Imam en trši oreh za stret pa ne gre-je enostavno pretrd

Vse kar ne gre v zgoraj naštete rubrike.

Imam en trši oreh za stret pa ne gre-je enostavno pretrd

OdgovorNapisal/-a kobranka » 11 Apr 2019, 21:00

Zdravo.

Imam tablico, kateri sem uspel dobiti konektor za polnjenje na kar sem prišel do naslednjih spoznanj.

Na Tablici piše MID-701, programska oprema in tudi strojna oprema sta že tovarniško pohabljena in je tablica nestabilna za normalno uporabo. Poskusil sem jo rootat preko računalnika z 3mi različnimi programi pa zaenkrat brez uspeha, da bi mogoče pobrisal nekaj nesnage in nastavil parametre za procesor, ker je baje tovarniško narobe nastavljeno. Plan je bil tudi namestiti drugo verzijo firmwarja pa je enostavno nisem dobit, ker izgleda za to ploščo ni nikjer objavljen(baje je bila narejena bolj eksperimemtalno). Osnovna plošča je pod oznako q8h-v1.5 2015 0129 z Allwinner a23 dualcore procesorjem. Ista plošča z Allwinner a33 quadcore menda dela dokaj lepo in stabilno iz tovarne in ima tudi možnost menjave firmwarjev, se jih da dosti lažje dobiti in delujejo iz prve.

Kaj mi je storiti vas vprašam? Prodam komu zaslon kateremu ustreza na ploščo z Allwinner a33 quadcore ima pa razbit zaslon, ugodno kupim podoben tablični računalnik z istim procesorjem in osnovno ploščo vendar ima ravno tako razbit zaslon in matično previjačim. Sploh premore kdo tako specifiko?

Tablica je precej specifična saj premore boljšo ločljivost od ostalih MID-701 v ohišje bi pa težko ustrezala kakšna druga plošča, ki podpira takšen zaslon, ne gredo gumbi, reže in konektorji skupaj.
kobranka
 
Prispevkov: 1701
Pridružen: 07 Feb 2015, 13:17
Zahvalil se je: 402 krat
Prejel zahvalo: 92 krat
Uporabnika povabil: MadMax
Število neizkoriščenih povabil: 18

Re: Imam en trši oreh za stret pa ne gre-je enostavno pretrd

OdgovorNapisal/-a SamoBr » 12 Apr 2019, 02:16

Jaz take stvari rešim preko denarnice. Prodam zadevo, ki je ne uspem ali znam narediti. Kupim potem preizkušeno varianto. Če dodam še čas, ki bi ga zagonil v hekanje, sem skoraj sigurno v plusu.
SamoBr
 
Prispevkov: 2798
Pridružen: 14 Jun 2015, 14:45
Zahvalil se je: 129 krat
Prejel zahvalo: 251 krat
Uporabnika povabil: DusanK
Število neizkoriščenih povabil: 48

Re: Imam en trši oreh za stret pa ne gre-je enostavno pretrd

OdgovorNapisal/-a kobraN » 12 Apr 2019, 11:07

Tudi sam sem mnenja da se ne ukvarjaj z tablico če še nisi uspel dosečt tisto kar želiš.
Sam prodajam kot novo tablico Prestigio ki več nimajo podpore in posodabljanj, za njo sem pačal tisti čas pred leti 250 eurov in sedaj jo ne gre prodat. Zastarela čeravno kot nova še baterijo sem menjal in že 3 leta je na Bolhi. Tja vržen denar.

https://www.tehnomanija.rs/it-shop/tabl ... f-duo.html
Brane.
Uporabniški avatar
kobraN
 
Prispevkov: 585
Pridružen: 26 Mar 2016, 20:39
Kraj: Murska S.
Zahvalil se je: 161 krat
Prejel zahvalo: 78 krat
Uporabnika povabil: mirkatmir
Število neizkoriščenih povabil: 40

Re: Imam en trši oreh za stret pa ne gre-je enostavno pretrd

OdgovorNapisal/-a kristjank » 12 Apr 2019, 18:30

Teli MID-modeli so strašno generični, imam tudi jaz nekaj podobnih, ki niso kaj prida. Po mojem ni vredno, da vlagaš čas vanjo. Podari jo komu, ki ga ne maraš preveč, ker prodal jo boš težko. :D
Pa še nekaj: programov za rootanje s PCja se ne uporablja, če ceniš stabilno delovanje. To se rešuje s custom recoveryjem in SuperSU/Magisk.
V resnici nikoli ne odrastemo, samo naučimo se, kako se obnašati v javnosti.
Uporabniški avatar
kristjank
 
Prispevkov: 144
Pridružen: 22 Feb 2015, 20:28
Kraj: Jesenice
Zahvalil se je: 58 krat
Prejel zahvalo: 51 krat
Uporabnika povabil: gumby
Število neizkoriščenih povabil: 8

Re: Imam en trši oreh za stret pa ne gre-je enostavno pretrd

OdgovorNapisal/-a kobranka » 13 Apr 2019, 20:08

kobraN je napisal/-a:Tudi sam sem mnenja da se ne ukvarjaj z tablico če še nisi uspel dosečt tisto kar želiš.
Sam prodajam kot novo tablico Prestigio ki več nimajo podpore in posodabljanj, za njo sem pačal tisti čas pred leti 250 eurov in sedaj jo ne gre prodat. Zastarela čeravno kot nova še baterijo sem menjal in že 3 leta je na Bolhi. Tja vržen denar.

https://www.tehnomanija.rs/it-shop/tabl ... f-duo.html

Samo jaz od te svoje sploh ne zahtevam veliko. Samo predvajanje videa, Kroko bi rekel kje so nage babe (skakajoče) pa še to ji ne gre skozenj. Youtube normalno teče na LG e440, tudi drug podoben stream gre skozenj.

Ta tvoja verjetno vsaj deluje normalno tudi, če ni več posodobitev. Nisem šel preverjat, če se da naložit novejši alternativni firmware.

Bom poskušal še malo samo izobraževanja dati skozenj. To vem, da se moj tip tablice in ostale generične tablice firmware posodalja z Phoenix suite firmware, ki bi dobro deloval je pa druga pesem. Tablica ima tudi že nek svoj recovery podoben Clockworku samo ni isto in nisem seznanjen z vsemi opcijami kaj in kako se jih uporablja.

Je že to problem, če ni zraven pravega gonionika za WiFi, pa je potem totalka neuporabna, saj je večino stvari odvisnih ravno od tega.
kobranka
 
Prispevkov: 1701
Pridružen: 07 Feb 2015, 13:17
Zahvalil se je: 402 krat
Prejel zahvalo: 92 krat
Uporabnika povabil: MadMax
Število neizkoriščenih povabil: 18

Re: Imam en trši oreh za stret pa ne gre-je enostavno pretrd

OdgovorNapisal/-a kobranka » 19 Apr 2019, 19:23

Nisem še obupal nad to stvarjo. Je pa nastal naslednji kompleks. Dajmo rečt, da sem našel nekaj slik (.img) ampak so izgleda okvarjene, kar se mi zdi nemogoče saj mi to javljajo LiveSuit, PhoenixSuit in PhoenixUSBPro. Poskusil sem tudi z PhoenixCard zapisati sliko na kar pravi, da naj bi mu tudi uspelo ampak, ko ustavim kartico v tablico in vklopim se ne zgodi nič tudi zažene se ne. Sedaj mi je preostalo samo še naredit flashable zip. No tu se mi pa že malo ustavi, ker nimam pojma s čim narediti to in kje dobiti vse potrebno? ima kdo kakšno idejo okoli tega?
Priponke
DSC05617.JPG
slika recoveriya
polaris p1.png
podatki tablice ko sem jo povezal s programom-
polaris p1.png (10.82 KiB) Videno 178 krat
kobranka
 
Prispevkov: 1701
Pridružen: 07 Feb 2015, 13:17
Zahvalil se je: 402 krat
Prejel zahvalo: 92 krat
Uporabnika povabil: MadMax
Število neizkoriščenih povabil: 18

Re: Imam en trši oreh za stret pa ne gre-je enostavno pretrd

OdgovorNapisal/-a kobraN » 19 Apr 2019, 19:28

Brane.
Uporabniški avatar
kobraN
 
Prispevkov: 585
Pridružen: 26 Mar 2016, 20:39
Kraj: Murska S.
Zahvalil se je: 161 krat
Prejel zahvalo: 78 krat
Uporabnika povabil: mirkatmir
Število neizkoriščenih povabil: 40

Re: Imam en trši oreh za stret pa ne gre-je enostavno pretrd

OdgovorNapisal/-a kobranka » 23 Apr 2019, 12:53

Ok sedaj se trudim z opcijo adb sideload preko SDKja, napravo zazna pravilno ampak, ko želim z funkcijo adb sideload pognati določeno .zip datoteko mi nazaj napiše "adb.exe: sideload requires an argument".

Sem že bral po tujih spletnih straneh ampak zaenkrat nisem našel nič uporabnega kaj hoče pravzaprav od mene? Eden se je zgovarjal, da mora popraviti gonilnik saj, da ni vpisane njegove VID PID številke. Gonilnik sem preveril z ADBDriverInstaller kjer pravi, da je pravilno inštalirano, edino upravitelj naprav izpisuje klicaj.

Nekaj more biti narobe na strani Windowsa 7 pa nimam pojma kaj?
kobranka
 
Prispevkov: 1701
Pridružen: 07 Feb 2015, 13:17
Zahvalil se je: 402 krat
Prejel zahvalo: 92 krat
Uporabnika povabil: MadMax
Število neizkoriščenih povabil: 18

Re: Imam en trši oreh za stret pa ne gre-je enostavno pretrd

OdgovorNapisal/-a kobraN » 23 Apr 2019, 14:55

Po take več ne razumem to situacijo niti sam.
Brane.
Uporabniški avatar
kobraN
 
Prispevkov: 585
Pridružen: 26 Mar 2016, 20:39
Kraj: Murska S.
Zahvalil se je: 161 krat
Prejel zahvalo: 78 krat
Uporabnika povabil: mirkatmir
Število neizkoriščenih povabil: 40

Re: Imam en trši oreh za stret pa ne gre-je enostavno pretrd

OdgovorNapisal/-a kobraN » 23 Apr 2019, 15:37

poizkusi;;
To lahko rešite na naslednji način:

Ustvarite prazno datoteko zip (in jo poimenujte, na primer "sideload").
Namestite gonilnike adb (npr. Adb setup 1.4.2) ali orodja MTKdroid.
Odprite CMD (ali odprite droid orodja MTK in kliknite "adb terminal")
Vnesite »adb sideload + ime imenika prazne datoteke zip (na primer» sideload.zip «)
Tako: adb sideload C: /Users/User/Desktop/sideload.zip

Če naredite vse korake dobro, in tip, da je v ukazni poziv, da bo šel nazaj na obnovitev in lahko ponovno zagnati telefon.

To je sicer mišljeno za telefone vendar verjetno udi za tablice.

še to:
https://sl.soringpcrepair.com/how-find- ... sh-drives/
Brane.
Uporabniški avatar
kobraN
 
Prispevkov: 585
Pridružen: 26 Mar 2016, 20:39
Kraj: Murska S.
Zahvalil se je: 161 krat
Prejel zahvalo: 78 krat
Uporabnika povabil: mirkatmir
Število neizkoriščenih povabil: 40


Vrni se na Ostalo

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost