Pokritje T-2 telefonije

Vse kar ne gre v zgoraj naštete rubrike.

Re: Pokritje T-2 telefonije

OdgovorNapisal/-a valter » 17 Jan 2025, 15:57

Ne sedaj na T2 z isto optiko stvar deluje.Res je šlo za zavajane A1-bolj izgovarjanje.Se mi pa zdi butasto da gredo na foro ,da če se buniš te pač dajo na stranski tir.
Ko sem se pritožil (za to sem rabil 3 ure) se je takoj poboljšalo in potem z časom je hitrost stalno padala. No po koncu vezave sem šel k T2 in tudi njih bom po koncu ugodnosti zopet zamenjal .Bom pa sigurno šel samo na internet brez TV , saj je ta ena sama žalost .
valter

Kraj: Lokev,Predgrad,VFinica,Boa
Zahvalil se je: 151 krat
Prejel zahvalo: 227 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 24

OdgovorNapisal/-a Protoncek » 17 Jan 2025, 16:06

Ni nujno zavajanje, lahko je res tako slaba oprema. Če je optika telekomova je lahko internet preko telekoma - se pač zmenijo, ali pa imajo lastno opremo. Pri nas je telemah nima, zato je (slabo) dogovorjen, da gostuje na telekomu,medtem ko ima T2 svojo optiko, po poplavi je menda vse vezano v Domžale.
Uporabniški avatar
Protoncek

Kraj: Mengeš
Zahvalil se je: 775 krat
Prejel zahvalo: 957 krat
Število neizkoriščenih povabil: 196

OdgovorNapisal/-a JernejL » 17 Jan 2025, 17:47

valter je napisal/-a:Ne sedaj na T2 z isto optiko stvar deluje.Res je šlo za zavajane A1-bolj izgovarjanje.Se mi pa zdi butasto da gredo na foro ,da če se buniš te pač dajo na stranski tir.
Ko sem se pritožil (za to sem rabil 3 ure) se je takoj poboljšalo in potem z časom je hitrost stalno padala. No po koncu vezave sem šel k T2 in tudi njih bom po koncu ugodnosti zopet zamenjal .Bom pa sigurno šel samo na internet brez TV , saj je ta ena sama žalost .

Razložil sem celo situacijo, ni šlo za zavajanje - dejansko je bila nezadostna oprema upravljalca na vahti.

Protoncek je napisal/-a:Ni nujno zavajanje, lahko je res tako slaba oprema. Če je optika telekomova je lahko internet preko telekoma - se pač zmenijo, ali pa imajo lastno opremo. Pri nas je telemah nima, zato je (slabo) dogovorjen, da gostuje na telekomu,medtem ko ima T2 svojo optiko, po poplavi je menda vse vezano v Domžale.

Po poplavi centrale Mengeš ni več, vse se je vezalo na Domžale, drži (vsaj za telekom omrežje)
Uporabniški avatar
JernejL

Kraj: Maribor
Zahvalil se je: 236 krat
Prejel zahvalo: 450 krat
Uporabnika povabil: gumby
Število neizkoriščenih povabil: 90

OdgovorNapisal/-a valter » 17 Jan 2025, 18:32

Ne bom se spuščal v podrobnosti. Če bi bil kriv kdo drug kot A1 se po pritožbi stanje nebi zboljšalo. Enostavno preveč naročnikov na dani opremi. So pa te težave nastale ko sem sprejel paket, ki mi je obljubljal 2 X večjo hitrost za nižjo ceno. Prej normalna slika na TV potem kockasta .... internet pa je kar padel itd, Po prehodu na T2 pa normalno delovanje na isti optiki.
Razlaga A1 pa je bila, da občina Sežana ne dovoli večje širine.
Tehniki pa so povedali drugo Štorijo.
No sedaj je rešeno.
valter

OdgovorNapisal/-a JernejL » 20 Jan 2025, 10:43

valter je napisal/-a:Tehniki pa so povedali drugo Štorijo.

Povej, za koga ti tehniki delajo? Glede na to, da poznam situacijo na tem omrežju imam občutek da ti je nekdo nekaj "prodal".
Uporabniški avatar
JernejL

Kraj: Maribor
Zahvalil se je: 236 krat
Prejel zahvalo: 450 krat
Uporabnika povabil: gumby
Število neizkoriščenih povabil: 90

OdgovorNapisal/-a valter » 20 Jan 2025, 11:18

Ne niso mi prodali neko štorijo , ker se je stanje pobolšalo ko sem napravil kot so mi svetovali.Sem pa zameril ker se je potem stanje začelo poslabševati.
Upam da so sedaj svojo opremo nadgradili , ker ima A1 le najugodnejšo ponudbo. Vsekakor pa paketov z TV ne bom jemal , ampak le internet.
valter

OdgovorNapisal/-a kobranka » 24 Jan 2025, 13:34

reber je napisal/-a:Zanima me, če kdo ve, kako je s tem modemom BEA-FON R312 od Hoferja
https://www.hot.si/ponudba/telefoni.html#modemi
Ima samo en LAN port, verjetno bo delalo, če se nanj priključi switch in razdeli na 2 ali 3 računalnike. Če ne bi šlo drugače, bi pa namesto switcha dal router, to bi pa ziher moralo delat.
https://beafon.com/sl/izdelek/r312/

Sprašujem za sina, ki je v LJ, bi mu dal svojega, pa ga bom sam rabil tega ki ga imam.

Mogoče pa kupim enkrat v bodočnosti. Bae-fon navadni telefoni so bol ena revščina kolikor mi je nahitro znano, mogoče so tale modem kaj bolje spacali skupaj. Žal takrat, ko sem kupoval je bil na voljo pri njih le Huawei in pa TCL. Za slednjega lahko povem, da je vgrajen WiFi obup, prvo dela par dni normalno z polno močjo, ki je primernega dosega potem se pa spomne iti v nek varčevalni način, da če si zraven naprave dobiš od njega komaj eno črtico signala. WiFi se zato kar izklopil in nanje preko LANa dal drug router. Sem kontektiral firmo o tem problemu, da naj mi zrihta kakšno posodobitev pa se s človeka malo, da ne delajo norca. Na servis jo ne mislim dajet, ker sem pečate že potrgal proč saj me je zanimalo kaj ima notri. Ja dve anteni za WiFi in 7 anten za LTE.
kobranka

Zahvalil se je: 739 krat
Prejel zahvalo: 306 krat
Uporabnika povabil: MadMax
Število neizkoriščenih povabil: 61

Prejšnja

Vrni se na Ostalo

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost