Zdravo.
En konkreten primer uporabe, je pa lahko uporabno za marsikaj:
- imam analogni trifazni dvotarifni števec električne delovne energije instaliranega izključno za porabo svoje toplotne črpalke
- namestil sem senzor, ki daje impulz, ko gre mimo oznaka na disku (če imaš digitalnega, je verjetno izhodni impulz že zraven)
Moja želja je, da naprava ob vsakem impulzu zapiše v datoteko (ali pa nekam pošlje), kdaj se je to zgodilo, na primer v formatu LLLLMMDDHHMMSS.
Kaj konkretno narediti s temi zapisi, je pa stvar želja vsakega posameznika ali konkretnega primera.
Nekoč sem to naredil z arduinotom, ki je to zapisoval na SD kartico. Vsebino sem nato dal v excel in izdelal razne grafke o na primer minutni porabi (glej sliko 24 urno trenutno povprečno moč), saj sem želel s tem optimirati parametre TČ za čimmajnšo porabo. Motilo me je to, da sem moral vsakič v klet in izleči SD kartico. S tem sem hkrati prekinil ves proces. Shield na rduinotu je sicer bil ethernet modul z SD kartico, ampak nikoli mi ni uspelo sprogramirati stabilnega serverja (na arduinotu), da bi lahko dostopal do podatkov na SD kartici vsaj znotraj svojega lokalnega omrežja. Sedaj razmišljam, da bi to poizkusil z ESP32, saj je neprimerno bolj zmogljiv oziroma hitrejši. Sam arduino je imel skozi težave z deljenjem pinov med posameznimi fukcijami, ki so se med seboj teple.
1. Ali morda taka DIY naprava že obstaja?
2. Kako bi se vi tega lotili?