FT-411E vfo frekvenca

Vse v zvezi z radijskimi postajami

FT-411E vfo frekvenca

OdgovorNapisal/-a S53DZ » 02 Maj 2022, 11:29

Zamenjal sem notranjo CR2025 baterijo. Po tem vse funkcije spet delajo normalno, le VFO frekvence ne morem spreminjati. Ostane fiksna na 145.200, ki sem jo po zagonu prvo vpisal v VFO.
Ali morda kdo ve, kako se to odpravi? Sistemski reset sicer zbriše vse funkcije in spomine, a pri tem vnosu ne pomaga.
Če imam nastavljen korak 5 kHz in na primer ročno vnesem 14400 in 0, po zadnji nuli zapiska in namesto na 144.000 skoči nazaj na 145.200.

Prosim za pomoč.

73 Bojan S53DZ
Uporabniški avatar
S53DZ
 
Prispevkov: 1222
Pridružen: 18 Jan 2015, 09:58
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 211 krat
Prejel zahvalo: 415 krat
Uporabnika povabil: S52O
Število neizkoriščenih povabil: 44

Re: FT-411E vfo frekvenca

OdgovorNapisal/-a Jakey » 02 Maj 2022, 11:33

Ali lahko oddajas na 145.2? Če ne, potem mislim da se vklopi Fn+7, da ti na levi strani piše mali (ampak velik tiskan) A.
Podpis je izginil.
Uporabniški avatar
Jakey
 
Prispevkov: 2931
Pridružen: 03 Feb 2015, 14:57
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 245 krat
Prejel zahvalo: 305 krat
Uporabnika povabil: Proteus
Število neizkoriščenih povabil: 7

Re: FT-411E vfo frekvenca

OdgovorNapisal/-a S53DZ » 02 Maj 2022, 11:40

Ja, lahko oddajam. Tipka FM in 7 je nastavitev STEP-a in je nastavljen na 5 kHz. Sprememba koraka ne pomaga.
Uporabniški avatar
S53DZ
 
Prispevkov: 1222
Pridružen: 18 Jan 2015, 09:58
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 211 krat
Prejel zahvalo: 415 krat
Uporabnika povabil: S52O
Število neizkoriščenih povabil: 44

Re: FT-411E vfo frekvenca

OdgovorNapisal/-a Jakey » 02 Maj 2022, 11:50

Potem ni 7.

Sem imel podobne probleme pred parimi tedni, ampak nisem mogel oddajat.

Kaj vse ti piše na zaslonu, katere vse znake imaš vklopljene?
Podpis je izginil.
Uporabniški avatar
Jakey
 
Prispevkov: 2931
Pridružen: 03 Feb 2015, 14:57
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 245 krat
Prejel zahvalo: 305 krat
Uporabnika povabil: Proteus
Število neizkoriščenih povabil: 7

Re: FT-411E vfo frekvenca

OdgovorNapisal/-a S53DZ » 02 Maj 2022, 11:57

Vse funkcije sem izklopil. Na displayu je le A ali B za VFO in frekvenca.
Čeprav puščici gor in dol delata in enkoder tudi, frekvence ne morem spreminjati.
Uporabniški avatar
S53DZ
 
Prispevkov: 1222
Pridružen: 18 Jan 2015, 09:58
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 211 krat
Prejel zahvalo: 415 krat
Uporabnika povabil: S52O
Število neizkoriščenih povabil: 44

Re: FT-411E vfo frekvenca

OdgovorNapisal/-a S53DZ » 03 Maj 2022, 09:21

Urejeno. Pomagal mi je Marko S57NAZ, ko mi je poslal navodila od KB2LJJ.
Na novo sem programiral najnižjo in najvišjo RX in TX frekvenco.
Sekvenca je (MR+VFO+2 in Power On).

73 Bojan
Uporabniški avatar
S53DZ
 
Prispevkov: 1222
Pridružen: 18 Jan 2015, 09:58
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 211 krat
Prejel zahvalo: 415 krat
Uporabnika povabil: S52O
Število neizkoriščenih povabil: 44


Vrni se na Radijske postaje

Kdo je na strani

Po forumu brska: booxco in 1 gost