s56vha je napisal/-a:Če bi hotel predelati postajo in dodati LCD, bi verjetno lahko emuliral EPROM z uC - uC se torej obnaša kot EPROM, na določenem naslovu (kanal) pokaže programirane podatke (frekvenca). Ali bi lahko namesto, da spreminjaš kanale (naslove v EPROM-u), pustil kar na naslovu 000 in spreminjal le izhodne podatke "EPROM-a", uC torej - s tem se frekvenca spreminja?
A sem enostavno zakompliciral?
s51km je napisal/-a:UMERJANJE TR41/TR40
VCO/PLL
Ko je postaja ustrezno sprogramirana, se najprej lotimo umerjanja VCO-ja. V-meter priključimo na TP1 Na kondenzatorju C96 (C91-TR40), ter merimo Loop napetost v zanki PLL-ja. Ta napetost naj bo približno 2,5V. Nikakor pa naj ne bo pod 1,5V in nad 5V. Pri oddajnem VCO-ju L18 bo potrebno feritno jedro kar precej zaviti, da dosežemo to napetost. Če kljub popolnoma zavitemu feritnemu jedru te napetost ne dosežemo, bo potrebno ovoje tuljave L18 nekoliko bolj stisnit...........
s51km je napisal/-a:.............Za sprejemni VCO predlagam, da se sprogramira na frx + 21,4MHz.........
s51km je napisal/-a:..........Če boš potreboval še kakšno CTCSS enoto, jo verjetno še imam kakšno.
lado je napisal/-a:sem včeraj poskusil z briko in ni uspelo. Kaj pa če je zanič eprom?
Moram dobiti nekaj teh 2716 pa probat...
Hvala za informacije .
lado je napisal/-a:imam težave z epromi..
V originalu je bil uporabljen eprom 2758 ter kasneje 2716. 2716 podpira moj programator in sem ga uspešno programiral.
Če pa sprogramiram 2758 kot 2716 ( ker ga ni v spisku programatorja) sicerpokaže isto vsebino, a postaja nanj ne deluje...
V čem sta si različna?
A 28C64 bi ustrezal ?lado je napisal/-a: Bom poiskušal najti kje 28C16 (EEprom) pa bom videl...
VolkD je napisal/-a:A 28C64 bi ustrezal ?lado je napisal/-a: Bom poiskušal najti kje 28C16 (EEprom) pa bom videl...
Imam dva.
Je, a ne rabiš uporabiti celega. Z zadnjimi dvemi adresami lahko narediš še marsikaj. No za začetek jih lahko daš na gnd.lado je napisal/-a:A ni 28c64 prevelik?
lado je napisal/-a:... Bom poiskušal najti kje 28C16 (EEprom) pa bom videl...
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost