Napisal/-a Dorijan » 30 Maj 2023, 14:49
Bi bilo zanimivo vedeti, če se to navezuje kaj na specifične proizvajalce ali model andorida, mogoče tudi ali je original Android/Android-one ali neka interna varianta od proizvajalca.
Sicer ne vem točno ali so paypal SMSi že šifrani ali ne ampak, sem pri starem CAT S60, ki ga imam samo zaradi termo kamer videl, da je potrebno upoštevati tudi možnost certifikatov / sinhronizacije / ure ...
Takrat, ko sem razbil telefon mi SMSi niso delali tudi z določenimi ljudmi, ker smo pred tem na obeh straneh imeli novejše telefone, ki podpirajo šifrirane SMSe na obeh straneh in po prehodu na starejši android, sem lahko samo navadne SMS pošiljal enosmerno, prejetih pa ni znal dešifrirati.
Ima telefon povezavo do interneta dovolj pogosto za sinhronizacijo? Vsaj enkrat/dvakrat na mesec, da interna ura(RTC) ne odplava za več kot nekaj 10s.
Še ena od opcij je tudi za preveriti koliko je stara zadnja varnostna posodobitev telefona(certifikati).
Tudi če je starejši android in ne dobiva več posodobitev operacijskega sistema, nekateri še kar dobivajo varnostne posodobitve.
če je 2+ leti je večina certifikatov že potekla in temu sledi vedno več aplikacij, ki se zanašajo na enkripcijo, da nehajo delati.
Če je zadnja verzija varnostnih posodobitev in je konstantno na internetu bi pa rekel da je možno, da je kaj z operaterjem.
Osebno na Telekomu vedno dobim njihov SMS, imam pa Nokio, konstantno na internetu, ki ima čisti andorid-one posodobljen na 13, varnostno posodobitev pa 2023-05