Radijska postaja Baofeng 5R ZA-RE

Vse v zvezi z radijskimi postajami

Radijska postaja Baofeng 5R ZA-RE

OdgovorNapisal/-a S53AL » 30 Jan 2019, 15:02

Ima mogoče kdo kakšen file za ZA-RE frekvence, da zapečem v postajo? Če je pa še 2m/70cm zraven pa še toliko bolje.
http://www.zimazakon.si/forum
Uporabniški avatar
S53AL
 
Prispevkov: 1581
Pridružen: 27 Jan 2015, 23:35
Kraj: Črnomelj, JN75
Zahvalil se je: 622 krat
Prejel zahvalo: 69 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 12

Re: Radijska postaja Baofeng 5R ZA-RE

OdgovorNapisal/-a arksi » 30 Jan 2019, 15:10

S53AL je napisal/-a:Ima mogoče kdo kakšen file za ZA-RE frekvence, da zapečem v postajo? ........


Samo ZA-RE frekvence za Boafeng postajo boš dobil tule (priloga spodaj v prvem postu na omenjeni strani).
arksi
 
Prispevkov: 529
Pridružen: 21 Jan 2015, 07:01
Kraj: Dolenjska
Zahvalil se je: 655 krat
Prejel zahvalo: 101 krat
Uporabnika povabil: gumby
Število neizkoriščenih povabil: 13

Re: Radijska postaja Baofeng 5R ZA-RE

OdgovorNapisal/-a S53AL » 30 Jan 2019, 15:28

Hvala.
http://www.zimazakon.si/forum
Uporabniški avatar
S53AL
 
Prispevkov: 1581
Pridružen: 27 Jan 2015, 23:35
Kraj: Črnomelj, JN75
Zahvalil se je: 622 krat
Prejel zahvalo: 69 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 12

Re: Radijska postaja Baofeng 5R ZA-RE

OdgovorNapisal/-a arksi » 30 Jan 2019, 19:52

Če se ti ljubi jih lahko tudi ročno vnašaš.
Tukaj imaš pa še seznam ZA-RE frekvenc, repetitirjev in subtonov.
arksi
 
Prispevkov: 529
Pridružen: 21 Jan 2015, 07:01
Kraj: Dolenjska
Zahvalil se je: 655 krat
Prejel zahvalo: 101 krat
Uporabnika povabil: gumby
Število neizkoriščenih povabil: 13

Re: Radijska postaja Baofeng 5R ZA-RE

OdgovorNapisal/-a S53AL » 31 Jan 2019, 08:17

Tole kot je napisal @arksi že imam, rad bi pa datoteko, ki je že narejena in da jo fliknem preko USB v postajo.
Ročno se mi nekako ne ljubi.
http://www.zimazakon.si/forum
Uporabniški avatar
S53AL
 
Prispevkov: 1581
Pridružen: 27 Jan 2015, 23:35
Kraj: Črnomelj, JN75
Zahvalil se je: 622 krat
Prejel zahvalo: 69 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 12

Re: Radijska postaja Baofeng 5R ZA-RE

OdgovorNapisal/-a S53AL » 10 Feb 2019, 12:01

Dobil sem datoteko za 2m70cm.
V Chripu mi vse lepo odpre a okence za Upload To Radio ostane zasenčeno. Zakaj?
Sem probal z NEWOLD, ta pa zahteva datoteko z končnico *.dat in smo spet tam.
Kakšen predlog?
http://www.zimazakon.si/forum
Uporabniški avatar
S53AL
 
Prispevkov: 1581
Pridružen: 27 Jan 2015, 23:35
Kraj: Črnomelj, JN75
Zahvalil se je: 622 krat
Prejel zahvalo: 69 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 12

Re: Radijska postaja Baofeng 5R ZA-RE

OdgovorNapisal/-a carli » 10 Feb 2019, 12:25

Pa imaš vokiča priklopljenega in pravilno odkljukanega.
Chirp ga je meni nekaj lomil z gonilnikom. Sicer pa sedaj dela.
carli
 
Prispevkov: 693
Pridružen: 12 Mar 2015, 19:45
Zahvalil se je: 77 krat
Prejel zahvalo: 69 krat
Uporabnika povabil: BraneZ
Število neizkoriščenih povabil: 13

Re: Radijska postaja Baofeng 5R ZA-RE

OdgovorNapisal/-a S53AL » 10 Feb 2019, 13:36

Kje se to odkljuka :_think
http://www.zimazakon.si/forum
Uporabniški avatar
S53AL
 
Prispevkov: 1581
Pridružen: 27 Jan 2015, 23:35
Kraj: Črnomelj, JN75
Zahvalil se je: 622 krat
Prejel zahvalo: 69 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 12

Re: Radijska postaja Baofeng 5R ZA-RE

OdgovorNapisal/-a alividmar » 10 Feb 2019, 14:00

Prvo preberi podatke iz postaje, nato naloži datoteko.
Uporabniški avatar
alividmar
 
Prispevkov: 456
Pridružen: 18 Jan 2015, 07:43
Kraj: Postojna
Zahvalil se je: 29 krat
Prejel zahvalo: 108 krat
Uporabnika povabil: s54mtb
Število neizkoriščenih povabil: 13

Re: Radijska postaja Baofeng 5R ZA-RE

OdgovorNapisal/-a S53AL » 10 Feb 2019, 14:06

An error occurred
Radio did not respond
http://www.zimazakon.si/forum
Uporabniški avatar
S53AL
 
Prispevkov: 1581
Pridružen: 27 Jan 2015, 23:35
Kraj: Črnomelj, JN75
Zahvalil se je: 622 krat
Prejel zahvalo: 69 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 12

Re: Radijska postaja Baofeng 5R ZA-RE

OdgovorNapisal/-a S53AL » 10 Feb 2019, 14:13

In pa še prej mi to napiše.
Priponke
driver.JPG
http://www.zimazakon.si/forum
Uporabniški avatar
S53AL
 
Prispevkov: 1581
Pridružen: 27 Jan 2015, 23:35
Kraj: Črnomelj, JN75
Zahvalil se je: 622 krat
Prejel zahvalo: 69 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 12

Re: Radijska postaja Baofeng 5R ZA-RE

OdgovorNapisal/-a alividmar » 10 Feb 2019, 18:27

Imaš izbrani pravi COM port? Ti je kabel sploh kdaj deloval?


FORUM
"This means that chirp was able to open the serial port and the radio didn't respond. There are a number of possible reasons for this, and I would recommend you look through the archives of the UV-5R for details. Here are a few common ones:

1. Cable not fully inserted (this affects a ton of folks)
2. Bad cable (most of them available now are knock-off USB chips with major problems)
3. The radio is not on, or is locked into transmit mode"
Uporabniški avatar
alividmar
 
Prispevkov: 456
Pridružen: 18 Jan 2015, 07:43
Kraj: Postojna
Zahvalil se je: 29 krat
Prejel zahvalo: 108 krat
Uporabnika povabil: s54mtb
Število neizkoriščenih povabil: 13

Re: Radijska postaja Baofeng 5R ZA-RE

OdgovorNapisal/-a S53AL » 10 Feb 2019, 19:01

COM port je na 3.
V chripu imam poleg tega še 2 zavihka z nekimi frekvencami nad 450 MHz.
Tisto pa lahko vpišem v postajo, tudi preberem lahko, torej kabel ni.
http://www.zimazakon.si/forum
Uporabniški avatar
S53AL
 
Prispevkov: 1581
Pridružen: 27 Jan 2015, 23:35
Kraj: Črnomelj, JN75
Zahvalil se je: 622 krat
Prejel zahvalo: 69 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 12

Re: Radijska postaja Baofeng 5R ZA-RE

OdgovorNapisal/-a alividmar » 10 Feb 2019, 22:57

Poizkusi naložiti tole datoteko, najprej preberi svojo nato naredi import.
Priponke
Baofeng.img.zip
(1.32 KiB) Prenešeno 7 krat
Uporabniški avatar
alividmar
 
Prispevkov: 456
Pridružen: 18 Jan 2015, 07:43
Kraj: Postojna
Zahvalil se je: 29 krat
Prejel zahvalo: 108 krat
Uporabnika povabil: s54mtb
Število neizkoriščenih povabil: 13

Re: Radijska postaja Baofeng 5R ZA-RE

OdgovorNapisal/-a S53AL » 11 Feb 2019, 13:22

Tokrat okence za vnos ni sivo.
A kaj mi pomaga, če mi spet izpiše to.
Se kje kakšna kljukica doda?

S53AL je napisal/-a:An error occurred
Radio did not respond
http://www.zimazakon.si/forum
Uporabniški avatar
S53AL
 
Prispevkov: 1581
Pridružen: 27 Jan 2015, 23:35
Kraj: Črnomelj, JN75
Zahvalil se je: 622 krat
Prejel zahvalo: 69 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 12

Re: Radijska postaja Baofeng 5R ZA-RE

OdgovorNapisal/-a alividmar » 11 Feb 2019, 15:27

Če prav razumem, ti postajo prebere ne moreš pa naložiti novih frekvenc?

Verjetno imaš pravilno pa vendar:

Si izbral pravo postajo? glej priponko 1
Imaš glasnost na 100% ko je postaja priklopljena?
Priponke
chirp.png
Uporabniški avatar
alividmar
 
Prispevkov: 456
Pridružen: 18 Jan 2015, 07:43
Kraj: Postojna
Zahvalil se je: 29 krat
Prejel zahvalo: 108 krat
Uporabnika povabil: s54mtb
Število neizkoriščenih povabil: 13

Re: Radijska postaja Baofeng 5R ZA-RE

OdgovorNapisal/-a S53AL » 11 Feb 2019, 16:13

Glasnost pa res mislim, da ni bila na 100. Poročam zvečer.
http://www.zimazakon.si/forum
Uporabniški avatar
S53AL
 
Prispevkov: 1581
Pridružen: 27 Jan 2015, 23:35
Kraj: Črnomelj, JN75
Zahvalil se je: 622 krat
Prejel zahvalo: 69 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 12

Re: Radijska postaja Baofeng 5R ZA-RE

OdgovorNapisal/-a S53AL » 11 Feb 2019, 21:04

Hvala vsem, posebej pa @alividmaru.
http://www.zimazakon.si/forum
Uporabniški avatar
S53AL
 
Prispevkov: 1581
Pridružen: 27 Jan 2015, 23:35
Kraj: Črnomelj, JN75
Zahvalil se je: 622 krat
Prejel zahvalo: 69 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 12

Re: Radijska postaja Baofeng 5R ZA-RE

OdgovorNapisal/-a arksi » 12 Feb 2019, 06:56

alividmar je napisal/-a:.......Imaš glasnost na 100% ko je postaja priklopljena?


Kaj pa ima 100%-tna glasnot postaje veze s programiranjem? Meni je šlo programiranje tudi 1/2 glasnosti.

Je pa res, da je treba najprej izbreti pravo znamko postaje in nato še pravi model. No, jaz sem imel tak model postaje, da ga ni bilo na seznamu in sem potem z poizkušanjem in izbiro čim bolj podobnega modela sprogramiral postajo.
arksi
 
Prispevkov: 529
Pridružen: 21 Jan 2015, 07:01
Kraj: Dolenjska
Zahvalil se je: 655 krat
Prejel zahvalo: 101 krat
Uporabnika povabil: gumby
Število neizkoriščenih povabil: 13

Re: Radijska postaja Baofeng 5R ZA-RE

OdgovorNapisal/-a alividmar » 12 Feb 2019, 07:42

Ko želiš programirati dobiš naslednje:

1. Turn radio off.
2. Connect cable to mic/spkr connector.
3. Make sure connector is firmly connected.
4. Turn radio on (volume may need to be set at 100%).
5. Ensure that the radio is tuned to channel with no activity.
6. Click OK to download image from device.

Pri tisti ki sem jo imel sam je delovalo pri 0 in 100%.
Glavno da je S53AL uspel programirati postajo.
Uporabniški avatar
alividmar
 
Prispevkov: 456
Pridružen: 18 Jan 2015, 07:43
Kraj: Postojna
Zahvalil se je: 29 krat
Prejel zahvalo: 108 krat
Uporabnika povabil: s54mtb
Število neizkoriščenih povabil: 13


Vrni se na Radijske postaje

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost