Prenosni računalnik za osnovnošolce

Vse kar ne gre v zgoraj naštete rubrike.

Prenosni računalnik za osnovnošolce

OdgovorNapisal/-a xfce » 19 Mar 2025, 20:52

Pozdravljeni,

imamo en zelo star prenosni računalnik, ki je resnično prepočasen. Bi pa sedaj kupil nekaj rabljenega, 15 inch. Razmišljam o kakšnem lenovo modelu. Samo ne vem kaj naj kupim. Bil bi povdarek na bateriji, da zdrži vsaj nekaj ur, torej da lahko pride nekaj delat za mizo ali pogledajo gor kakšno reč.

Uporaba je načeloma omejena na šolske zadeve - programiranje pišek, teamsi, youtube za delanje origamija, učenje poštevanke in podobno. Mimogrede ali obstaja kakšna kontrola za PC? Strogo je prepovedano gledanje neskončnih vsebin ala reelsi.

Kaj pa priproročate za računalnik? 15 inch full HD, 8 GB rama in recimo 250 GB SSD. Nekaj rabljenega, da se ne polomi takoj in da je baterija ok.

recimo nekaj v tem stilu:
Slika
Uporabniški avatar
xfce

Kraj: Poljane nad Škofjo loko
Zahvalil se je: 132 krat
Prejel zahvalo: 290 krat
Uporabnika povabil: S52O
Število neizkoriščenih povabil: 58

Re: Prenosni računalnik za osnovnošolce

OdgovorNapisal/-a mucek » 19 Mar 2025, 21:24

Za tak namen bo dobro ze skoraj karkoli, le da ni iz kamene dobe (vecja poraba, slaba baterija). Za nadzor je fajn Qustodio, ni pa brezplacen (no, je, ampak samo za 1 napravo)
... lahko pa se tudi motim ...
Uporabniški avatar
mucek

Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 106 krat
Prejel zahvalo: 1234 krat
Uporabnika povabil: s54mtb
Število neizkoriščenih povabil: 239

OdgovorNapisal/-a Lovro7 » 19 Mar 2025, 22:05

Mogoče je bolje kupiti kaj dobrega za dlje časa če se že kupuje.

Jaz od začetka šole na daljavo uporabljam HP 250 G7 Notebook PC in nimam nobene slabe pripombe. Računalnik ima Intel Core i3 8. generacije, 8GB rama, integrirano Intel UHD Graphic 620. Računalnik uporabljam prevsem za programiranje in izdelavo tiskanih vezji. Včasih brez problema naredim tudi kakšen manj zahteven 3D model v Autodesk Fuson.

2x na teden ga nosim v šolo med zveski in orodjem. Brez problema je preživel tudi ko sem bil smotan (padci, enkrat sem po pomoti spotil nanj…).

Zadnje leto ga uporabljam okoli 2 uri vsak dan in je battery health še kar dober.
Skratka top zadeva.
Vse je lahko žarnica, če je dovolj toka. http://lovro7.eu/index.html
Uporabniški avatar
Lovro7

Kraj: Velenje (Šmartno ob Paki)
Zahvalil se je: 138 krat
Prejel zahvalo: 113 krat
Uporabnika povabil: DusanK
Število neizkoriščenih povabil: 9

OdgovorNapisal/-a luccabrassi » 20 Mar 2025, 08:02

Jaz mam od HP jevih prenosnikih povedat vse najslabše . Uporabljam v službi, trenutno neki ELITEBOOK 640 , G9 z i5-1245U in 16GB rama . Na sestanku zdrži komaj 1h brez priklopa , Office word 365 šteka , obvezno je vsaj enkrat zmrzne na poročilo . 1 leto redne težave z dokom . V stari službi se je BIOS updajtal 1 x mesečno , neprepoznavanje zaslonov ..... podn.

Prisegam na Lenova , za hči nabavil 16'' Thinkbooka
Uporabniški avatar
luccabrassi

Kraj: KOČEVJE
Zahvalil se je: 409 krat
Prejel zahvalo: 518 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 255

OdgovorNapisal/-a s53pa » 20 Mar 2025, 11:13

luccabrassi je napisal/-a:Jaz mam od HP jevih prenosnikih povedat vse najslabše . Uporabljam v službi, trenutno neki ELITEBOOK 640 , G9 z i5-1245U in 16GB rama . Na sestanku zdrži komaj 1h brez priklopa , Office word 365 šteka , obvezno je vsaj enkrat zmrzne na poročilo . 1 leto redne težave z dokom . V stari službi se je BIOS updajtal 1 x mesečno , neprepoznavanje zaslonov ..... podn.

Prisegam na Lenova , za hči nabavil 16'' Thinkbooka

Ne oglašujem, samo pravim ....
Mi imamo v službi le in samo HP računalnike ... približno 1500 računalnikov. Glede na to, da imamo za te računalnike za implementacijo, razdelitev, vodenje konca življenja, podporo uporabnikom le 2 osebi, se mi ne zdi, da slabo delujejo. Seveda so težave, ampak največ je takih, ki so povezane z aplikacijami in ne s samo napravo. Ne pravim pa, da težave vezane s samo napravo, da jih ni čisto nič. Najdaljša najemna doba je 5 let. Potem vrnemo ali odkupimo za bagatelo.
Štej, kar je števnega, meri, kar je merljivega; in kar ni merljivo, naredi merljivo!
Galileo Galilei
Uporabniški avatar
s53pa

Kraj: Novo mesto
Zahvalil se je: 22 krat
Prejel zahvalo: 12 krat
Uporabnika povabil: airwolf
Število neizkoriščenih povabil: 1

OdgovorNapisal/-a xfce » 20 Mar 2025, 12:33

Sem kar naročil zgornji PC. Pomojem bo super.

HP sem imel 6 let en prenosnik, kupil sem ga za 1200€, prodal sem ga za 300€ po 3 letih so še vedno zadovolni kupci.

Se mi zdi da je pri vseh teh računalnikih hec, kateri model kupiš. Če kupiš poslovno serijo so ohišje, panti in tipkovnica res dobra. Pri cenejših se pa hitro kaj pokvari in odlomi. :)

Če bo PC super bi mogoče še kakšnega kupil za windows in za linux :)
Uporabniški avatar
xfce

Kraj: Poljane nad Škofjo loko
Zahvalil se je: 132 krat
Prejel zahvalo: 290 krat
Uporabnika povabil: S52O
Število neizkoriščenih povabil: 58

Vrni se na Ostalo

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost