LTE telefonov je po oglasih kolikor hočeš.
Nikoli ne kupim novega telefona, vedno rabljenega. Mobilnega telefona skoraj ne uporabljam, pogosto pa uporabljam vse ostalo, kar mi ta prenosna naprava nudi.
Mobilni telefon imam jaz zase, ne za druge, kar pomeni, da ga imam zato, če ga jaz rabim, ne zato da bom dosegljiv, nočem biti dosegljiv če mi to ne paše.
Če je baterija izrabljena, se jo zamenja. Seveda si lahko pomagaš tudi s power bankom, tako kot si bo treba pomagat pri namenskem modemu, ker so redki, da držijo ne vem koliko ur, lahko pa narediš custom made baterijo... tudi za telefon lahko namesto originalne na žice daš zunanjo custom made in nekako pritrdiš nanj...
VPN lahko brezplačno postaviš tudi doma, nekateri routerji to omogočajo, sicer pa ga lahko postaviš tudi na računalniku, le prižgan mora biti...
Hkrati s svojim lastnim VPN imaš lahko potem dostop še do lastnega mrežnega diska.... pogoj je le, da ti mora delat internetna povezava. Zadnja leta opažam, da domača internetna povezava pade le redko, običajno le, ko nekje prebijejo kabel in pade celo naselje.
In če nekdo skuri 20GB v enem dnevu oziroma če na hitro skuri veliko podatkov... je bil na YT, FB, ... in za te zadeve pa res rabiš varno povezavo
So pa problem zabasani in slabo delujoči hot spoti, ker je prenosa pogosto premalo, če sploh dela.
No, to je bilo moje stališče in moj predlog. Zakaj kupovat namensko napravo, če je možno uporabiti nekaj, kar se valja naokrog doma ali po oglasih. Baterija bo za dolgo avtonomijo vedno problem, tudi pri namenskih napravah. Dodatni power bank oziroma custom made baterija bo verjetno nujno zlo... ali pa sploh ne zlo, narediš napravo po svojih merilih in spet lahko uporabiš odslužene baterije, ki sploh še niso odslužile do konca.
Res je problem en zguljen telefon, ki dela, nima pa vrednosti, ker je grd in ima zanič baterijo. Delujoč zguljen telefon lahko dobiš še posebej poceni. Vzameš nekaj celic od prenosnika, jih vežeš vzporedno in z žicami povežeš na telefon, malo poselotejpaš in to je to, še polnjenje bi dodal ločeno zunanje, ker telefon ima mogoče USB port že napol uničen... in mogoče ne bo znal polnit baterije, ki bo imela nekajkrat višjo kapaciteto od originala.