Prenosni LTE modem

Popravila, zamenjave, napajalniki, SIM kartice,...

Prenosni LTE modem

OdgovorNapisal/-a Cloud » 06 Okt 2018, 19:36

Iščem prenosni LTE WiFi modem, važno je da ima baterijo katera zdrži vsaj 10ur in da ga lahko preko telefona konfiguriram in pošiljam SMS-je iz vstavljene kartice. Če ima še možnost direktnega priklopa RJ45 toliko bolje.
Cloud

Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 154 krat
Prejel zahvalo: 374 krat
Uporabnika povabil: BraneZ
Število neizkoriščenih povabil: 23

Re: Prenosni LTE modem

OdgovorNapisal/-a Clownfish » 07 Okt 2018, 10:49

Cloud je napisal/-a:Iščem prenosni LTE WiFi modem, važno je da ima baterijo katera zdrži vsaj 10ur in da ga lahko preko telefona konfiguriram in pošiljam SMS-je iz vstavljene kartice. Če ima še možnost direktnega priklopa RJ45 toliko bolje.

Hofer ima sem ter tja akcijo mislim da pride 45€ ?
Clownfish

Zahvalil se je: 13 krat
Prejel zahvalo: 76 krat
Uporabnika povabil: forest70
Število neizkoriščenih povabil: 18

OdgovorNapisal/-a bpavsic » 07 Okt 2018, 11:22

Jaz imam Huawei E8372... Drži odvisno od kapacitete powerbanka (ki si ga lahko tudi sam narediš iz kakšnih 18650 celic in usb polnilca iz ebaya ali pa tudi navadni AA baterij, če je sila). Konfiguracija poteka preko app-a HiLink. SMSa pa nisem nikoli pošiljal, ampak če se prav spomnim, gre tudi to. (https://play.google.com/store/apps/deta ... i.mw&hl=sl druga slikica ima gumb SMS)
My brain has too many windows open.
bpavsic

Kraj: MB / MS
Zahvalil se je: 218 krat
Prejel zahvalo: 230 krat
Uporabnika povabil: gumby
Število neizkoriščenih povabil: 233

OdgovorNapisal/-a Cloud » 07 Okt 2018, 12:59

Pri E8372 me moti, ker rabiš dodaten power bank kar pomeni še ena dodatna stvar za izgubiti :/
Pobožna želja bi bila dobiti tole za cca 100eur https://www.netgear.com/home/products/m ... -techspecs
Cloud

OdgovorNapisal/-a bpavsic » 07 Okt 2018, 21:24

Meni je fajn, ker ga ponavadi uporabljam na morju, kjer ga samo vklopim v polnilec za mobitel. Ko pa kam grem, pa v avto v usb. Preko baterije ga zelo redko uporabljam. Če bi ga praktično vedno potreboval na baterijo, pa je ta z vgrajeno precej boljša izbira, ja.
bpavsic

OdgovorNapisal/-a reber » 07 Okt 2018, 21:53

Za ta namen uporabljam kar telefon, že 3 sezone je to samsung S4, ki odlično opravi svojo nalogo, le RJ45 priključka nima, ampak ga še nisem potreboval, vsaj na dopustu ne. Omogoča mi vse našteto in še mnogo več, tudi baterija drži dolgo. Na ta hotspot dostopam s prenosnikom in tablico, včasih se nanj šlepajo še ostali, ko svoje podatke že skurijo...
S to čarobno škatlico lahko dostopam tudi v domača omrežja, za potrebe nastavitve modema, routerja, AP, ... le kadar se lahko brezžično povežem, sicer ne in bi RJ45 priključek prav prišel, no, takrat pa prenosnik...

Vsekakor je fajn, če imaš za te namene svojo škatlco, ampak če se rabi bolj malokrat, je to sploh smiselno? Jaz to rabim veliko, na dopustu vsaj 2x ali 3x letno v tujini, zelo pogosto tudi doma v Sloveniji, to je to, naj bi prestavljal SIM kartico ali imel še eno? ni potrebe.
Sporočila sprejemam na e-mail objavljen na www.reber.si
Uporabniški avatar
reber

Kraj: Bled
Zahvalil se je: 240 krat
Prejel zahvalo: 807 krat
Uporabnika povabil: s54mtb
Število neizkoriščenih povabil: 255

OdgovorNapisal/-a Cloud » 08 Okt 2018, 10:50

Telefon ne pride v postev, ker nimam nobenega primernega viska. Za 100eur pa ne dobim rabljenega telefona, ki bi primerno sluzil.
Preracunal sem, da se mi bolj splaca kupiti, kot pa iskati hotspote, ki so po moznosti se nezavarovani. Za kaksno tujino izven EEU ti sim kartica verjetno propade preden jo bos zopet tam potreboval. Na Hrvaskem pa bi morala zdrzati do naslednje sezone.
Cloud

OdgovorNapisal/-a Aleks » 08 Okt 2018, 11:40

Za Hrvaško uporabljam WiFi2Go Hofer, cena 30€. Nastavljiv preko telefona. 10 ur ne bo zdržal. Na morju se rad pregreje, mora biti v senci na hladnem, ponavadi sem kar odstranil zadnji pokrov za lažje hlajenje. Vstavljena VipNet kartica 110 kun, 1Gb na dan, deset dni. Zanesljiv način, da družina ne prebije službenih ali zasebnih kvot.
Aleks

Zahvalil se je: 85 krat
Prejel zahvalo: 125 krat
Število neizkoriščenih povabil: 15

OdgovorNapisal/-a reber » 08 Okt 2018, 19:07

Primeren telefon dobiš že za 50eur in manj, verjetno ga celo imaš, kaj je narobe z njim in s SIM kartico notri?

Odprt nezavarovan hotspot, kje vidiš problem, si že slišal za VPN?
Uporabniški avatar
reber

OdgovorNapisal/-a bpavsic » 08 Okt 2018, 23:07

@reber
Tudi sam nimam "ekstra" LTE telefona... Telefon menjam, ko stari crkne, zato nikoli nimam nobenega odveč. Tako, da se mi to, da Cloud nima nobenega primernega viška ne zdi nič čudnega.

Glede porabe pa je relativno... nazadnje sta žena in hčerka šli sami na morje za 5 dni, po prvem dnevu sta me klicali, da jima naj napolnim kartico, ker sta skurile 20gb :)
bpavsic

OdgovorNapisal/-a SimonS » 09 Okt 2018, 05:46

Ha, ha ima je bilo pa hudo dolgčas, da sta non stop visele na telefonu ;)
Jaz sem bil 14.dni na počitnicah v tujini in skuril niti ne 1G
SimonS

Kraj: Kobarid
Zahvalil se je: 280 krat
Prejel zahvalo: 379 krat
Uporabnika povabil: mucek
Število neizkoriščenih povabil: 39

OdgovorNapisal/-a Cloud » 09 Okt 2018, 06:55

Bom pogledal tale hofer WiFi2Go vendar ce se rad pregreva mi ne disi kaj prevec glede na to, da imam plan met zadevo v ruzaku.

Dvomim, da dobim za 50eur telefon kateremu bi baterija drzala ob prizganem hotspotu dovolj casa. Stari telefoni so pa ali uniceni ali pa podarjeni komu naprej.

VPN stane cca 100eur na leto in resim samo problem varnosti. Slabe pasovne sirine hotspotov oz mest brez hostspotov pa se vedno ne resim.

Ce smo ze pri porabi lahko se ti zgodi da imas slabo vreme ali pa da moras delati takrat bo poraba absolutno vecja. (Skoda da nimajo operaterji ravno obrano 20gb za EEU in 9gb za SLO)
Cloud

OdgovorNapisal/-a reber » 09 Okt 2018, 09:58

LTE telefonov je po oglasih kolikor hočeš.

Nikoli ne kupim novega telefona, vedno rabljenega. Mobilnega telefona skoraj ne uporabljam, pogosto pa uporabljam vse ostalo, kar mi ta prenosna naprava nudi.
Mobilni telefon imam jaz zase, ne za druge, kar pomeni, da ga imam zato, če ga jaz rabim, ne zato da bom dosegljiv, nočem biti dosegljiv če mi to ne paše.

Če je baterija izrabljena, se jo zamenja. Seveda si lahko pomagaš tudi s power bankom, tako kot si bo treba pomagat pri namenskem modemu, ker so redki, da držijo ne vem koliko ur, lahko pa narediš custom made baterijo... tudi za telefon lahko namesto originalne na žice daš zunanjo custom made in nekako pritrdiš nanj...

VPN lahko brezplačno postaviš tudi doma, nekateri routerji to omogočajo, sicer pa ga lahko postaviš tudi na računalniku, le prižgan mora biti...
Hkrati s svojim lastnim VPN imaš lahko potem dostop še do lastnega mrežnega diska.... pogoj je le, da ti mora delat internetna povezava. Zadnja leta opažam, da domača internetna povezava pade le redko, običajno le, ko nekje prebijejo kabel in pade celo naselje.

In če nekdo skuri 20GB v enem dnevu oziroma če na hitro skuri veliko podatkov... je bil na YT, FB, ... in za te zadeve pa res rabiš varno povezavo :_rolling
So pa problem zabasani in slabo delujoči hot spoti, ker je prenosa pogosto premalo, če sploh dela.

No, to je bilo moje stališče in moj predlog. Zakaj kupovat namensko napravo, če je možno uporabiti nekaj, kar se valja naokrog doma ali po oglasih. Baterija bo za dolgo avtonomijo vedno problem, tudi pri namenskih napravah. Dodatni power bank oziroma custom made baterija bo verjetno nujno zlo... ali pa sploh ne zlo, narediš napravo po svojih merilih in spet lahko uporabiš odslužene baterije, ki sploh še niso odslužile do konca.

Res je problem en zguljen telefon, ki dela, nima pa vrednosti, ker je grd in ima zanič baterijo. Delujoč zguljen telefon lahko dobiš še posebej poceni. Vzameš nekaj celic od prenosnika, jih vežeš vzporedno in z žicami povežeš na telefon, malo poselotejpaš in to je to, še polnjenje bi dodal ločeno zunanje, ker telefon ima mogoče USB port že napol uničen... in mogoče ne bo znal polnit baterije, ki bo imela nekajkrat višjo kapaciteto od originala.
Uporabniški avatar
reber

OdgovorNapisal/-a carli » 10 Okt 2018, 08:29

Jaz tudi občasno uporabim škrnecl od hoferja. Postavim ga na mesto kjer je dober signal z bazne in je to to. Cena modema 15 ojrof, ker je v tistih 30 1 mesec uporabe.
Imam pa problem ker mi ne uspe skurit tistih 200G. :_think
carli

Zahvalil se je: 152 krat
Prejel zahvalo: 171 krat
Število neizkoriščenih povabil: 35

OdgovorNapisal/-a Aleks » 10 Okt 2018, 09:42

carli je napisal/-a:Jaz tudi občasno uporabim škrnecl od hoferja. Postavim ga na mesto kjer je dober signal z bazne in je to to. Cena modema 15 ojrof, ker je v tistih 30 1 mesec uporabe.
Imam pa problem ker mi ne uspe skurit tistih 200G. :_think

Prosil bi te za naslednje:
- Akos speedtest
- test dejanske hitrosti prenosa
- podatek o kvaliteti signala na katerem si delal teste.
Aleks

Zahvalil se je: 85 krat
Prejel zahvalo: 125 krat
Število neizkoriščenih povabil: 15

OdgovorNapisal/-a carli » 10 Okt 2018, 12:14

Joj trenutno ni v uporabi. Nisem doplačal opcije lte tak da je šlo samo do 20M. Ker pa je na tej bazni sedaj veliko modemov in nekateri gledajo tv je zgodaj zvečer kar malo kriza. Vsaj na telefonu to opažam.
carli

Zahvalil se je: 152 krat
Prejel zahvalo: 171 krat
Število neizkoriščenih povabil: 35

OdgovorNapisal/-a Cloud » 12 Okt 2018, 10:48

Kot sem ze omenil, bi se rad izognil zunanjemu power banku. Ce bi kupil nek rabljeni telefon bi moral zraven pristeti se cca 30-40eur za nadomestno baterijo (tiste "legit" baterije iz ebaya in podobnih za par eur se za v smeti vrsti niso dobre). Doma narejenim resitvam bi se pa rad izognil, ker mi je bilo dovolj da sem enkrat pojasneval na letaliscu kaj je to vezje in zakaj se uporablja.

Tudi pri youtube in facebooku imas racune, ki ti jih lahko nekdo prestreze in ukrade podatke. Poseben problem je youtube ker si tam prijavljen z googlovim racunom.
Cloud

OdgovorNapisal/-a Cloud » 03 Jan 2019, 11:14

Na tole sem malo pozabil. Takrat sem si lahko sposodil android telefon (Galaxy J5). Problemi so bili ze na zacetku, ker podatkovni prenos ni deloval ceprav je bil roaming odklukan. Pri povezavi vec kot 2 naprav je bila hitrost obupna. Prav tako sam telefon ni zmogel nazivnih 4mbps (sem za foro dal sim v moj telefon in so bile hitrosti celo malo hitrejse). Poleg tega pa je baterija zdrzala samo nekje 4-5ur. Tako da bom sedaj cakal, da dobim od idealo mail da se je kaksen on mojih nagledaih modemov pocenil.
Cloud

OdgovorNapisal/-a javr » 25 Avg 2022, 05:43

(2022)
modem na sliki je HoT (Hofer). Nanj je priklopljena kamera. Če kamera deluje samostojno, brez povezave na Wifi, uporablja uro, ki se ji nastavi. Takoj po povezavi na Wifi pa gre za 6 ur naprej. Predvidevam da prevzame uro od modema. V nastavitvah modema sem iskal uro ali časovni pas ali karkoli v tem smislu, pa nisem našel. Mogoče kdo ve kako se nastavi ura in/ali časovni pas v modemu na sliki ?
Priponke
modem_hofer.jpg
___
Uporabniški avatar
javr

Zahvalil se je: 259 krat
Prejel zahvalo: 327 krat
Število neizkoriščenih povabil: 68

OdgovorNapisal/-a MarkoM » 25 Avg 2022, 09:10

Jaz bi na kameri nastavil, da uro pobere iz enega od nešteto NTP serverjev, npr. time.google.com ali pa od domačega time.ijs.si.
MarkoM

Kraj: Pohorje (Maribor)
Zahvalil se je: 289 krat
Prejel zahvalo: 325 krat
Uporabnika povabil: s56rga
Število neizkoriščenih povabil: 29

OdgovorNapisal/-a javr » 25 Avg 2022, 09:52

nima te možnosti; je ena od kamer z navojem E27; v aplikaciji lahko nastaviš avtomatski čas (GMT+1 ), ali pa "manual calibration". Manual calibration je hitro povoženo s tem kar dobi od bogve kod, si mi pa dal idejo: bom nastavil avtomatsko na GMT -5, potem pa bo mogoče sčasoma prav.
___
Uporabniški avatar
javr

OdgovorNapisal/-a javr » 19 Sep 2022, 18:23

javr je napisal/-a: bom nastavil avtomatsko na GMT -5, potem pa bo mogoče sčasoma prav.
nič ne bo s tem - sčasoma skoči nazaj na +6 ur.
Od proizvajalca modema sem dobil odgovor da modem prevzame čas iz SIM kartice. Od kod pa SIM kartica dobi podatek o uri?
___
Uporabniški avatar
javr

OdgovorNapisal/-a Peter123 » 19 Sep 2022, 19:03

Iz spomina ... je že nekaj časa nazaj odkar sem tole študiral:
SIM ga ne rabi. Rabi ga GSM/UMTS,... modul za sinhronizacijo paketov/komunikacije.
Pridobi od najbližjega "stolpa" s katerim najprej opravi povezavo. Nato ga skozi čas večkrat sinhronizira.
Peter123

Kraj: 1117 Lj.
Zahvalil se je: 34 krat
Prejel zahvalo: 268 krat
Uporabnika povabil: jmivsek
Število neizkoriščenih povabil: 54

OdgovorNapisal/-a javr » 20 Jan 2024, 18:30

(2024)
na oddaljeni lokaciji imam modem Hofer Hot MF920V. Deloval brez problemov s paketom "neskončno GB" za 1 mesec za 17€99.
Mesec je mimo, ni več odziva, ok, prek aplikacije grem na paket "mini GB" za 6€99 za 1 mesec, dam gor še dodatnih 30€ da bo nekaj časa mir.
Se probam povezat: ni odziva. Čakam nekaj ur: ni odziva.
Vprašam tehnično pomoč če oni modem vidijo: "seveda, vse vredu".
Ok, potem ga pa restartajte.
"to pa mi ne moremo, to morate sami, izklopite omrežje, vzemite ven kartico...", tralala.
:mad:
Takšen oddaljen modem meni nič ne koristi. Najdem drugega ponudnika? Bi bilo pri npr. Telemachu isto? Vem da lahko Telemachovci na kabelskem modemu daljinsko nastavljajo kar hočejo. Ali so SIM-modemi kaj posebnega, ali je samo Hofer-Hot nekaj posebnega?
___
Uporabniški avatar
javr

OdgovorNapisal/-a mucek » 20 Jan 2024, 19:59

Vzemi en spodoben modem, recimo Mikrotik vem, da ima takega.
... lahko pa se tudi motim ...
Uporabniški avatar
mucek

Zahvalil se je: 103 krat
Prejel zahvalo: 1189 krat
Število neizkoriščenih povabil: 230

OdgovorNapisal/-a javr » 20 Jan 2024, 20:06

a ni Mikrotik za naprednejše uporabnike oz. mora povprečni dobiti nekoga ki zna Mikrotik nastaviti?
___
Uporabniški avatar
javr

OdgovorNapisal/-a zanka » 20 Jan 2024, 20:37

Ta problem reši programska ura oziroma nekaj takega, ki modem vsake toliko časa ponovno zažene. Če podatkovna seja ni vzpostavljena, ni povezave, ni možnosti za oddaljeno povezovanje.
Uporabniški avatar
zanka

Kraj: SI-8000
Zahvalil se je: 138 krat
Prejel zahvalo: 502 krat
Uporabnika povabil: DusanK
Število neizkoriščenih povabil: 98

OdgovorNapisal/-a javr » 20 Jan 2024, 20:41

modem ima baterijo, izklop iz 230V ga ne gane
___
Uporabniški avatar
javr

OdgovorNapisal/-a javr » 20 Jan 2024, 21:29

po tretjem klicu na tehnično pomoč (in zapravljenih 3 urah, vključno s hard-reset ali kako se reče ko izbrišeš vse podatke pa še vedno ne deluje) se mi končno javi nekdo ki uporablja možgane in mi pove da bazna postaja ne deluje in da nima informacije kdaj bo, verjetno jutri enkrat. Eni prej pa navedem iste podatke, pa mi reče "z naše strani je vse vredu". A delajo tam za sendvič in sok, ali kaj...
___
Uporabniški avatar
javr

OdgovorNapisal/-a javr » 21 Jan 2024, 22:47

bila je ena zmeda na kvadrat ali na tretjo... v glavnem se je poklopilo marsikaj kar lahko gre narobe: paketu je pošla veljavnost na datum ko modem ni bil več odziven, torej pričakovano; napolnim z €€, pa še vedno ne dela -> zmeda ko mi nekaj časa govorijo da je z njihove strani vse vredu, potem pa da bazne postaje ne delujejo; dan kasneje bazne postaje delujejo, modem pa še vedno ne -> SIM kartica v modemu ni bila tista ki sem jo nafilal z €€.
Če obstaja najmanjša možnost da se bo kaj ponesrečilo....
:_cussingwhite
___
Uporabniški avatar
javr

OdgovorNapisal/-a Lojz » 22 Jan 2024, 12:16

javr je napisal/-a:SIM kartica v modemu ni bila tista ki sem jo nafilal z €€.
Če obstaja najmanjša možnost da se bo kaj ponesrečilo....
:_cussingwhite

Se mi je zdelo čudno, zakaj se mi je račun povečal za 30€ :_rolling
Lep pozdrav!
Lojz
Uporabniški avatar
Lojz

Kraj: Koroška
Zahvalil se je: 211 krat
Prejel zahvalo: 488 krat
Uporabnika povabil: Proteus
Število neizkoriščenih povabil: 46

Vrni se na Hardware