Pokritje T-2 telefonije

Vse kar ne gre v zgoraj naštete rubrike.

Pokritje T-2 telefonije

OdgovorNapisal/-a VolkD » 21 Dec 2020, 15:30

Nekaj se odločam za prestop od enega ponudnika k T-2 telefoniji.
Razlogov je več, na eni strani aroganca Telekoma, na drugi strani pa zame dokaj ugodna ponudba T-2. To kar še ostane in moram raziskati je kakšna je pokritost.
Bilo bi seveda noro menjati ponudnika in da se ti potem zgodi, a si 90% časa nedosegljiv, telefon pa v dnevni na mizi. :_banghead

Zanima me kakšne izkušnje imate s T-2.

Zanimivo bi bilo tudi, če ima kdo T-2 in bi bil pripravljen popiti kavo pri meni, medtem ko ga jaz kličem na telefon.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani

Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 19696 krat
Prejel zahvalo: 10121 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 254

Re: Pokritje T-2 telefonije

OdgovorNapisal/-a reber » 21 Dec 2020, 15:39

T-2 ima tako kot Telesmeh (da se hvalijo z "najboljšim" omrežjem) pogodbo s Telekomom, da uporabljajo roaming v njihovem omrežju brez doplačila... seveda je treba preveriti drobni tisk, ker količine ni nujno da so enake, seveda je odvisno od velikosti paketa.

Trenutno "ugodna" T-2 ponudba je NATEG, ponujajo super ugodne cene za 24 mesecev, ampak potem nimaš možnosti ponovne vezave in ugodne cene, padeš na redno ceno... sem preveril in se mi ne splača, pri nas ostajamo na HOT 6,99eur/30dni, no, jaz osebno imam kar HOT start (v pol leta sem porabil 3eur) ker imam stacionarno z neskončnimi minutami, v paketu oranžni diamant je še največji mobilni paket ki ga uporablja sin.
Sporočila sprejemam na e-mail objavljen na www.reber.si
Uporabniški avatar
reber

Kraj: Bled
Zahvalil se je: 247 krat
Prejel zahvalo: 825 krat
Uporabnika povabil: s54mtb
Število neizkoriščenih povabil: 255

OdgovorNapisal/-a VolkD » 21 Dec 2020, 16:33

reber je napisal/-a:Trenutno "ugodna" T-2 ponudba je NATEG, ponujajo super ugodne cene za 24 mesecev, ampak potem nimaš možnosti ponovne vezave in ugodne cene, padeš na redno ceno...
In v čem je problem ? Greš pač drugam.
Tale debata tu, ni o tem kaj se komu pod kakšnimi pogoji splača, ali pa ne splača. To kaj je nateg, sem doživel od 30.9.2020 do zdaj pri Telekomu.
No moje vprašanje je torej drugačno. Rad bi vedel, če bom in v kakšni meri dosegljiv v T-2 omrežju. In rad bi tudi vedel, kakšna je dosegljivost T-2 omrežja pri meni doma.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani

OdgovorNapisal/-a reber » 21 Dec 2020, 16:57

Greš pač drugam in plačaš stroške prekinitve naročniškega razmerja in prenos številke... no, ni ravno nateg, so pa "limanice".

Kakšna bo tvoja dosegljivost je odvisno od pokritosti T-2 + Telekom omrežja. Pri T-2 priporočajo, da imaš kar stalno vključeno Telekomovo omrežje, če želiš dobro dosegljivost. Kako dobro deluje v roamingu pri Telekomu bo najbolj uporaben podatek, če svoje izkušnje opiše več T-2 uporabnikov, po mojih informacijah dela dobro. Kakšna je pokritost v tvoji okolici je najbolje da malo poklepetaš s sosedi, zagotovo jih je kar nekaj, ki imajo mobilno od Telekoma, mogoče je kdo tudi pri T-2 če ima kakšen četvorček na optiki...

Glede na to da si tehnične stroke, verjetno te marsikdo vpraša za nasvet okoli teh zadev, vsaj pri nas je tako, da je pri meni kot da bi imel informacijsko središče, kot da bi moral vse vedeti :_seeingstars potem skupaj ugotavljamo in ugotovimo. No, tudi ti bi lahko na ta način izvedel kaj več o pokritosti tvoje okolice.

Enkrat mi je en terenski svetovalec predlagal naj sosede prepričam k uporabi storitev, ki jih ponuja... ker mu je en od sosedov povedal, da se bo najprej posvetoval z menoj...
sem mu rekel: "ejga, da si navš kej naredu".
Uporabniški avatar
reber

OdgovorNapisal/-a DusanK » 21 Dec 2020, 16:59

Najboljše da povprašaš direktno na T-2 kakšna je pokritost v tvoji vasi.
Tukaj je sicer stanje za 3 ponudnike: A1, Telekom in Telemach mobilni signal kakšni so po cestnih povezavah. Skozi tvojo vas sta A1 in Telekom nekako enaka (G4), slabši je signal od Telemacha (G3).
Največji čar - električar
Uporabniški avatar
DusanK

Kraj: Medvode
Zahvalil se je: 3377 krat
Prejel zahvalo: 5864 krat
Uporabnika povabil: VolkD

OdgovorNapisal/-a VolkD » 21 Dec 2020, 17:01

reber je napisal/-a:Greš pač drugam in plačaš stroške prekinitve naročniškega razmerja in prenos številke... no, ni ravno nateg, so pa "limanice".
5€ ? To ni ravno nekaj,... Zagotovo pa to ni tisto kar bi me zadrževalo pri določenem providerju, če se mi je zasral.
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani

OdgovorNapisal/-a s54mtb » 21 Dec 2020, 17:10

Poglej na svetidej.com za pokritost. Jaz imam 5 mobilnih telefonov v naročnini t2 in nihče nič ne pogreša. Največji porabnik podatkov ima številko v paketni naročnini, ostali pa imamo "mini" 1GB na mesec.... S pokritostjo nisem imel problemov, odkar imajo telekom za roaming.
Zadnjič spremenil s54mtb, dne 21 Dec 2020, 17:11, skupaj popravljeno 1 krat.
Always going the extra mile.
https://www.buymeacoffee.com/s54mtb
Uporabniški avatar
s54mtb

Zahvalil se je: 2183 krat
Prejel zahvalo: 6095 krat

OdgovorNapisal/-a VolkD » 21 Dec 2020, 17:10

DusanK je napisal/-a:Najboljše da povprašaš direktno na T-2 kakšna je pokritost v tvoji vasi.
Tukaj je sicer stanje za 3 ponudnike: A1, Telekom in Telemach mobilni signal kakšni so po cestnih povezavah. Skozi tvojo vas sta A1 in Telekom nekako enaka (G4), slabši je signal od Telemacha (G3).

Sem vprašal, pa odgovor ni bil ravno jasen.
Dve stvari so, eno je avtocesta, drugo pa naša vas. Videti je, da ljudje na AC sploh ne vozijo avtov, ampak imajo AC zato, da lahko telefonirajo. Vsi provajderji v naši okolici imajo namreč antene obrnjene stran od vasi - naravnost na AC.

Pri T-2 sem izvedel, da je dobro - :_banghead Jasno kakršno vprašanje, tak odgovor. Obrazložitev ni pa le bila najbolj prepričljiva. Ni bilo sicer izrečeno, a se je na nek način dalo čutiti, da Telekom včasih nagaja. Bi kar verjel, ker se je to pri Telekomu, tudi v preteklosti to že dogajalo.

Še najbolj bi me prepričal T-2 telefon, ki zvoni na mizi v moji dnevni. Ja, pa pogovor potem tudi.
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani

OdgovorNapisal/-a VolkD » 21 Dec 2020, 17:14

s54mtb je napisal/-a:Poglej na svetidej.com za pokritost.
:_cussingwhite hočejo, da se prijavim!
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani

OdgovorNapisal/-a s54mtb » 21 Dec 2020, 17:58

Samo zaradi uporabe karte od gugla :)
Uporabniški avatar
s54mtb

OdgovorNapisal/-a Aleks » 21 Dec 2020, 18:09

Tukaj so uradni podatki za Slovenijo: https://gis.akos-rs.si/HomePublic/OPTPogledResult/slo
Aleks

Zahvalil se je: 88 krat
Prejel zahvalo: 126 krat
Uporabnika povabil: forest70
Število neizkoriščenih povabil: 15

OdgovorNapisal/-a urosg » 21 Dec 2020, 18:49

Če ti sedaj v Telekom omrežju deluje v dnevni na mizi ti bo tudi potem če boš šel na T2, samo pri T2 moraš imeti telefon cel čas nastavljen v "domačem roamingu", malo je sicer potem zoprno ko greš čez mejo - se moraš spomnit to izklopit in nazaj.

Če boš imel na avtomatski način bo delalo tako-tako, sicer se ti bo preklopilo na Telekom omrežje, ko bo slabši signal T2 omrežja, vendar se med preklopom iz enega omrežja v drugega ponavadi tudi prekina aktivna veza / klic.
Uporabniški avatar
urosg

Kraj: Domžale, Mengeš, Kamnik
Zahvalil se je: 24 krat
Prejel zahvalo: 145 krat
Uporabnika povabil: mucek
Število neizkoriščenih povabil: 14

OdgovorNapisal/-a VolkD » 21 Dec 2020, 18:52

Aleks je napisal/-a:Tukaj so uradni podatki za Slovenijo: https://gis.akos-rs.si/HomePublic/OPTPogledResult/slo
Zelo zanimivi podatki se lahko vidijo iz tega.
Imam idejo postaviti en pasivni repetitor. Pač, nekaj anten pravilno povezanih skupaj.
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani

OdgovorNapisal/-a Lojz » 21 Dec 2020, 20:35

Aleks je napisal/-a:Tukaj so uradni podatki za Slovenijo: https://gis.akos-rs.si/HomePublic/OPTPogledResult/slo

Po teh podatkih je tebi (@VolkD) najbližja bazna postaja od Telemacha (ob avtocesti - okoli 800m). Malo dlje (ob avtocesti - okoli 1100m) pa je Telokomova bazna postaja.
Bazne postaje ponavadi nimajo sevalnega snopa samo v eno smer. Kolikor sem opazil na vseh stolpih imajo več anten, ki vse skupaj sevajo približno krožno.
Seveda pa je signal močno odvisen od terena.
Lep pozdrav!
Lojz
Uporabniški avatar
Lojz

Kraj: Koroška
Zahvalil se je: 213 krat
Prejel zahvalo: 494 krat
Uporabnika povabil: Proteus
Število neizkoriščenih povabil: 46

OdgovorNapisal/-a VolkD » 21 Dec 2020, 21:20

Lojz je napisal/-a:Po teh podatkih je tebi (@VolkD) najbližja bazna postaja od Telemacha (ob avtocesti - okoli 800m). Malo dlje (ob avtocesti - okoli 1100m) pa je Telokomova bazna postaja.
Bazne postaje ponavadi nimajo sevalnega snopa samo v eno smer. Kolikor sem opazil na vseh stolpih imajo več anten, ki vse skupaj sevajo približno krožno.
Seveda pa je signal močno odvisen od terena.
Ne samo od terena, tudi od postavitev anten. In na podočju avtoceste je veliko več uporabnikov, kot pa v naši vasi. Antene so torej obrnjene na AC, kar ostane dobimo mi.
Ampak informacij, da T-2 koristi bazne postaje Telekoma je dobra. Slabše kot je bilo, torej ne more biti. Ali se mogoče varam ?
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani

OdgovorNapisal/-a Lojz » 21 Dec 2020, 22:45

Sem pogledal na tej strani in opazil, da imajo A1, Telekom in Telemach vsi na istih lokacijah svoje bazne postaje. T-2 v tvoji okolici nima svoje bazne postaje. Na tvoji lokaciji imaš torej vse operaterje, kateri ima pa boljši signal, bi moral pa stestirat. Vendar z istim telefonom. Različni telefoni so tudi različno občutljivi. :_think
Priponke
Telekom_Rodik.jpg
Telekom_Risnik.jpg
Telemach_Rodik.jpg
Telemach_Risnik.jpg
A1_Rodik.jpg
A1_Risnik.jpg
Lep pozdrav!
Lojz
Uporabniški avatar
Lojz

Kraj: Koroška
Zahvalil se je: 213 krat
Prejel zahvalo: 494 krat
Število neizkoriščenih povabil: 46

OdgovorNapisal/-a sundancer » 21 Dec 2020, 23:06

Glede pokritosti lahko preizkusiš funkcionalnost Voice over WIFI (v kolikor tvoj aparat to podpira).
https://www.telekom.si/zasebni-uporabni ... lte-vowifi

Kako deluje?
Kadar si povezan na WiFi bo telefon poskusil vzpostaviti signalizacijo z "bazno postajo" preko wifi internet povezave (torej preko protokola IP). Če mu bo uspelo se na telefonu pri črticah ki nakazujejo jakost mobilnega signala prikaže ikonica VoWIFI. To pomeni, da bodo prihajajoči ter odhajajoči klici prioritetno tekli preko vzpostavljene WiFi povezave. V kolikor se vzpostavi VoWIFI klic bo torej kvaliteta odvisna od kvalitete WiFi omrežja na katerega si povezan. Dobro je vedeti; če si doma v dnevni sobi vzpostavil VoWIFI klic in med pogovorm odideš v avto ter se odpelješ izven wifi signala se klic prekine! Hja, kvragu takšen klic bo kdo rekel. Vendar ima zadeva svoj namen. Namreč če si v tujini (sploh izven EU) in vzpostaviš VoWIFI klic iz tamkajšnjega hotelskega wifija se ti upošteva "slovenska" tarifa. V trenutku ko hotel zapustiš IN če bi VoWIFI klic samodejno prešel na roaming tujega operaterja bi te naslednji račun lahko spravil v slabo voljo. Namreč tarifa izven EU je mastna. Zato se VoWIFI klic prekine takoj ko izgubi WiFi signal. Če pa wifi signal zgine kadar ni aktivnega klica, bo telefon sam preklopil na bazno postajo in boš normalno dosegljiv tudi izven "doma".

Zakaj je potem to dobro?
Ravno za tujino, da se izogneš zamaščenemu računu.
In če imaš doma slabo pokritost signala iz telco bazne postaje si lahko z dobrim WiFijem izboljšaš dosegljivost.

Jaz to uporabljam. Sploh zdaj, ko sem večino časa lociran doma, se mi zdi nepotrebno obremenjevati lokalne bazne postaje. Večina sicer v tem ne vidi smisla, jaz pa delam za telco in mi to nekaj pomeni :)
Dyslexic man walks into a bra.
Uporabniški avatar
sundancer

Kraj: Domžale
Zahvalil se je: 394 krat
Prejel zahvalo: 500 krat
Število neizkoriščenih povabil: 60

OdgovorNapisal/-a VolkD » 21 Dec 2020, 23:23

Vse to zgoraj napisano drži. Sta pa o tem treba vedet nekaj stvari... VoWIFI torej na žalost poznam.
Prvi je gibanje doma, recimo po dvorišču. prehod med dobrim in malo manj dobrim signalom povzroči strahoten robovoice. Stvar je tako huda, da enostavno potegneš ročno in stojiš kot lipov bog.
Smiselnost VoWIFI je odkar imamo Viber, pa še kaj zelo vprašljiva. Kvaliteta zvoka je recimo pri Viber neprimerno boljša in tudi bolj stabilna je. Da o tem, da gre preko tudi video niti ne govorim.
VoWIFI torej dejansko ostane le za tujino in še to zgolj za tiste, ki nimajo Viber ali česa podobnega.
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani

OdgovorNapisal/-a sundancer » 21 Dec 2020, 23:33

VolkD je napisal/-a:Kvaliteta zvoka je recimo pri Viber neprimerno boljša in tudi bolj stabilna je. Da o tem, da gre preko tudi video niti ne govorim.
VoWIFI torej dejansko ostane le za tujino in še to zgolj za tiste, ki nimajo Viber ali česa podobnega.

Core business Viber in podobnih kompanij je, da te navlečejo na njihove storitve. Že vejo zakaj. Podobno kot google in ostali giganti. In ker se ukvarjajo zgolj s tem so seveda dodelali audio in video, kot si že ugotovil.
VoWiFi je pa providerska rešitev nekaterih (last mile) težav in ugodnost za domače popotnike v tujini. Lahko pa tudi rečemo, da je VoWiFi dodana vrednost k obstoječi infrastrukturi.
Dyslexic man walks into a bra.
Uporabniški avatar
sundancer

Kraj: Domžale
Zahvalil se je: 394 krat
Prejel zahvalo: 500 krat
Število neizkoriščenih povabil: 60

OdgovorNapisal/-a VolkD » 21 Dec 2020, 23:40

sundancer je napisal/-a:Core business Viber in podobnih kompanij je, da te navlečejo na njihove storitve. Že vejo zakaj. Podobno kot google in ostali giganti. In ker se ukvarjajo zgolj s tem so seveda dodelali audio in video, kot si že ugotovil.
Ahhh.. ja.
Na Kozini imamo imeniten Hotel. Sem že bil čisto pri vratih. Ponoči je razsvetljen tako, da joj. In v tej svetlobi sem že menjaval žarnico pri avtu. Fino je bilo. Noter pa ne grem :_naughty :_naughty
Noter je igralnica. Sam dvorišče je bilo pa fino in lepo osvetljeno.
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani

OdgovorNapisal/-a kobranka » 24 Dec 2020, 10:41

T-2 imata sosed in teta. Z doseglivostjo sta zadovoljna oba stalno gostujeta v Telekomovem omrežju. Teti sem enkrat moral nekaj nastavljati v telefonu, ker je roming izpustil, se pravi je zgubil omrezje v neki luknji potem se pa ni znal povezati. Opcija avtomatsko in ročno je bilo potrebno popraviti. Drugič pa, na SIM kartici je baje naložena neka mikro aplikacija za izbiro roming 1 in roming 2. Tega nisem vedel dokler nisem poklical na T-2 podporo, ker je bilo potrebno samo zamenjati izbor in pri tem se je telefon ponovno zagnal in dobil sprejem takoj. Pač uporablja starejši telefon, ki ni pameten. Razen teh dveh hib, ki sta se pojavili in jih je bilo potrebno odpraviti je zadovoljna.
kobranka

Zahvalil se je: 739 krat
Prejel zahvalo: 305 krat
Uporabnika povabil: MadMax
Število neizkoriščenih povabil: 61

OdgovorNapisal/-a s54mtb » 24 Dec 2020, 11:51

SIM kartice pri T2 so neke superduper nove verzije, ki naj bi se hitreje registrirale v omrežje in oh in sploh. Zgoraj omenjene težave so bila edina slaba izkušnja, ki sem jo imel s t2 mobilno telefonijo.Pri meni enostavno ni bilo te aplikacije (sim toolkit). Očitno xiaomi ni kompatibilen... Da skrajšam.... Na koncu sem imel poln kufer vsega "poskušanja" na daljavo po navodilih supporta (ki so mimogrede sicer zelo prijazni in potrpežljivi). Vzel sem sim iz telefona, priklopil na 12V in šel po novo, češ da ne dela. So zamenjali brez vprašanj in od takrat dalje deluje brez težav.
Uporabniški avatar
s54mtb

OdgovorNapisal/-a VolkD » 24 Dec 2020, 12:32

Ima kdo kakšne izkušnje s telefonijo v tujini ? Mislim predvsem na EU, saj za BiH in Srbijo se najbolj splača kupiti njihovo kartico.
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani

OdgovorNapisal/-a s54mtb » 24 Dec 2020, 13:27

Kar sem hodil naokrog (do Danske) je delalo brez težav. Roaming je tudi v okviru eu gostüvanja brez problemov. Hrvaška isto. Itak smo ob meji in se zgodi, da preklopi na HR bazne. Se mi je pa zgodilo prejšnji teden, da je ostal telefon povezan na HR operaterja od Zagreba do Brežic, potem pa ni preklopil... Mogoče zaradi aktivnega klica na teams. Samo to je verjeto težava OS telefona :_dunno Sem moral prekiniti, potem je pa preklopil na našo stran.
Uporabniški avatar
s54mtb

OdgovorNapisal/-a VolkD » 24 Dec 2020, 16:15

Vse kar sem do sedaj slišal okrog problemov s tem, so enostavne in majhne stvari, ki so vse dokaj hitro rešljive. Predvsem sem vesel, da nisem edini, ki je T-2 doživel kot firmo prijaznih ljudi, za razliko od Telekoma, kjer so prijazni zgolj do točke podpisa pogodbe, potem te pa dva meseca nategujejo.

Kakorkoli, nisem uspel najti nekoga, ki bi imel T-2 telefon in bi hotel priti, da jaz vidim, če to dela pri meni v delavnici in dnevni. To je še edina ovira, ko premagam še to zadnjo težavo - pa pa Telekom. O finančni računici bom pa enkrat drugič. Tako in tako sem Telekomu dolžan še, da ga popljuvam.
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani

OdgovorNapisal/-a Aleks » 24 Dec 2020, 20:35

https://www.t-2.net/mobilni-paketi

Najprej bi poskusil s paketom brez naročnine in pošteno testiral delovanje v roku meseca dni. Da ne bi nazadnje šel nazaj ponižno na Telekom.
Aleks

Zahvalil se je: 88 krat
Prejel zahvalo: 126 krat
Uporabnika povabil: forest70
Število neizkoriščenih povabil: 15

OdgovorNapisal/-a reber » 24 Dec 2020, 20:55

VolkD je napisal/-a:Kakorkoli, nisem uspel najti nekoga, ki bi imel T-2 telefon in bi hotel priti, da jaz vidim, če to dela pri meni v delavnici in dnevni.

Da sprobaš Telekomovo omrežje, ne rabiš T-2 telefon z roamingom, dober bo tudi Telekomov ali pa Telemachov z roamingom.
Uporabniški avatar
reber

OdgovorNapisal/-a VolkD » 24 Dec 2020, 21:05

reber je napisal/-a:
VolkD je napisal/-a:Kakorkoli, nisem uspel najti nekoga, ki bi imel T-2 telefon in bi hotel priti, da jaz vidim, če to dela pri meni v delavnici in dnevni.

Da sprobaš Telekomovo omrežje, ne rabiš T-2 telefon z roamingom, dober bo tudi Telekomov ali pa Telemachov z roamingom.
Načelom drži, ker ima T-2 zakupljeno gostovanje pri Telekomu. No vendar vem, da ni vedno tako. T-2 ima tudi svoje bazne postaje. In na teh področjih se dogaja marsikaj. Je pa logično, da T-2 ne bo zakupil baznih postaj, ki pokrivajo področja, ki jih pokriva sam.

Je tudi še nekaj drugih situacij, ki so lahko problematične. Niso pa ravno za objavo. Recimo, da so pollegalne.

Še vedno iščem nekoga, ki ima T-2 telefonijo in bi bil voljan priti na obisk.
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani

OdgovorNapisal/-a VolkD » 24 Dec 2020, 21:09

Aleks je napisal/-a:https://www.t-2.net/mobilni-paketi

Najprej bi poskusil s paketom brez naročnine in pošteno testiral delovanje v roku meseca dni. Da ne bi nazadnje šel nazaj ponižno na Telekom.

Ja, zadeva je tak, da imam T-2 paket optike in interneta. V tem paketu že sedaj plačujem naročnino, ki je pa ne koristim. Kadarkoli torej lahko vzamem od njih kartico in stvari stestiram. Ampak to bi pomenilo dodatne kolobocije. Najlepše bi bilo, da nekdo ki ima, da telefon na mizo moje dnevne,...
To je to.

Sicer ima pa tudi Telekom pri meni le "edge", le 30 m stran je pa G3. Ob preklopu so se včasih dogajale čudne stvari. Tudi čisto meni nepoznane ljudi sem poslušal.
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani

OdgovorNapisal/-a S55RU » 24 Dec 2020, 22:46

En T2 mobilnik je še v hiši, en pa je odšel na Bob. Prvi (še obstoječi uporabnik) ni imel nikoli težav s T2, drugi (bivši uporabnik) pa je imel težave zaradi stalnega preklapljanja iz T2 omrežja na telekomovo omrežje in nazaj. Telefon je piskal ob vsakem preklopu in občasno se je dogajala čudna nedosegljivost. Telefon na mizi, ima signal, jaz pa ga ne morem preklicati - nedosegljiv. Je bil problem v telefonu ali v omrežju? Ne vem. Kasneje je pač prišlo do prilike za cenejšega ponudnika in je uporabnik prestopil.
Obstoječi uporabnik pa ni imel težav s T2 in je še vedno pri njih (glede na njegove zahteve je T2 ugodnejši od konkurence). Problemov s prekladanjem omrežij ni imel, kljub isti lokaciji. Tako da verjetno odvisno od telefona.

So pa bile pri hiši težave s T2 pri fiksnih povezavah (internet) in tu me je T2 razočaral, zato sem ga zamenjal. S Telekomom pa nisem imel slabih izkušenj, edino predrag je bil.
Uporabniški avatar
S55RU

Kraj: Posočje
Zahvalil se je: 156 krat
Prejel zahvalo: 94 krat
Uporabnika povabil: s56rga
Število neizkoriščenih povabil: 11

OdgovorNapisal/-a reber » 24 Dec 2020, 23:04

VolkD je napisal/-a:Ja, zadeva je tak, da imam T-2 paket optike in interneta. V tem paketu že sedaj plačujem naročnino, ki je pa ne koristim. Kadarkoli torej lahko vzamem od njih kartico in stvari stestiram. Ampak to bi pomenilo dodatne kolobocije. Najlepše bi bilo, da nekdo ki ima, da telefon na mizo moje dnevne,...
To je to.

A veš kaj so kolobocije, da bo nekdo žrtvoval svoj dragoceni čas in prišel testirat nekaj kar lahko storiš sam, ker SIM kartico in naročnino že tako ali tako plačuješ in v tem času nisi bil toliko priseben, da bi preprosto potrdil da ti dostavijo SIM, prevzameš, lahko jo pustiš zapakirano če nočeš uporabljat... raje jokaš in fehtaš, to so kolobocije.
Testiraj sam in v nekaj dneh ti bo verjetno jasno, če je T-2 mobilna telefonija sprejemljiva za tvoje zahteve. Testiranje v času obiska zagotovo ne bo dalo pravih rezultatov, testirat moraš sam, več dni, več tednov, sprejeti nekaj klicev, poklicati nekaj številk in se tudi pogovarjati. Testiraj v različnih prostorih in v različnih vremenskih razmerah. Mislim... imaš sklenjeno naročnino in v vsem tem času nisi sprobal, to te pa ne razumem.
Uporabniški avatar
reber

OdgovorNapisal/-a VolkD » 25 Dec 2020, 00:02

reber je napisal/-a:.... imaš sklenjeno naročnino in v vsem tem času nisi sprobal, to te pa ne razumem.
Kaj je tu za razumeti ?
Ko sem dobil od T-2 optiko in s tem njihov paket sem imel za telefon probleme rešene pri Telekom-u. Prvo kar je sem bil vezan za 2 leti in nisem hotel tega prekinjat, ker se mi nebi splačalo. Razen tega sem imel en za tiste čase zelo zanimiv paket po res ugodni ceni. Torej o drugih telefonijah sploh nisem razmišljal. To, da imam v T-2 paketu to že tako in tako, sem pa sčasoma pozabil. In sčasoma so ugodnosti Telekomovega paketa postale brezpredmetne.
In ko so začeli pri Telekomu kuhat žabo, so bili preveč pogoltni in so žabi dali prevročo vodo, je žaba skočila, zato sem začel raziskovat vse možne in nemožne variante. Ena od teh je tudi, ta. Ne vidim v tem nobene kolobocije, saj ne vprašam tebe z Bleda, da prideš do mene. Lahko je kdo precej bližje, lahko je kakšen član, ki tako in tako pride do mene. Jaz ne vodim evidence, kdo ima pri kom telefonijo.
Lahko se celo javi kdo, ki je bil poleti pri meni in reče, jaz imam T-2 telefonijo in pri tebi nisem imel problema.
Jaz pa kartice od T-2 ne bom dobil tako hitro, da bi se lahko odločil še letos, to bi pomenilo še en mesec nepotrebne naročnine pri Telekomu.

Malo je treba pogledat bolj široko na to.
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani

OdgovorNapisal/-a Alex » 26 Dec 2020, 10:21

Pri T2 sem še iz časov xDSL, danes optika, zadovoljen. Glede preklaplanja in gostovanja in .. ti T2-jevci sami svetujejo,
da v izogib kake prekinitve zveze ročno nastaviš gostovanje na Telekom. Edina posledica vsega tega je to, da ti sedaj v zgornji
opravilni vrstici ekrana telefona, namesto T2 ali Telekom, piše: T2-TELEKOM. Tudi s prenosom številke od nekoga na T2 ni
bilo nobenih težav. Sync pa traja 24 ur (ali manj).
lp
Alex

Kraj: Slovenska Bistrica
Zahvalil se je: 290 krat
Prejel zahvalo: 99 krat
Število neizkoriščenih povabil: 9

OdgovorNapisal/-a kobranka » 26 Jan 2021, 12:51

S55RU je napisal/-a:En T2 mobilnik je še v hiši, en pa je odšel na Bob. Prvi (še obstoječi uporabnik) ni imel nikoli težav s T2, drugi (bivši uporabnik) pa je imel težave zaradi stalnega preklapljanja iz T2 omrežja na telekomovo omrežje in nazaj. Telefon je piskal ob vsakem preklopu in občasno se je dogajala čudna nedosegljivost. Telefon na mizi, ima signal, jaz pa ga ne morem preklicati - nedosegljiv. Je bil problem v telefonu ali v omrežju? Ne vem. Kasneje je pač prišlo do prilike za cenejšega ponudnika in je uporabnik prestopil.
Obstoječi uporabnik pa ni imel težav s T2 in je še vedno pri njih (glede na njegove zahteve je T2 ugodnejši od konkurence). Problemov s prekladanjem omrežij ni imel, kljub isti lokaciji. Tako da verjetno odvisno od telefona.

Si me spomnil na podobne težave, ki smo jih imeli pri nas s nedoseglivostjo Telemacha. V tem primeru bi se moral poslužiti metode od s54mtb, ko je SIM kartico priklopil na 12V in jo nesel nazaj T2ju, ker ne dela. Naša SIM je bila tovarniško zmahana in ni delala normalno v nobenem telefonu.
kobranka

OdgovorNapisal/-a valter » 07 Jan 2025, 13:13

Težave S T2;
Po menjavi operaterja (A1) na T2 so začele težave
Po kakšnem mesecu ni delal WiFi (kratek domet-razdalja v Cm)
Pride serviser in reče , da novim strankam montirajo staro ,rabljeno opremo???
No to stvar smo z novo-staro opremo nekako rešili.
Imam dva TV-ja -priklopa , pa je sedaj z 2 TV problem , da je modem T2 -katastrofa! prekinja blokira , ga moram ugasniti in nato zalavfa..
OK saj bom reklamiral , ampak se mi zdi pa to precej sporna praksa.
Kakšne so vaše izkušnje z operaterji ?
valter

Kraj: Lokev,Predgrad,VFinica,Boa
Zahvalil se je: 150 krat
Prejel zahvalo: 217 krat
Število neizkoriščenih povabil: 23

OdgovorNapisal/-a Jakey » 07 Jan 2025, 13:47

valter je napisal/-a:Težave S T2;
Po menjavi operaterja (A1) na T2 so začele težave
Po kakšnem mesecu ni delal WiFi (kratek domet-razdalja v Cm)
Pride serviser in reče , da novim strankam montirajo staro ,rabljeno opremo???
No to stvar smo z novo-staro opremo nekako rešili.
Imam dva TV-ja -priklopa , pa je sedaj z 2 TV problem , da je modem T2 -katastrofa! prekinja blokira , ga moram ugasniti in nato zalavfa..
OK saj bom reklamiral , ampak se mi zdi pa to precej sporna praksa.
Kakšne so vaše izkušnje z operaterji ?

Da so vsi nateguni.

Ker sem se selil, sem odklopil T2. Z odgovorom niso čakali niti 5 minut, poslali so mi novo pogodbo za nov naslov prej kot bi jim uspel reči, da (ne)želim njihovih storitev.

Ker so mi ponudili po 6 letih enako ponudbo kot sem jo plačeval ves čas, sem rekel, da grem h konkurenci. Naslednji dan sem prejel 1x večjo hitrost za -42% cene.

Sosednji ponudnik(ki se ne začne na T), mi je ponudil še 4x hitrejšo povezavo kot nova pogodba od T-2 za še 5% ceneje.

Ni potrebno razlagati, za koga sem se odločil in zakaj.
Podpis je izginil.
Uporabniški avatar
Jakey

Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 292 krat
Prejel zahvalo: 422 krat
Število neizkoriščenih povabil: 2

OdgovorNapisal/-a Protoncek » 07 Jan 2025, 14:24

Jakey je napisal/-a:...Sosednji ponudnik(ki se ne začne na T), mi je ponudil še 4x hitrejšo povezavo kot nova pogodba od T-2 za še 5% ceneje..

Z obzirom na ponudnike pri nas (Telekom, Telemach, T2) je rezultat gornjega skrivanja jasen :D Sploh pa mislim, da v takih primerih ni potrebe po skrivanju. Resnica boli, če je izkušnja dobra pa naj se tudi pove.
Pri A1 so lahko, po pričevanjih-težavah nekaj kolegov lahko problemi, če si "advanced user". Port forwardingi, proxy-i... so lahko težave, oz. je menda treba za vsak drek tja klicat.

Drugače, kot rečeno: vsi so (lahko) nateguni. Jaz zaenkrat v 5+ letih nimam nobenih težav s T2, sem pa imel katastrofo s Telemachom par mesecev nazaj (sem že razlagal) medtem ko je kolega čisto zadovoljen z njimi (rabi pa samo wifi in 1xTV). Ta isti kolega pa je imel recimo obupne težave s telekomom, medtem ko jaz v časih, ko sem ga imel nikoli... itd...
Uporabniški avatar
Protoncek

Kraj: Mengeš
Zahvalil se je: 773 krat
Prejel zahvalo: 955 krat
Število neizkoriščenih povabil: 196

OdgovorNapisal/-a VolkD » 07 Jan 2025, 14:50

Mislim, da je generalno kar težko definirati enega ponudnika. Sploh pa je nesmisel iskati najboljšega, še posebej, če vsi ponujajo več kot potrebuješ in hkrati bistro skrivajo stvari, ki jim ne delujejo, so pa mogoče tebi pomembne.
Sem bil že pri večih ponudnikih, sedaj sem ravno pri T-2 in ne mislim menjati. Razlog je preprost - ne diraj lava dok spava.

Mislim, da je to dosti dober kriterij, saj v če realno pogledamo, nam vsi nudijo dovolj velike hitrosti. Pretočne vsebine delujejo v realnem času, pri surfanju pa večino časa poberejo domenski strežniki.
Ker intrnetni ponudniki večinoma izredno ugodno ponujajo tudi telefonijo nas tako zvežejo, da imamo še to. Se nam pa zaradi boljše telefonije pri nekom drugem, lahko hitro zgodi strel v koleno, predvsem na področju interneta in televizije.
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani

OdgovorNapisal/-a Protoncek » 07 Jan 2025, 17:53

Točno tako. Sicer poznam par takih, ki obvezno menjajo vsaki dve leti in imajo potem seveda vsako drugo leto napol zastonj. (žal) so to taki, ki rabijo, kot rečeno wifi in TV. Wifi preko telefona po možnosti, kvečjemu na tablici. Za take osnovne stvari pa so vsi dovolj dobri...
Meni se enostavno ne da, da bi se vsaki dve leti s tem =bal...
Uporabniški avatar
Protoncek

OdgovorNapisal/-a valter » 07 Jan 2025, 19:43

Na T2 sem šel zato ker so na A1 nesramno lagali okrog hitrosti.
Bom pa po poteku vezave definitivno vzel samo internetni paket , saj so ti TV programi obupni.
valter

OdgovorNapisal/-a Protoncek » 07 Jan 2025, 20:23

valter je napisal/-a:Na T2 sem šel zato ker so na A1 nesramno lagali okrog hitrosti...

No, enako nesramno so meni lagali pri telemahu…
Gled programov pa: brez besed… včasih smo mislili, da je samo naša TV taka, da ni nič pametnega, da vse ponavljajo po 20x, zdaj pa vidimo, da so vsi taki… imaš 800+ programov, pa niti na enem nič takega, kar bi bilo vredno gledat al pa kar nisi že (10x) videl… ni kaj, tako je.
Uporabniški avatar
Protoncek

OdgovorNapisal/-a valter » 07 Jan 2025, 21:50

Ja res je kar praviš.
Edina rešitev je v tej smeri in podobnih delavnicah.
valter

OdgovorNapisal/-a JernejL » 08 Jan 2025, 08:15

valter je napisal/-a:Na T2 sem šel zato ker so na A1 nesramno lagali okrog hitrosti.

Iz radovednosti, kaj so ti rekli?
Uporabniški avatar
JernejL

Kraj: Maribor
Zahvalil se je: 233 krat
Prejel zahvalo: 449 krat
Uporabnika povabil: gumby
Število neizkoriščenih povabil: 89

OdgovorNapisal/-a valter » 08 Jan 2025, 13:30

Prvo so trdili, da mi hitrosti ne morejo povečati , ker jim to Sežanska občina ne dovoli ?? . resnica je bila drugje -enostavno so imeli prešvoh opremo in preveč naročnikov.
Kapljica čez rob pa je bil nov paket ....2X večja hitost za skoraj 50% nižjo ceno..
In začele so se težave
Internet je bil zelo počasen TV pa je začel kockati ....
Potem pa so mi seeviserji omrežja povedali da je treba stalno tečnariti in jih nenehno klicati, da ne dela.
Torej tisti ki se niso "bunili" so jim omejevali pasovno širino .
Sami veste da ponavadi za en "klepet" z njimi rabite najmanj pol ure .
Ker je šlo za namerno zavajanje , sem šel na T2.
No tu je malo bolje razen stare opreme ki crkuje.
Bom pa definitivno ob preteku vezave takoj šel k drugemu operateju in "ponucal " tistih 50 % popusta. In 100 % ne bo več TV paketa -raje Netflix ali kaj podobnega (vojo?).
Sedaj je teh TV ponudnikov vedno več -pa še Italjansko zemeljsko imam tu na razpolago in jezik ni problem. Naših nakladačev pa imam dovolj , saj za vreme imam pa telefonin..
valter

OdgovorNapisal/-a kobranka » 08 Jan 2025, 13:54

Ena ideja. Si poskušal priti do svojega modema v katerega bi skopiral nastavitve od ISPa. Baje so to ljudje nekaj delali kot naročniki pri T2 in je delovalo dobro, nevem pa kako je to danes.
kobranka

OdgovorNapisal/-a reber » 08 Jan 2025, 13:58

V letu 2024 sem preizkusil vse 4 :_CR
https://www.elektronik.si/phpBB2/viewto ... 4&start=19
Čez nekaj dni bom vklopil HoT GIGA za 9,99 mobilni internet in T-2 predlplačniško 1. mesec brezplačno
Ker imam kar nekaj SIM, bo ta mesec brezplačno aktiviran večkrat, se bo potem splačalo za 2eur kupit še kakšno dodatno SIM ... paket je namreč vezan na mobilno številko, plačam z disposable card in to je to. Za preverjanje kartice odtegnejo 0,01eur in ga refundajo nazaj.
Uporabniški avatar
reber

OdgovorNapisal/-a mucek » 08 Jan 2025, 15:20

Tema me je spodbudila, da malo pogledam, kaj je novega/cenejsega v tej smeri. Trenutno je T2 optika, 27 eur na mesec. Rabim samo internet, brez tv in/ali gsmjev.

Pa ni nekaj pametnega, ali pa nisem nasel. A1 sicer ponuja paket Ultra NET maxi (kao 500/100) za 17,5 eur za 2 leti vezave, to je pa to. Ima kdo se kako idejo? Brzina mi ni kriticna (zdaj je optika 50/20, optika je Telekomova), gre se mi samo za to, da je nizka cena in da dela.

Lp, G
... lahko pa se tudi motim ...
Uporabniški avatar
mucek

Zahvalil se je: 103 krat
Prejel zahvalo: 1207 krat
Število neizkoriščenih povabil: 234

OdgovorNapisal/-a Jakey » 08 Jan 2025, 15:37

mucek je napisal/-a:Pa ni nekaj pametnega, ali pa nisem nasel. A1 sicer ponuja paket Ultra NET maxi (kao 500/100) za 17,5 eur za 2 leti vezave, to je pa to.

Kaj pa bi rad boljšega od tega?
Podpis je izginil.
Uporabniški avatar
Jakey

Zahvalil se je: 292 krat
Prejel zahvalo: 422 krat
Število neizkoriščenih povabil: 2

OdgovorNapisal/-a reber » 08 Jan 2025, 16:35

Zanima me, če kdo ve, kako je s tem modemom BEA-FON R312 od Hoferja
https://www.hot.si/ponudba/telefoni.html#modemi
Ima samo en LAN port, verjetno bo delalo, če se nanj priključi switch in razdeli na 2 ali 3 računalnike. Če ne bi šlo drugače, bi pa namesto switcha dal router, to bi pa ziher moralo delat.
https://beafon.com/sl/izdelek/r312/

Sprašujem za sina, ki je v LJ, bi mu dal svojega, pa ga bom sam rabil tega ki ga imam.
Uporabniški avatar
reber

OdgovorNapisal/-a JernejL » 17 Jan 2025, 09:32

valter je napisal/-a:Prvo so trdili, da mi hitrosti ne morejo povečati , ker jim to Sežanska občina ne dovoli ?? . resnica je bila drugje -enostavno so imeli prešvoh opremo in preveč naročnikov.
Kapljica čez rob pa je bil nov paket ....2X večja hitost za skoraj 50% nižjo ceno..
In začele so se težave
Internet je bil zelo počasen TV pa je začel kockati ....
Potem pa so mi seeviserji omrežja povedali da je treba stalno tečnariti in jih nenehno klicati, da ne dela.

Bil si po moje žrtev situacije na omrežju ošo južna primorska / vahta.. in raznih lokalnih balkanskih for tam.
Ko je vahta to omrežje postavljal so postavili čisto nezadostne agregacije / uplinke, z butično opremo ki so jo precej slabo izbrali in ni zadoščala rasti omrežja, tam pa je šlo za enega največjih OŠO omrežij v Sloveniji.

Ko je to kupil GVO (Telekom) se je šele začelo celotno zadevo sanirat in menjavati opremo v omrežju in se je kvalitete storitev lahko povečala, do takrat pa je bil problem na opremi upravljalca (NE A1).

Ne vem pa sicer kakšna je pri tebi situacija z T-2, ampak možno je da so imeli pri tebi svojo optiko, če če pa tudi oni gostujejo tam na OŠO si bil v bistvu na istem. Mogoče so ti dali slabši iptv stream da je zgledalo bolje.
Uporabniški avatar
JernejL

Kraj: Maribor
Zahvalil se je: 233 krat
Prejel zahvalo: 449 krat
Uporabnika povabil: gumby
Število neizkoriščenih povabil: 89

Naslednja

Vrni se na Ostalo

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost