Hofer 4G dostop

Popravila, zamenjave, napajalniki, SIM kartice,...

Hofer 4G dostop

OdgovorNapisal/-a Clownfish » 25 Nov 2018, 14:24

Nabavil sem si tole Hofer podatkovno kartico zadevo na terenu stestiral z GSM telefonom dostopno točko in osnovne zadeve zadovoljivo delujejo.
Potem sem si omislil še 4G ruter TP-LINK Archer MR200 , zadevo skonfiguriral in spet osnovni servisi delujejo.

Vseeno sem opazil zanimivost, da mi sam ruter izpiše v nastavitvah od prividerja pridobljen en IP naslov, če pa grem z napravo na whtismyip tam izpiše drugega.
No pa tudi to nebi bilo tako moteče če bi drugi servisi delovali.

Ker baje provajder ne omogoča pridobiti fiksnega IP-ja sem najprej omogočil zunanji dostop preko http porta 80 in https port 443 v sam ruter.
Vendar to ne deluje. Interno iz omrežja v ruter lahko dostopam od zunanj ne deluje.

Poizkusil sem še dinamični DNS preko myddns servisa in sam servis res pridobi isti trenutni IP kot ga pridobim iz whatismy IP tako, da zadeva načelno "deluje"
torej ruter komunicira zbtem servisom.

A spet ne deluje če preko tega myddns-a hočem odstopati do ruterja. To nikakor ne deluje.

Na sam ruter sem povezal še spletno kamero katero iz lokalnega omrežja normalno upravljam od zunaj spet to ne deluje čeprav sem v ruterju pravilno nastavil port forwarding
Tudi sama kamera omogoča uporabo nekega ddns servisa in ta tudi pravilno pridobi ta začasni IP (identičen whatismyip) a spet kamera od znaj preko tega IP-ja:pot
oziroma tega ddns servisa ni dostopna.

Gre za določen servis provajderja, ki ga ta ne omogoča ali je to treba na njegovi strani vključiti?
Ker sem že skonfiguriral kar nekaj ruterjev na raznih fiksnih omrežjih in je to vse delovalao tukaj pa ne, je skoraj izključeno da je težava v nastavitvah ruterja oz mreže.

Ima že kdo izkušnje z tem?
Clownfish
 
Prispevkov: 431
Pridružen: 19 Jan 2015, 18:58
Zahvalil se je: 12 krat
Prejel zahvalo: 53 krat
Uporabnika povabil: forest70
Število neizkoriščenih povabil: 13

Re: Hofer 4G dostop

OdgovorNapisal/-a kobranka » 02 Dec 2018, 13:46

Porti so zaprti v smeri od tebe zaradi NATa, ki ga uporabljajo na serverjih pa še požarni zid ti to preprečuje. Tam je zato, ker so "leseni" in nočejo čes spustit IPv6, se pravi konvertirajo, IPv6 v IPv4 naslavljanje. Poskusi na podpori zahtevat IPv6 naslavljanje, ker potem naslovi ne grejo več prek NATa.

Druga opcija zakupi in skonfiguiraj si virtualno zasebno omrežje.
kobranka
 
Prispevkov: 1455
Pridružen: 07 Feb 2015, 12:17
Zahvalil se je: 332 krat
Prejel zahvalo: 78 krat
Uporabnika povabil: MadMax
Število neizkoriščenih povabil: 15

Re: Hofer 4G dostop

OdgovorNapisal/-a zanka » 02 Dec 2018, 13:54

Potrebno je začeti povezavo od tebe v splet. Obratno ne bo šlo. VPN je rešitev, saj ima izstopna točka stalni IP naslov.
Uporabniški avatar
zanka
 
Prispevkov: 1877
Pridružen: 17 Mar 2016, 00:16
Kraj: Krško
Zahvalil se je: 95 krat
Prejel zahvalo: 161 krat
Uporabnika povabil: DusanK
Število neizkoriščenih povabil: 31

Re: Hofer 4G dostop

OdgovorNapisal/-a Clownfish » 02 Dec 2018, 16:26

Iščem učinkovito, enostavno in delujočo rešitev z obstoječim hardverom.
Ugotovil sem da provajderji lahko a seveda nočejo omogočat teh dodatnih servisov saj seveda pametno razmišljajo in jih bodo sčasoma dodali kot precej plačljivo opcijo.

Tako sem na Telekomu sicer dobil dokaj ugodno ceno za nek poslovni osnovni paket ki omogoča tudi statični IP naslov vendar je hitrost prenosa podatkov nekih 24k/24 k kar pa je jasno za prenos slike iz videokamere precej premalo.
Seveda obstaja paket z višjo hitrostjo ki to omogoča a je cena spet precej napihnjena.

Skratka če hočeš kaj imeti moraš to krepko plačati. +12 mesecev in na letnem nivoju to kar precej znese.
Clownfish
 
Prispevkov: 431
Pridružen: 19 Jan 2015, 18:58
Zahvalil se je: 12 krat
Prejel zahvalo: 53 krat
Uporabnika povabil: forest70
Število neizkoriščenih povabil: 13

Re: Hofer 4G dostop

OdgovorNapisal/-a alividmar » 02 Dec 2018, 17:03

Si poizkusil z noip.com?
Uporabniški avatar
alividmar
 
Prispevkov: 419
Pridružen: 18 Jan 2015, 07:43
Kraj: Postojna
Zahvalil se je: 25 krat
Prejel zahvalo: 97 krat
Uporabnika povabil: s54mtb
Število neizkoriščenih povabil: 12

Re: Hofer 4G dostop

OdgovorNapisal/-a Protoncek » 02 Dec 2018, 18:15

Noip je ena opcija, edina "finta" je, da jo je treba enkrat mesečno potrditi, sicer jo ukinejo. Je pa enostavno, saj ti prej pošljejo mail, iz tega pa je potrebno samo nekaj klikov, pa je.

Pri Asus routerju (ne vem, če pri vseh?) pa zraven dobiš zastonj možnost registracije DNS domene, je pa še lažje (oblika tvojeime.asuscomm.com). Tako jaz preprosto dostopam do česarkoli, samo na koncu domene dodam ustrezen port.
Uporabniški avatar
Protoncek
 
Prispevkov: 2835
Pridružen: 17 Jan 2015, 20:41
Kraj: Mengeš
Zahvalil se je: 233 krat
Prejel zahvalo: 287 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 61

Re: Hofer 4G dostop

OdgovorNapisal/-a zanka » 02 Dec 2018, 20:47

Clownfish je napisal/-a:Iščem učinkovito, enostavno in delujočo rešitev z obstoječim hardverom.


Kaj imaš na razpolago?
Uporabniški avatar
zanka
 
Prispevkov: 1877
Pridružen: 17 Mar 2016, 00:16
Kraj: Krško
Zahvalil se je: 95 krat
Prejel zahvalo: 161 krat
Uporabnika povabil: DusanK
Število neizkoriščenih povabil: 31

Re: Hofer 4G dostop

OdgovorNapisal/-a Clownfish » 03 Dec 2018, 09:43

alividmar je napisal/-a:Si poizkusil z noip.com?


Seveda sem in zadeva z temi kvazi ddns servisi ne deluje.
Clownfish
 
Prispevkov: 431
Pridružen: 19 Jan 2015, 18:58
Zahvalil se je: 12 krat
Prejel zahvalo: 53 krat
Uporabnika povabil: forest70
Število neizkoriščenih povabil: 13

Re: Hofer 4G dostop

OdgovorNapisal/-a Clownfish » 03 Dec 2018, 09:44

zanka je napisal/-a:
Kaj imaš na razpolago?


3G oziroma 4G podatkovno kartico in ruter ki omogoča vgradnjo te SIM kartice.
Na strani ruterja pa cheap IP wifi kamero.
Clownfish
 
Prispevkov: 431
Pridružen: 19 Jan 2015, 18:58
Zahvalil se je: 12 krat
Prejel zahvalo: 53 krat
Uporabnika povabil: forest70
Število neizkoriščenih povabil: 13


Vrni se na Hardware

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov