komunikacija preko SIM kartice

Popravila, zamenjave, napajalniki, SIM kartice,...

komunikacija preko SIM kartice

OdgovorNapisal/-a pomar » 27 Jul 2017, 21:55

V napravo je vgrajen modul za GSM komunikacijo. Preko nje lahko serviser dostopa do naprave in mu sporoča napake. V modul sem vstavil kartico od A1(simobil) katera je v paketu M2M. Problem je ker serviser ne more dostopat preko te SIM številke do naprave. Serviser ni iz Slovenije. Na A1 mi ne znajo odgovorit če SIM deluje v omrežju in kako bi jaz lahko preizkusil. Ko pokličem to številko je samo tišina. Vem, da gre tu za podatkovno komunikacijo a vendar verjetno obstaja nek način za preizkus SIM kartice. Modul v priponki.
Priponke
20170727_140310.jpg
pomar
 
Prispevkov: 62
Pridružen: 20 Feb 2015, 23:05
Kraj: Ptujska Gora
Zahvalil se je: 11 krat
Prejel zahvalo: 4 krat
Uporabnika povabil: mucek
Število neizkoriščenih povabil: 0

Re: komunikacija preko SIM kartice

OdgovorNapisal/-a tilz0R » 28 Jul 2017, 10:35

Zdej bo ena neumna. SIM ima izklopljen pin, oz. točno določenega, kot ga naprava zahteva?
Knowledge sharing is people' caring., T. MAJERLE
Uporabniški avatar
tilz0R
 
Prispevkov: 1668
Pridružen: 18 Jan 2015, 00:12
Kraj: Črnomelj
Zahvalil se je: 218 krat
Prejel zahvalo: 431 krat
Uporabnika povabil: s56rga
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: komunikacija preko SIM kartice

OdgovorNapisal/-a bluel » 28 Jul 2017, 10:46

Načeloma, če je podatkovna povezava, lahko poskusis tudi ti vzpostavit podatkovno povezavo.
Odvisno je le kaka je ta podatkovna povezava (če imas možnost in podatke).
Načeloma, če je tiho in ti ne javi, da številka ne obsotja ali je nedosegljiva je zadeva v omrežju.
Bodi pozoren če kdaj pozvoni, ker lahko dvigne (ko dobi klic) in ker nima audio povezan ne slišiš nič.

Običajno pa imajo take napravice kako led gor, ki glede na utripanje ali on off pove ali je v omrežju in
kaj takrat dela.
bluel
 
Prispevkov: 70
Pridružen: 22 Jan 2015, 10:50
Kraj: Kreplje JN65WR
Zahvalil se je: 39 krat
Prejel zahvalo: 16 krat
Uporabnika povabil: sYsop
Število neizkoriščenih povabil: 4

Re: komunikacija preko SIM kartice

OdgovorNapisal/-a mujo » 28 Jul 2017, 10:57

Preveri tudi ali so APN nastavitve pravilne.
mujo
 
Prispevkov: 734
Pridružen: 21 Jan 2015, 10:50
Kraj: MB
Zahvalil se je: 1 krat
Prejel zahvalo: 150 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 18

Re: komunikacija preko SIM kartice

OdgovorNapisal/-a kobranka » 28 Jul 2017, 13:26

Se jo bojiš ustaviti v telefon in preveriti funkcionalnost. ;) Bo explodiralo.

Ne brez heca, tako boš najlažje preveril vse.
Pa malo kontrole naredi, kaj ponuja ta paket in kaj imaš ti dejansko na voljo. 3G ni isto kot 4G po nekod imaš na voljo samo slednjega in če naprava ne podpira kakšne od teg stvari ne bo funkcioniralo. No GSM pa dela povsod vsaj GPRS in EDGE.

Kaj je to za en paket od A1 M2M? Nič zasledil na internet strani.
kobranka
 
Prispevkov: 1703
Pridružen: 07 Feb 2015, 13:17
Zahvalil se je: 403 krat
Prejel zahvalo: 92 krat
Uporabnika povabil: MadMax
Število neizkoriščenih povabil: 18

Re: komunikacija preko SIM kartice

OdgovorNapisal/-a pomar » 28 Jul 2017, 20:49

Pin so mi izklopili v prodajalni A1. Danes sem dal sim kartico v drugi telefon in mi je uspelo poslat SMS na moj telefon. V prodajalni so omenjali APN vendar sami ne vedo ali je potrbno nastavljat in kako. Poslali so mail na tehnično pomoč pod hitro vendar še po teh dneh ni odgovora. Na modulu (pripeta slika) je led dioda z oznako GSM in ta utripa.
pomar
 
Prispevkov: 62
Pridružen: 20 Feb 2015, 23:05
Kraj: Ptujska Gora
Zahvalil se je: 11 krat
Prejel zahvalo: 4 krat
Uporabnika povabil: mucek
Število neizkoriščenih povabil: 0

Re: komunikacija preko SIM kartice

OdgovorNapisal/-a pomar » 28 Jul 2017, 21:01

kobranka je napisal/-a:Kaj je to za en paket od A1 M2M? Nič zasledil na internet strani.


https://www.a1.si/poslovni/poslovne-res ... -napravami
pomar
 
Prispevkov: 62
Pridružen: 20 Feb 2015, 23:05
Kraj: Ptujska Gora
Zahvalil se je: 11 krat
Prejel zahvalo: 4 krat
Uporabnika povabil: mucek
Število neizkoriščenih povabil: 0

Re: komunikacija preko SIM kartice

OdgovorNapisal/-a s56rga » 29 Jul 2017, 19:46

APN nima nobene zveze z navadno klicno podatkovno komunikacijo (9600bps). Včasih si dobil poleg gsm številke se posebno številko za podatkovno komunikacijo.
Naj ti serviser najprej razloži kakšno komunikacijo uporablja.
Uporabniški avatar
s56rga
 
Prispevkov: 546
Pridružen: 12 Jan 2015, 17:34
Kraj: Koper JN65UM
Zahvalil se je: 84 krat
Prejel zahvalo: 187 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 202

Re: komunikacija preko SIM kartice

OdgovorNapisal/-a kobranka » 29 Jul 2017, 20:17

Ampak težko pa je za tiste, ki ne znamo nemško. Predvidevam, da potrebuješ nastaviti nastavitve za GPRS.

Ne vem pa kaj dosti podrobnosti okoli tega modema. Ali je mogoče to: http://www.unitronic.de/electronics/kom ... m-v24.html
kobranka
 
Prispevkov: 1703
Pridružen: 07 Feb 2015, 13:17
Zahvalil se je: 403 krat
Prejel zahvalo: 92 krat
Uporabnika povabil: MadMax
Število neizkoriščenih povabil: 18

Re: komunikacija preko SIM kartice

OdgovorNapisal/-a kobranka » 29 Sep 2017, 19:45

Nekaj stvari mi je pa prišlo na misel, ko sem se malo poglobil v te zadeve. Sicer ne vem ali si že rešil zadevo ali ne in praviš, da je to poslovni paket. Vseeno se sprašujem ali ti slučajno podatki ne hodijo preko NAT strežnika. Tam vem, da je sitnica pri fizičnih uporabnikih saj so porti "proti tebi" zaprti. Rešitev je, če naprava to omogoča, da preklopiš na IPv6. NAT je tam zato, da skozenj potem k tebi teče IPv4.
kobranka
 
Prispevkov: 1703
Pridružen: 07 Feb 2015, 13:17
Zahvalil se je: 403 krat
Prejel zahvalo: 92 krat
Uporabnika povabil: MadMax
Število neizkoriščenih povabil: 18


Vrni se na Hardware

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost