. Receive Squelch --> PL/DPL (slika spodaj)

Re: Radijska postaja Motorola GM950

OdgovorObjavljeno: 05 Feb 2019, 08:55
Napisal/-a arksi
Dodajam še slike kako postajo "nahecati", da odda svojo ID kodo po končanem pogovoru v sistemu ZA-RE po standardu EEA.
ID kodo za vsako posmezno postajo dodeli pristojni Regijski center za obveščanje.

Re: Radijska postaja Motorola GM950

OdgovorObjavljeno: 01 Avg 2019, 10:17
Napisal/-a arksi
arksi je napisal/-a:........Programiram s softwerom, ki je v priponki (deluje samo do Win XP in XP)


Omenjen program (priponka v prvem postu) deluje samo Win XP. A je kakšna možnost, da bi program za programiranje radijske postaje GM950 zagnal na Windows 10? A je to sloh mogoče?
Kakšen nasvet?

LP

Re: Radijska postaja Motorola GM950

OdgovorObjavljeno: 01 Avg 2019, 10:51
Napisal/-a VolkD
Mislim, da ne bo šlo. Nekateri so v ta namen prav nalašč nabavljali stare prenosnike.

Re: Radijska postaja Motorola GM950

OdgovorObjavljeno: 01 Avg 2019, 14:44
Napisal/-a s59ma
VmwareWorkstation?
(XP-ji bodo delovali, vprašljiva pa je hitrost...)

Re: Radijska postaja Motorola GM950

OdgovorObjavljeno: 01 Avg 2019, 21:32
Napisal/-a arksi
s59ma je napisal/-a:VmwareWorkstation?
(XP-ji bodo delovali, vprašljiva pa je hitrost...)


Hvala za informacijo.
Uff, a tudi kaj takega obstaja.? Mislim, da je tole zame malo "prehuda" znanost, da bi se spustil v to. Sem vprašal s tega stališča, da če je kakšna enostavna "fora", da jo uporabim, pa vidim, da menda res ne bo šlo. No, saj nič zato, saj je tako programiranje le hobi. Po pač "tastara kišta" še naprej ostala pri hiši ;-).

LP

Re: Radijska postaja Motorola GM950

OdgovorObjavljeno: 06 Dec 2019, 11:43
Napisal/-a CharlyG
Na komunali dobiš delujočih takih kišt kolikor hočeš.Seveda jih je treba spucat ker so leta naredila svoje. Drugače pa še imam inštalacijski cd za XP :lol:
Na eni starini imam zato narejen dual BOOT XP IN 7 8-)