črta na displaju

Popravila, zamenjave, napajalniki, SIM kartice,...

črta na displaju

OdgovorNapisal/-a matjaz » 13 Dec 2025, 12:25

Na telefonu imam na displayu vertikalno belo črto. Bil sem neroden in mi telefon ušel iz roke in pristal na tleh.
Zadnj pokrov je odpadel in sem ga nazaj pritisnil, naj bi bil zalepljen.
Drugače vse deluje samo malo moti črta.
Verjetno je display malo poškodovan.
Ali je to možno popraviti.

LP
matjaz
matjaz

Zahvalil se je: 16 krat
Prejel zahvalo: 73 krat
Uporabnika povabil: s54mtb
Število neizkoriščenih povabil: 10

Re: črta na displaju

OdgovorNapisal/-a Protoncek » 13 Dec 2025, 13:31

Je, z menjavo displeja, vprašanje pa je, če se splača. Malo se pozanimaj pri mobi servisih.
(drugače si pa napisal vprašanje v smislu: na avtu se mi je prižgala rumena lučka: kaj je lahko narobe?)
Uporabniški avatar
Protoncek

Kraj: Mengeš
Zahvalil se je: 803 krat
Prejel zahvalo: 1006 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 206

OdgovorNapisal/-a kobranka » 13 Dec 2025, 16:16

Kater telefon? Jaz ponavadi gledam za rezervne dele na Spainsellers. Nekateri deli so zelo poceni drugi pač ne. Originalnost pa zna biti vprašljiva. Če ti to ni pomembno in naprava normalno deluje potem je vredu. Ravno se odločam ali bi ali nebi nabavil nadomesten displej in kamero za Nokio 5 ker zdajšnja sta vprašljiva. Na kratko kamera je že prej bila bolj boga in mi verifikacija selfija in dokumentov ni delovala, zaslonu sem pa po nerodnosti pri odpiranju prerezal osvetljavo.
kobranka

Zahvalil se je: 758 krat
Prejel zahvalo: 320 krat
Uporabnika povabil: MadMax
Število neizkoriščenih povabil: 64

OdgovorNapisal/-a reber » 13 Dec 2025, 17:15

Seveda se da črto popravit, oziroma odpravit... kot je napisal Protoncek 8-)
Imam črto, skoraj na sredini in flek, ki počasi raste, okoli "krogca" spodaj. Telefon (Huawei Mate 20 Lite) sem z razbitim in še vedno delujočim zaslonom dobil od sina, zamenjal sem zaslon in sedaj po 3 letih ena pikica in skozi črta. Ali sem nekako nekje preveč pritisnil nekam ne vem, že nekaj mesecev je tako, medtem sem za 13eur kupil zaslon, ki čaka da ga zamenjam. Če ga ne bi dobil za nizko ceno ga ne bi menjal, bi poačsi razmišljal o novem starem telefonu. Ovitek je tudi začel razpadati, sem dobil novega za dobre 3 eur, zelo zelo dober ovitek. Ker telefon redko uporabljam, za telefoniranje zgolj izjemoma, mi ne predstavlja nekaj, kar ne bi mogel pogrešat nekaj časa.
Če smo natančni, je telefon potrošni material, vsake toliko se kakšen razbije, crkne, izgubi, ...
Sporočila sprejemam na e-mail objavljen na www.reber.si
Uporabniški avatar
reber

Kraj: Bled
Zahvalil se je: 274 krat
Prejel zahvalo: 908 krat
Uporabnika povabil: s54mtb
Število neizkoriščenih povabil: 255

OdgovorNapisal/-a VolkD » 13 Dec 2025, 18:45

reber je napisal/-a:...., bi poačsi razmišljal o novem starem telefonu. ...
+1 Nikoli več ne bom kupil nov telefon. Razlog je preprost - nimam denarja, da bi ga vlagal v fensi šmensi zadeve. Bistvo telefona zame je, da se da telefonirati in da se da narediti kakšno fotko za dokumentacijo. To da je zadnji model za cca 1000€ me ne zanima.
Zdajšnji Huawei 30P sem kupil rabljen že pred leti in še vedno zelo dobro služi. Je pa ovitek obvezen, ker je v nasprotnem preveč stroškov s popravili.
Sosedom in znancem sem zamenjal nekaj ekranov na telefonih. Vsi po vrsti so jih dobili od kitajcev, noben ni original. Izkušnje so, da moraš imeti res veliko srečo da je vse v redu. Problem je ponavadi v jakosti osvetlitve in kontrastu slike. Če se s tem sprijazniš je razlika 80 do 100€ glede na original upravičena.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani

Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 20615 krat
Prejel zahvalo: 10532 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 254

OdgovorNapisal/-a Protoncek » 14 Dec 2025, 09:01

Saj zadnja leta vedno, ko pride nov model ven edino, kar reklamirajo je fotoaparat:na veliko opevajo, kak zum ima, kako lepe slike dela v temi (ja, seveda…) itd… in ko to poglavje končajo je revizija telefona končana. Dejstvo je, da je zadeva prišla tako daleč, da ima tudi telefon za 100€ dovolj dober procesor za 99% stvari, ki jih počnemo. Dejstvo je tudi, da obstajajo “verniki” - ljudje, ki pač MORAJO imeti najnovejši model, in ti bodo plačali toliko, kot firma zahteva.
Edino, kar nas lahko držijo so malenkosti, kot je recimo brezžično polnjenje, ki ga imajo več ali manj samo premium telefoni in podobno. Jaz sem dosedaj parkrat kupil samsunga serije S, a en ali dva modela za zadnjim, tako da ima “normalno” ceno. Pač uporabljam izključno brezžično polnjenje (tudi v avtu) in mi je to pogoj. Trenutno imam S22, pred tem je bil S8 (potem se ve, koliko časa sem ga imel…)
Uporabniški avatar
Protoncek

OdgovorNapisal/-a kobranka » 14 Dec 2025, 11:54

No jaz pa potrebujem telefon ali tablico, ki ima dober fotoaparat tako spredaj kot zadaj in najnovejšo programsko opremo zato, da mi bo potem dolgo služil. Zakaj? Pred kakšne slabe pol leta, so googlovci prenehali delat posodobitve za Android sedem in EMUI 5.0.4 kar je povzročilo, da nekega dne nisem več moral dostopati do mobilne banke. Telefon je imel dovolj kvalitetno sprednjo in zadnjo kamero in se je verifikacijo komot naredilo na Nokiji 5, ki ima novejši OS pa se to nikakor ni dalo narediti. Sedaj iščem specifično za rabnjenim popraskanim Apple iPhone SE 2020 ali pa iPad Air 3 generacije pa samo zato ker ima dovolj dobro sprednjo in zadnjo kamero ter zmožnost delati na zadnji različici OSa. Bruh.
kobranka

Zahvalil se je: 758 krat
Prejel zahvalo: 320 krat
Uporabnika povabil: MadMax
Število neizkoriščenih povabil: 64

OdgovorNapisal/-a Protoncek » 14 Dec 2025, 13:49

Uh, nad applom in njihovimi telefoni sem jaz "obupal" že davno... šestico sem še imel, nato sem jim rekel adijo. Totalno precenjena škatla uporov, čipov in baterije... poleg tega je preveč zaprta. Sicer zadnja leta softver postopoma odpirajo, ampak je v mnogih točkah še vedno problem.
Edino kar se tablic tiče so pa (žal) še vedno pred vsemi.
Uporabniški avatar
Protoncek

OdgovorNapisal/-a EL84 » 14 Dec 2025, 18:32

Protoncek,
tudi jaz imam S22 in bi si rad naredil v avtu brezžično polnjenje. Zanima me, kateri polnilec imaš in kje se lahko ta nabavi.
Lp
EL84
EL84

Kraj: Škofja Loka
Zahvalil se je: 126 krat
Prejel zahvalo: 183 krat
Uporabnika povabil: gumby
Število neizkoriščenih povabil: 18

OdgovorNapisal/-a Protoncek » 14 Dec 2025, 19:51

Uh…te moram razočarat: jaz imam to že tovarniško vgrajeno v avtu (honda civic).
Seveda je tudi slaba stran tega: če je telefon povezan preko BT deluje samo pogovor, ne pa tudi carplay, ta dela samo če telefon povežem s kablom. Bedarija, če mene vprašaš… pa ga pač ne uporabljam, pogovor dela, to je vse, kar rabim.
Uporabniški avatar
Protoncek

OdgovorNapisal/-a VolkD » 15 Dec 2025, 01:42

EL84 je napisal/-a:Protoncek,
tudi jaz imam S22 in bi si rad naredil v avtu brezžično polnjenje. Zanima me, kateri polnilec imaš in kje se lahko ta nabavi.
Lp
EL84
Jaz sem eno tako brezžično čudo nabavil, a nikoli mi ni uspelo polniti telefona s tem. Sem samo na hitro poizkusil in nisem uspel. Potem je pa to ostalo na polici. Hitro daj naslov na ZS in ti pošljem (je vseeno ali nabira moj ali pa tvoj prah :) ).
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani

OdgovorNapisal/-a Protoncek » 15 Dec 2025, 08:31

Ja, če si probal na Huawei 30P ta nima funkcije brezžičnega polnjenja... Kot rečeno imajo to izključno premium telefoni :_cussingwhite
Sicer obstajajo neki adapterji, ki ga priklopiš na usb in anteno daš pod ovitek, a je polnjenje počasno, poleg tega imaš vedno tisti usb nekako v napotje. Sicer je majhen, a je vseeno tam.
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Uporabniški avatar
Protoncek

OdgovorNapisal/-a Lojz » 15 Dec 2025, 21:57

Protoncek je napisal/-a:Ja, če si probal na Huawei 30P ta nima funkcije brezžičnega polnjenja...

Huawei P30 res nima te funkcije, Huawei P30 PRO pa to ima. PRO ima celo "reversed wireless".
Če se ne motim, ima Darko Huawei P30 PRO (VOG-L29).
Lep pozdrav!
Lojz
Uporabniški avatar
Lojz

Kraj: Koroška
Zahvalil se je: 242 krat
Prejel zahvalo: 565 krat
Uporabnika povabil: Proteus
Število neizkoriščenih povabil: 53

OdgovorNapisal/-a VolkD » 15 Dec 2025, 22:05

Lojz je napisal/-a:Če se ne motim, ima Darko Huawei P30 PRO (VOG-L29).
Drži. P30 PRO imam. Ampak mi ni še uspelo polniti telefona preko brezžične povezave. Je pa res, da se nisem ravno hudo trudil s tem. Pa bi se mogoče moral, ker sem že moral zamenjati razmajan konektor na telefonu.
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani

OdgovorNapisal/-a Lojz » 15 Dec 2025, 22:35

VolkD je napisal/-a:
Lojz je napisal/-a:Če se ne motim, ima Darko Huawei P30 PRO (VOG-L29).
Drži. P30 PRO imam. Ampak mi ni še uspelo polniti telefona preko brezžične povezave. Je pa res, da se nisem ravno hudo trudil s tem. Pa bi se mogoče moral, ker sem že moral zamenjati razmajan konektor na telefonu.

Sem samo zate poskusil na enem Lidl polnilcu in Huawei P30 PRO se polni brez kakršnih koli nastavitev. Res pa je, da samo preko tankega prozorega ovitka! Preko preklopnega debelejšega ovitka pa se noče polniti. Vsaj s tem polnilcem ne.
Lep pozdrav!
Lojz
Uporabniški avatar
Lojz

Kraj: Koroška
Zahvalil se je: 242 krat
Prejel zahvalo: 565 krat
Uporabnika povabil: Proteus
Število neizkoriščenih povabil: 53

OdgovorNapisal/-a VolkD » 15 Dec 2025, 22:51

Lojz je napisal/-a:Preko preklopnega debelejšega ovitka pa se noče polniti. Vsaj s tem polnilcem ne.
Bi znal biti to problem, bom jutri poskusil kaj več.
Čeprav,... če moram telefon jemati iz ovitka, potem je to bolj nerodno kot pa da vanj zapišim USB konektor.
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani

OdgovorNapisal/-a polpol » 21 Dec 2025, 18:16

20251128_170657.jpg
No ker ste začeli s ČRTA NA ZASLONU, se bom še jaz javil, meni je na S20+ pojavila čez noč (še zvečer sem govoril pa je bilo vse OK zjutraj pa presenečen zagledam v dnevni kako se sveti na njemu ta pokončna črta kar iznenada, saj do jutra ga ni nihče uporabljal.
Malo sem gledal po netu pa je pri nas tako drago da ni govora o kakem popravilu, razen če bi kje se dobil del za zamenjati kaj ceneje.
Tudi pri kitajcih sem videl da nekaj ponujajo (tudi take s kakšnimi napakami ali slabšo ločljivostjo ostalo je predrago pa še ne veš kaj boš dobil.
polpol

Zahvalil se je: 0 krat
Prejel zahvalo: 0 krat
Uporabnika povabil: DusanK
Število neizkoriščenih povabil: 0

Vrni se na Hardware

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost