Iskra ?TR-40? postaja

Vse v zvezi z radijskimi postajami

Iskra ?TR-40? postaja

OdgovorNapisal/-a blax » 08 Jan 2019, 13:06

Zdravo, od prijateljevega očeta sem v dar prejel spodnjo postajo. Kolega mi jo je prinesel v škatli, ko je prišel z orodjem, da prevrtava plato za antenski kabel. Dal mi jo je in rekel tole ti daje fotr za novo leto :) ko mu je povedal da sm naredil radioamaterski izpit.
Napajalnik deluje, obremenil sem ga z 1.8A za minuto. Postajo ko prižgem ne slišim nič, le ko prestavljam levi gumb med 1-2-3 slišim iz zvočnika "klik" .
Kako naj bi to sploh delovalo, desno ima števec od 0-99 premika se lepo, spremembe pa pri postaji ni.

Lep ogled zgodovine in hvala za nasvete, Blaž
Priponke
20190108_124124.jpg
20190108_124134_HDR.jpg
20190108_123822.jpg
blax
 
Prispevkov: 9
Pridružen: 25 Dec 2018, 12:40
Kraj: Domžale
Zahvalil se je: 3 krat
Prejel zahvalo: 1 krat
Uporabnika povabil: DusanK
Število neizkoriščenih povabil: 0

Re: Iskra ?TR-40? postaja

OdgovorNapisal/-a S53AL » 08 Jan 2019, 13:36

Odzat imaš verjetno nalepko, ki piše na katerim frekvenčnim območju deluje. Če ni predelana na radioamaterske fr. skoraj sigurno ne.
http://www.zimazakon.si/forum
Uporabniški avatar
S53AL
 
Prispevkov: 1516
Pridružen: 27 Jan 2015, 23:35
Kraj: Črnomelj, JN75
Zahvalil se je: 595 krat
Prejel zahvalo: 68 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 12

Re: Iskra ?TR-40? postaja

OdgovorNapisal/-a arksi » 08 Jan 2019, 13:58

Postaja je zagotovo predelana. Original nima kanalnika od 0-99. Gumb od OFF - 1-3 je pri original postaji za vklop postaje in za tri stopnje glasnosti. Desni gub je bil za izbiro 12-ih kanalov. Kanali so programirani v uv eprom-u (čip na katerem je nalepka S56).
Velika verjetnost je, da je postaja razširjena na več kanlov in izbiraš kanale s preklopnikom 1-99.
Z frekvencmetrom ali kakšno drugo postajo je potrebno gotoviti na katerih frekvencah postaja deluje.
Če ne veš kako postaja deluje in na katerih frekvencah jo ne uporabljaj, da ne boš koga "pretirano" motil.
arksi
 
Prispevkov: 500
Pridružen: 21 Jan 2015, 07:01
Kraj: Dolenjska
Zahvalil se je: 596 krat
Prejel zahvalo: 89 krat
Uporabnika povabil: gumby
Število neizkoriščenih povabil: 11

Re: Iskra ?TR-40? postaja

OdgovorNapisal/-a PRC515 » 08 Jan 2019, 18:51

Kot so ti že napisali je postaja predelana. Če imaš kakšen frekvenc meter do 200MHz, ti bom napisl kako izmeriš frekvence vprogramiranih kanalov.
PRC515
 
Prispevkov: 167
Pridružen: 24 Feb 2015, 18:11
Zahvalil se je: 6 krat
Prejel zahvalo: 28 krat
Uporabnika povabil: forest70
Število neizkoriščenih povabil: 5

Re: Iskra ?TR-40? postaja

OdgovorNapisal/-a blax » 08 Jan 2019, 20:07

Žal nimam, bom pa v klubu vprašal če ga kdo ima in mi posodi. Danes sem na 145.xxx našel govorce sem šel čez vse kanale in jih nisem našel.
blax
 
Prispevkov: 9
Pridružen: 25 Dec 2018, 12:40
Kraj: Domžale
Zahvalil se je: 3 krat
Prejel zahvalo: 1 krat
Uporabnika povabil: DusanK
Število neizkoriščenih povabil: 0

Re: Iskra ?TR-40? postaja

OdgovorNapisal/-a S53AL » 09 Jan 2019, 17:05

Če imaš radioamaterski izpit imaš verjetno že eno postajo od prej :_think Na eni oddajaj in našel se boš.
http://www.zimazakon.si/forum
Uporabniški avatar
S53AL
 
Prispevkov: 1516
Pridružen: 27 Jan 2015, 23:35
Kraj: Črnomelj, JN75
Zahvalil se je: 595 krat
Prejel zahvalo: 68 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 12


Vrni se na Radijske postaje

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost