krko je napisal/-a:Fluke 179, ko ga dobim, lahko napišem kaj več o tem. Ni pa samo 100 € več, na žalost.
Če je to tista lastnost zaradikatere ga iščeš, naj te potolažim - večina današnjih digitalnih instrumentov zmore meriti elemente v vezju. Kakšna je meritev je pa že druga stvar.pomar je napisal/-a:Slišal sem, da se da z njim merit elemente v vezju.
Je, a je običajno potreben preklop na diode tester.radix je napisal/-a:To, kar govori VolkD o prižiganju LED, pa je pri vseh spodobnih instrumentih (tudi kitajskih!) rešeno. Problem namreč ni v toku, ki ga je zmožen dati instrument od sebe (ponavadi je 1 mA dosti za vse razumne LED), ampak v napetosti, ki je na odprtih sponkah v načinu "diode check".
Ja to pogrešam tudi sam. Sem videl pri prijatelju v Trstu, si obljubil, da bom kaj takega poiskal v Friedrichshafnu, no potem je pa sejem odpadel. Pa 7€ tudi ne nekaj strašnega, če je zadeva prava.LordKING je napisal/-a:P.S Pred nekaj meseci sem na tme nabavil tele prijemalke, super priporočam, ne grem nikoli več nazaj na kitajske krokodilčke.
javr je napisal/-a:vidim pa v shemi en transistor; ne vem čemu služi
ne bi rekel; rabljeno je le rabljeno; začel sem delati še v YU, torej edina znamka multimetrov, ki s(m)o jih uporabljali električarji v firmi s takrat 1400 zaposlenimi, so bili Iskrini Unimerji, in v popravilo sem včasih dobil precej žalostne primerke, ne samo s skurjenimi upori, tudi mehanizmi so se zatikali, itd. - saj ne da so unimerji slabi, samo vsega pa tudi ne prenesejo.reber je napisal/-a:Omenjeni kitajčki so videti v redu, ampak če imaš možnost kje dobiti kakšen star Iskra analogni multimeter, je to še vedno boljša izbira.
Všečen instrument, še mene ima, da bi ga kupil. Ima skalo do 60 in do 15. Imam občutek kot bi brali moje ideje izpred let.javr je napisal/-a:Mislim da bom res kot "indikator" nabavil tega "nemškega kitajca" PeakTech P 3385; za bolj točne, a še vedno terenske meritve, pa neka true-rms AC/DC klešča.
Ja, ampak ima naročeno!javr je napisal/-a:TME trenutno nima na zalogi, zgkeda pa da je cena 32,98€ + 8,90€ poštnina = 41,88€
javr je napisal/-a: rabljeno je le rabljeno;
da je na voljo načrt kot je bil včasih (pri današnjih ne vem) Iskrinih unimerjih. Analognih multimetrov je še vedno veliko naprodaj (Aliexpress, itd) , a Peaktech je edini, ki mi je na vprašanje "ali je načrt na voljo da lahko sam zamenjam upor če bi imel na ohme in meril napetost" odgovoril pritrdilno oziroma v odgovor poslal kar načrt. Vsi ostali: odgovora nisem dobil, ali pa je načrt "poslovna skrivnost".VolkD je napisal/-a:Lepota tega instrumenta je v tem, da
vedno zanimive ocene uporabnikov; 63% je "za", ostali pa se pritožujejo zaradi stvari, ki so, po moje, pač posledica nizke cene in jih je treba vzeti v račun ko kupiš kaj takega.alividmar je napisal/-a:AMAZON za 41€ ( 55€ z poštnino), če presežeš 59€ pa je poštnina brezplačna.
aha...javr je napisal/-a: Torej je Phoneparts zaenkrat najcenejši: 28,50 + 8,90 + 5 = 42,40€
luccabrassi je napisal/-a:amazon je že dolgo zastonj ...
Pa saj sva dva; javr in jaz.cero je napisal/-a:luccabrassi je napisal/-a:amazon je že dolgo zastonj ...
Obkroži še tisto naprej, da je to veljavno pri naročilih nad 59€...
javr je napisal/-a:tega sem kupil pred nekaj leti, trenutno se ne spomnim od katerega spletnega ponudnika. Glede na izkušnje z Iskrinimi, sem mislil da imajo vsi analogni inštrumenti na tem svetu priložen načrt, pa, vsaj pri tem, ni tako; tudi na poprodajne prošnje za načrt ni posluha.
Ima pa skalo za takšne ki vam možgani hitro delajo; napetost v vtičnici, merjena z obsegom 250VAC in 600VAC:
_
analogni inštrument uporabljam zeo redko in opažam da ni enostavnega načina da bi odstranil/namestil baterijo kadar je ne rabim/rabim. Večinoma gre za pokrov z vijakom, ali pa da odstraniš celo zadnjo stran. Zakaj to ne more biti tako enostavno kot npr. pri urah-budilkah? Ker če ti v uri baterija steče, je to škode - koliko? 5-10€? V inštrimentu mnogo več. Sicer se iztekanja baterije pri današnjih baterijah opazi dosti manj kot včasih, še pa vedno obstaja.reber je napisal/-a:Ta boljši primerki so primerno shranjeni v idealnih pogojih, se še vedno dokaj redno uporabljajo, vnjih ni vstavljena baterija za ohm meter, ker ne rabim in je potencialno nevarna zadeva, tako da pričakujem, da me bodo multimetri preživeli,

Digitalni instrument ni zamenjava za analogni instrumet. Se sicer na veliko področjih prekrivata, a sta si dovolj različna, da ju ne gre nadomeščati enega z drugim. Imata namreč vsak svoje prednosti a tudi vsaj svoje slabosti.Tom1234 je napisal/-a:Jaz pa bom mojega zamenjal za kakšnega poceni digitalca, ki ima večje številke.
Če je bilo to namenjeno meni, potem JA. Kolikor vidim je trenutno najugodnejša ponudba na AMAZON.. Sploh v primeru. če sva dva, ker potem ni treba plačati poštnine.s51o je napisal/-a:Se ti lahko pridružim pri nakupu PEAKTECH 3385?
Koliko je potrebno dati EUR?
Naročeno, ko pride bomo poračunali.s51o je napisal/-a:Se ti lahko pridružim pri nakupu PEAKTECH 3385?
Koliko je potrebno dati EUR?
Vrni se na Elektronika - meritve
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost