Napisal/-a VolkD » 26 Dec 2019, 16:43
Upam, da je vprašanje jasno: kateri osciloskop! In ne kako se da kaj odklenit in podobno. Ne želim imeti odklenjenega in ne vem kako še prirejenega. Z mojega stališča se to ne splača, ker prinese več problemov kot koristi. Pred seboj imam dva predračuna dveh modelov(200 in 350MHz) iste serije; 431 in 583€. To je daleč od polovice!
Osciloskop kupujem zato, da z njim nekaj izmerim, da lahko navedem, da sem to meritev naredil z takim in takim instrumentom. Nikakor pa ne zato, da se bom hvalil kako sem ga heknil po ne vem katerih navodilih.
Da k temu dodam še eno zanimivo ugotovitev, ki jo še nismo izpostavili.
Sama naprava je verjetno povsem enaka, razlika med osciloskopom s frekvenčno mejo 200 in osciloskopom s frekvenčno mejo 350MHz je zelo verjetno le v software. Zavedam se, da kljub temu, da zdaj še ni hecka, bo v prihodnosti prav gotovo od nekje prišel. Mnogokrat ga lansira celo proizvajalec sam.
Ampak vedno je nekje hakeljc in mislim, da sem ga našel. Sonde, ki so del opreme osciloskopa (lahko je ena, dve ali več) pridejo pri 200MHz modelu drugačne kot pa pri modelu, ki deluje do 350MHz.
Če se ozremo okrog sebe bo hitro jasno, da se razlika v ceni zelo hitro izniči že pri eni dobri sondi.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net