Prikaz lokacije prijatelja na androidu

Vse v zvezi z programsko opremo in možnostmi le te. Tu bomo izmenjevali informacije kaj zna kateri program in kateri najbolj ustreza potrebam.

Prikaz lokacije prijatelja na androidu

OdgovorNapisal/-a SimonS » 22 Sep 2016, 19:41

Pozdrav katera je nabolj enostavna aplikacija, da z prijatelji deliš svojo GPS lokacijo? Vem da je miljon app, ki delajo to in še veliko več. Meni je le pomembno, da ob kliku prikaže lokacije prijateljev in da app ni energetsko požrešna.
Whatsapp ima en plugin ki dela super. Težava je v tem, da te app nimam in jo nimam namena instalirat.

Lp Simon
SimonS

Kraj: Kobarid
Zahvalil se je: 280 krat
Prejel zahvalo: 379 krat
Uporabnika povabil: mucek
Število neizkoriščenih povabil: 39

Re: Prikaz lokacije prijatelja na androidu

OdgovorNapisal/-a Cloud » 22 Sep 2016, 19:56

Se mi zdi, da ima tudi facebook nekaj na to foro
Cloud

Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 154 krat
Prejel zahvalo: 374 krat
Uporabnika povabil: BraneZ
Število neizkoriščenih povabil: 23

OdgovorNapisal/-a s54mtb » 22 Sep 2016, 20:04

Uporabi aprs :)
Uporabniški avatar
s54mtb

Zahvalil se je: 2183 krat
Prejel zahvalo: 6094 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

OdgovorNapisal/-a siljo » 22 Sep 2016, 20:22

Uporabniški avatar
siljo

Zahvalil se je: 36 krat
Prejel zahvalo: 7 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 3

OdgovorNapisal/-a Dorijan » 22 Sep 2016, 22:24

SimonS je napisal/-a:...Whatsapp ima en plugin ki dela super. Težava je v tem, da te app nimam in jo nimam namena instalirat...

Je kak specifičen razlog? Ker wahtsappp je ena tistih aplikacij, ki uporablja end to end encryption(ne vem sicer za ta "plug in").
Dorijan

Zahvalil se je: 6 krat
Prejel zahvalo: 302 krat
Uporabnika povabil: gumby
Število neizkoriščenih povabil: 59

OdgovorNapisal/-a damo » 23 Sep 2016, 05:07

to je pred casom sodelavec instaliral zeni. kao frendi pa to. ko je enkrat bila njena lokacija cel dan v hotelu, ona pa na sluzbeni poti z mladim sefom, zadeva ni bila več smesna. je zena pozabla telefon v hotelu. ali pa tudi ne. tko da pazi, s kom v navezi bos to uporabljal. za ime app. ga bom pa vprasal.
Dobrga štromarja samo slab šnops strese.
damo

Kraj: okolica KK
Zahvalil se je: 68 krat
Prejel zahvalo: 213 krat
Uporabnika povabil: s54mtb
Število neizkoriščenih povabil: 45

OdgovorNapisal/-a SimonS » 23 Sep 2016, 08:13

Imam Viper, ki mi zadostuje za komunikacijo z tujino. Facebook. Zaenkrat ga ne rabim. APRS ne morem ga obesiti ženi za vrat :)
SimonS

OdgovorNapisal/-a SimonS » 23 Sep 2016, 16:44

Namestil sem program real time GPS tracker 2
Ampak to ni to, kar sem pričakoval. Namreč on stalno premlja mojo lokacijo in pošilja na njihov server. Jaz bi rabil pošiljanje lokacije na zahtevo. Ni treba prav real-time, ker je to energetsko potratno..
SimonS

OdgovorNapisal/-a javr » 26 Sep 2016, 06:12

preizkusi Cell Tracker; lahko nastavljaš beleženje podatkov od na 10 minut do na 180 minut.
Deluje tudi brez GPS - pobira lokacije iz mobi oddajnikov. Te dni nisem hodil okoli, pa še ne vem, ali to pomeni da z GPS sploh ne deluje.
Ne pošilja pa podatkov na nek web server, da bi lahko komu sledil. Ima pa ista "firma" še nekaj podobnih aplikacij, mogoče katera od teh pošilja podatke na server.
Priponke
Capture+_2016-09-26-07-13-21.png
___
Uporabniški avatar
javr

Zahvalil se je: 259 krat
Prejel zahvalo: 326 krat
Uporabnika povabil: forest70
Število neizkoriščenih povabil: 68

OdgovorNapisal/-a booxco » 26 Sep 2016, 12:15

Glympse, ampak tudi ta komunicira s strežnikom.
Sam sem naredil kar v Taskerju (Android): če pride SMS z dovoljene številke in tekstom "kje si?", vrne trenutne GPS koordinate.
booxco

Kraj: Lj okolica
Zahvalil se je: 42 krat
Prejel zahvalo: 94 krat
Uporabnika povabil: radix
Število neizkoriščenih povabil: 18

OdgovorNapisal/-a javr » 26 Sep 2016, 12:46

točno to (vsaj po opisu) dela Friends Tracker s tem, da piše, da deluje tudi brez GPS. Je za sprobat.
___
Uporabniški avatar
javr

OdgovorNapisal/-a SamoBr » 26 Sep 2016, 20:44

Jaz pa nebi hotel imeti te aplikacije na telefonu. Res ne rabim vodit evidence o tem kolikokrat sem šel dnevno na WC.
SamoBr

Zahvalil se je: 129 krat
Prejel zahvalo: 251 krat
Uporabnika povabil: DusanK
Število neizkoriščenih povabil: 48

OdgovorNapisal/-a webmouse » 27 Sep 2016, 06:52

booxco je napisal/-a:Glympse, ampak tudi ta komunicira s strežnikom.
Sam sem naredil kar v Taskerju (Android): če pride SMS z dovoljene številke in tekstom "kje si?", vrne trenutne GPS koordinate.

Lokacija na zahtevo .....
Kako to izgleda --- lahko to deliš z nami, ker bi mi prav prišlo.
Inteligenca je edina stvar, ki je pošteno razdeljena. Vsak misli, da je ima dovolj...
Uporabniški avatar
webmouse

Zahvalil se je: 10 krat
Prejel zahvalo: 132 krat
Število neizkoriščenih povabil: 26

OdgovorNapisal/-a booxco » 27 Sep 2016, 08:15

Uporabil sem Tasker: https://play.google.com/store/apps/deta ... id.taskerm To je relativno enostavno in prijazno (žal plačljivo) orodje za avtomatizacijo androida. Z njim lahko definiraš sprožilce (zagon določene aplikacije, ura, dogodek, lokacija, stanje telefona,...) in ustrezne akcije, ki naj se izvedejo ob sprožilcu. V mojem primeru je sprožilec dohodni SMS z ustrezne številke z ustreznim tekstom, akcija pa pridobitev lokacije in pošiljanje SMSa nazaj. Delal sem po tem vodiču: http://tasker.wikidot.com/locatephone
booxco

OdgovorNapisal/-a booxco » 27 Sep 2016, 08:20

Mogoče še to, da obstaja tudi dodatek Taskerju: https://play.google.com/store/apps/deta ... appfactory, kjer lahko svoj 'izdelek' izvoziš kot samostojno aplikacijo in namestiš na telefon brez Taskerja. Nisem pa nikoli preizkusil.
booxco

OdgovorNapisal/-a SimonS » 27 Sep 2016, 14:16

Evo na time GPS tracker 2 sem nastavil, da se lokacija osveži na zahtevo. Pognan je 2. dni in mi je skuril 4M podatkov. Ta vrag ne pošilja samo lokacije :shock:
Priponke
Screenshot_20160927-145744.png
SimonS

OdgovorNapisal/-a SimonS » 27 Sep 2016, 14:21

SamoBr je napisal/-a:Jaz pa nebi hotel imeti te aplikacije na telefonu. Res ne rabim vodit evidence o tem kolikokrat sem šel dnevno na WC.

Tudi jaz ne. Mi je pa všeč, če me hitro najdejo, ko slučajno z biciklom padem v graben sredi ničesar....
SimonS

OdgovorNapisal/-a LiPo » 27 Sep 2016, 17:40

To kar isceš je "man down" aplikacija.

Obstajajo samostojne enote, ali pa kot program na androidu.
Vsem je isto, da v primeru padca napravo/telefon nagneš in potem se aktivira določena procedure. Npr. poslje podatke
preko sms sporočila o lokaciji in alarmu.

Zadeve so zelo uporabne za vse aktivneže in tudi po podjetjih. Razne proizvodnje linije, kjer nastajajo strupeno plini.
Delo z traktorjem, podiranje dreves... itd.

Trenutno prave android aplikacije še nisem našel.
Tako da razmišljam o izdelavi programa.

Lp
Grega
Uporabniški avatar
LiPo

Kraj: LJUBLJANA
Zahvalil se je: 57 krat
Prejel zahvalo: 178 krat
Uporabnika povabil: cimabella
Število neizkoriščenih povabil: 35

OdgovorNapisal/-a javr » 27 Sep 2016, 20:17

namestil Friends Tracker na dva mobija in zaenkrat kaže da deluje tako kot mora:
- pošlješ zahtevo po lokaciji;
- iskani telefon avtomatsko (ali pa ročno, kakor je nastavljeno) pošlje koordinate;
- to lahko vidiš v seznamu ali na Google zemljevidu;
- zemljevid se vidi samo če si na internetu; to jim bom predlagal naj povežejo s Here maps ali čem podobnim, kjer so zemljevidi že naloženi v telefonu in delujejo tudi offline.
___
Uporabniški avatar
javr

OdgovorNapisal/-a SimonS » 28 Sep 2016, 07:14

Ta aplikacija je to kar iščem
Hvala
SimonS

OdgovorNapisal/-a javr » 01 Sep 2017, 11:33

(sept. '17)
ali si naletel na isti problem kot jaz na priloženi sliki ? Avtor(ji) aplikacije se ne odzivajo.
Priponke
probl_map.jpg
___
Uporabniški avatar
javr

OdgovorNapisal/-a reber » 01 Sep 2017, 13:53

Pred dnevi smo se doma dogovorili, da gre hčerka s prijateljico na morje z ženinim avtom...
Hčerka je novopečeni voznik, izpit ima 1 mesec, vozi dobro, včasih še vedno kiksne kakšno nepomembno neumnost ali nerodnost, vendar brez posledic, ki bi vplivale na varnost. Trudim se, da vozi čim več, če ima čas, me pelje po opravkih, zato da nabira kilometre in izkušnje, vmes ji dam kakšen nasvet, opozorim na določene nevarnosti, seveda pa jo je bilo treba naučiti speljevanja z ročno zavoro :o v avtošoli tega niso jemali, ker imajo marsikateri avti vgrajeno avtomatsko ročno in pomočnika za speljevanje... za moje pojme je to neumnost brez primere, da v avtošoli to izpustijo, ampak pustimo to.

Vprašanje je, kateri GPS logger naj uporabim, saj sva z ženo ugotovila, da bi pa hčerka rada malo pritisnila na plin in ker je novopečeni šofer, hitrosti še ni dorasla, pa tudi sicer ne podpiram da mladina ali kdorkoli divja po cestah, dovolim edino meni, ko sem sam in je cesta prazna :_sunshine in ogrožam edino sebe... OK, šalo na stran.

Odločil sem se, da obljube kljub hčerkini zanesljivosti ne bodo umirile ženinih skrbi, da porabim en star android telefon in namestim tole: https://play.google.com/store/apps/deta ... gger&hl=sl

Trenutno se testira na Samsung galaxy ACE, resetiran na tovarniške nastavitve s frišno nameščeno aplikacijo brez težav zmore svoje opravilo in za delovanje ne potrebuje SIM kartice. Nastavim interval logiranja, v datoteko GPX piše koordinate, višino, čas z datumom, hitrost, smer, ... in se lepo uvozi v maps, pokaže pot in to je to, ne vidim sicer hitrosti ampak jo lahko izberem iz tekstovne datoteke GPX, ki jo lahko odprem tudi z excelom za večjo preglednost. Aplikacija piše dnevnik v datoteko in kreira vsak dan novo datoteko oziroma kakor se nastavi. Prenos datoteke bo izveden ročno.

Ko sem še hčerki predstavil to novo pridobitev in nadzor za njeno varnost, je imela kar malo dolg nos :_naughty očitno so se podrli načrti o željenem preizkušanju hitrostnih zmogljivosti...
Nestrinjanje pomeni da se odpoveduje avtomobilu in gre na morje kakor ve in zna. Sabotaža ali prekoračitve hitrosti pomenijo, da avtomobila v prihodnje ne dobi nikoli več.

Moje vprašanje je tehnično, zato prosim, da se vzdržite kakršnega koli moralnega trolanja in offtopica, ker bom to razumel kot pod=bavanje, ker je odločitev o GPS loggerju dokončna in soglasna z mojo ženo in to velja za sveto. Mene ne zanima kje se bo hčerka vozila, naj se vozi kjer želi, pogoj je samo to, da se drži omejitev hitrosti in te tudi prilagodi navzdol glede na razmere in naj ima po potrebi še dodatno nižjo hitrost, saj bo kot voznica odgovorna za vse, zase in tudi za prijateljico. Cilj zapisovanja je torej nadzor hitrosti in ne lokacije!

Ali kdo pozna omenjeno aplikacijo GPS logger in če ima s to aplikacijo izkušnje?
Ali kdo pozna in uporablja kaj bolj enostavnega ali boljšega in da deluje na starejšem android telefonu?
Sporočila sprejemam na e-mail objavljen na www.reber.si
Uporabniški avatar
reber

Kraj: Bled
Zahvalil se je: 238 krat
Prejel zahvalo: 791 krat

OdgovorNapisal/-a borisz » 01 Sep 2017, 14:33

Jaz bom kar komentiral: Car si!
It's never too late to have a happy childhood.
Uporabniški avatar
borisz

Zahvalil se je: 1199 krat
Prejel zahvalo: 1063 krat
Uporabnika povabil: Marholt
Število neizkoriščenih povabil: 207

OdgovorNapisal/-a Cloud » 01 Sep 2017, 14:48

Lahko bi ji samo namestil http://drajv.triglav.si/ in ji rekel, da ga mora vklopiti med vsako vožnjo. Na koncu samo pogledaš koliko procentov je dobila za vsako vožnjo.
Če pa misliš, da ni dorastla za samostojno vožnjo, pa ji še ne dovoli samostojne vožnje...
Cloud

OdgovorNapisal/-a sundancer » 01 Sep 2017, 14:54

Dyslexic man walks into a bra.
Uporabniški avatar
sundancer

Kraj: Domžale
Zahvalil se je: 387 krat
Prejel zahvalo: 489 krat
Število neizkoriščenih povabil: 58

OdgovorNapisal/-a VolkD » 01 Sep 2017, 15:09

Hmmm,... :_think

Kaj pa če na telefon ne instaliraš ničesar ? Seveda ti tega ni treba povedati. Po moje bo placebo efekt enako učinkovit kot katerikoli drug program, pa še truditi se ne bo treba.

Ima pa ta način še eno prednost; kasneje v življenju ji lahko poveš, da je v resnici sploh nisi nadziral,...
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani

Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 19413 krat
Prejel zahvalo: 10059 krat
Število neizkoriščenih povabil: 250

OdgovorNapisal/-a reber » 01 Sep 2017, 21:29

Darko, zelo dober odgovor, nekaj v tem smislu sem tudi razmišljal, placebo je lahko močna stvar. V bistvu se niti ne sekiram, če stvar ne bo funkcionirala, verjetno bo povsem dovolj informacija o nameri, bežen prikaz testiranja in potem "montaža" telefona v vozilo. Osebno mi ni do nadzora, lokacije me sploh ne zanimajo, želel bi le preprečiti morebitno prehitro vožnjo, ki predstavlja precej veliko potencialno nevarnost. Razlaga in pogovor včasih ni dovolj, skušnjava je lahko prevelika. Vsak nadzor lahko pomeni nezaupanje, čeprav bi bilo dobronamerno. Včasih je treba narediti kompromis. Da ne bo bolelo, se dnevniki lahko izbrišejo brez pregleda, še posebej če bo vse v redu.

Torej, real-time nadzor lokacije me ne zanimajo, čeprav mnoge aplikacije omogočajo ravno to. Tista aplikacija zavarovalnice Triglav utegne biti zanimiva, ampak me moti nameščanje telefona nekje v vidnem polju... raje imam nekje nevidno napravo. Kamera za snemanje vožnje, ki zraven zapisuje še hitrost, bi bila v redu, bi videl še način vožnje, ampak te ne mislim kupovat, mogoče bi šlo s kakšnim telefonom, ampak ga nimam viška. Mislim, da bo ostalo kar pri placebu. Aja, danes je žena testirala ko je šla v službo, lepo zriše pot, hitrosti je treba poiskati iz dnevnika, ker viewerji tega ne pokažejo, oziroma takega še nisem našel. GPX datoteka vsebuje dovolj informacij, le primeren viewer je treba najti in sedaj me bolj matra firbec, ker aplikacija bi bila zanimiva tudi za logiranje mojih kolesarskih podvigov.
Uporabniški avatar
reber

OdgovorNapisal/-a VolkD » 01 Sep 2017, 21:53

Mogoče bi bila pa že navigacija dovolj. Navigacija se mi zdi sploh zelo dobra rešitev. Lahko nastaviš log, kar pa se mi zdi še bolj pomembno, dobivaš stalna opozorila v realnem času, da si prekoračil hitrost.
Edino kar je, je mogoče pomislek, da začetnik težko nadzora še navigacijo, ko pa ima že avta včasih preveč.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani

Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 19413 krat
Prejel zahvalo: 10059 krat
Število neizkoriščenih povabil: 250

OdgovorNapisal/-a Cloud » 01 Sep 2017, 23:29

Drugače pa OBD-bluetooth in app za loggat telemetrijo ;)
Cloud

OdgovorNapisal/-a SamoBr » 02 Sep 2017, 02:10

@reber, ne vem če se zavedaš, da poskušaš narediti nekaj kar je protizakonito in neetično. Če ima izpit in lahko samostojno vozi, ima torej 18 ali več let. Zakaj si torej jemlješ pravico nadzora nad njo? Si ekonomsko močnejši od nje in jo zato teroriziraš?
Če ji do sedaj nisi vlil pameti v glavo, potem si zamudil. Popravni izpit, ki ga hočeš narediti se ti lahko zalomi in zgodi se, da hčera trezno pomisli in te odrine od sebe.
Pa tudi drugače ji daj dihat ker je odrasel človek, ki mora (znat) mislit s svojo glavo. Tvoj način obnašanja je ena hujših napak staršev, ki celo življenje vidijo samo svoje otroke, pozabijo pa, da ti potrebujejo svoje življenje.

Pa saj sam veš, da narobe delaš. Sam praviš, da te ne zanimajo lokacije. Tudi vse ostalo te nebi smelo zanimati. Narobe je da s tem ustvarjaš pritisk. Razumem, da te skrbi. Lepo ji reci, da te pokliče, ko pride na cilj. Prav je tudi, da se zaveda da te skrbi. Naprej od tega mora pa sama živet svoje življenje.
SamoBr

Zahvalil se je: 129 krat
Prejel zahvalo: 251 krat
Uporabnika povabil: DusanK
Število neizkoriščenih povabil: 48

OdgovorNapisal/-a MitjaN » 02 Sep 2017, 05:25

"Gps logger for Android" shranjuje v csv in zapiše tudi hitrost. Mislim, da se ga lahko avtomatizira in ti datoteke naloži na dropbox ali pa pošlje po mail-u
MitjaN

Zahvalil se je: 56 krat
Prejel zahvalo: 71 krat
Uporabnika povabil: aly
Število neizkoriščenih povabil: 14

OdgovorNapisal/-a reber » 02 Sep 2017, 11:09

SamoBr je napisal/-a:@reber, ne vem če se zavedaš, da poskušaš narediti nekaj kar je protizakonito in neetično. Če ima izpit in lahko samostojno vozi, ima torej 18 ali več let. Zakaj si torej jemlješ pravico nadzora nad njo? Si ekonomsko močnejši od nje in jo zato teroriziraš?
Če ji do sedaj nisi vlil pameti v glavo, potem si zamudil. Popravni izpit, ki ga hočeš narediti se ti lahko zalomi in zgodi se, da hčera trezno pomisli in te odrine od sebe.
Pa tudi drugače ji daj dihat ker je odrasel človek, ki mora (znat) mislit s svojo glavo. Tvoj način obnašanja je ena hujših napak staršev, ki celo življenje vidijo samo svoje otroke, pozabijo pa, da ti potrebujejo svoje življenje.

Pa saj sam veš, da narobe delaš. Sam praviš, da te ne zanimajo lokacije. Tudi vse ostalo te nebi smelo zanimati. Narobe je da s tem ustvarjaš pritisk. Razumem, da te skrbi. Lepo ji reci, da te pokliče, ko pride na cilj. Prav je tudi, da se zaveda da te skrbi. Naprej od tega mora pa sama živet svoje življenje.

Hvala za trolanje, vse to že vem in vem tudi to, da ne ravnam popolnoma nič nezakonitega in neetičnega, ker nikogar v nič ne silim in ne počnem ničesar na skrivaj. Pogoji so jasni in izbira je prosta, če komu kaj ni všeč ni potrebno da sprejme pogoje, no v tem primeru tudi avta ne bo, lahko gre torej na avtobus ali vlak. Da se vrnem nazaj na CPP, omejitve so jasne in kdor jih ne sprejme, bo trpel posledice kakršne koli pač bodo, še najcenejša posledica je radar in globa, hujše posledice so poškodbe ali smrt... Se vam zdi, da so omejitve in CPP protizakonite in neetične? Je meritev z radarjem protizakonita?

Vzgoja, o tem bi se dalo debatirat, ni vse tako enostavno, tudi življenje ni in prav je, da se mladi čim prej zavejo realnosti, tudi mogoče strogih pogojev, to je pač realnost.

Konec trolanja, ker vprašanje je bilo tehnične narave in ne kaj je zakonito, etično in ne za metode vzgoje, dogovarjanja ali pogajanja. Nikogar nisem prosil, da mi soli pamet o mojem načinu razmišljanja in obnašanja. :!:
"Kdor je brez greha, naj prvi vrže kamen..."

@MitjaN, res je, GPS logger for android shranjuje tudi hitrost, vse to je že stestirano, kako bo prikazano, je odvisno od viewerja, če ne gre drugače se lahko razbere direktno iz GPX datoteke. Pošiljanje dnevnika je možno na dropbox, preko e-maila, open streets, google, docs, , FTP, ... meni zadostuje kar e-mail in sicer šele potem, ko bo telefon brez SIM kartice v dosegu wlana, kot sem napisal, ne potrebujem real-time vpogleda, zelo verjetno dnevnika sploh ne bom pregledal.

Navigacije ekstra nimam in je tudi ne potrebujem, zadostuje tista na telefonu, torej odpade.
Uporabniški avatar
reber

OdgovorNapisal/-a mujo » 02 Sep 2017, 11:45

Brez lokacije boš težko vedel ali vozi po pravilih ali ne. Saj v coni 30 lahko vozi 50 (ipd) - tvoj maksimum pa je recimo 130 (avtocesta).

Bi se strinjal, da bi triglav aplikacija bila primerna za tvoj namen.
mujo

Kraj: MB
Zahvalil se je: 1 krat
Prejel zahvalo: 150 krat

OdgovorNapisal/-a jlbohinc » 03 Sep 2017, 18:00

reber je napisal/-a:
SamoBr je napisal/-a:@reber, ne vem če se zavedaš, da poskušaš narediti nekaj kar je protizakonito in neetično. Če ima izpit in lahko samostojno vozi, ima torej 18 ali več let. Zakaj si torej jemlješ pravico nadzora nad njo? Si ekonomsko močnejši od nje in jo zato teroriziraš?

Hvala za trolanje, vse to že vem in vem tudi to, da ne ravnam popolnoma nič nezakonitega in neetičnega, ker nikogar v nič ne silim in ne počnem ničesar na skrivaj. Pogoji so jasni in izbira je prosta, če komu kaj ni všeč ni potrebno da sprejme pogoje, no v tem primeru tudi avta ne bo, lahko gre torej na avtobus ali vlak. Da se vrnem nazaj na CPP, omejitve so jasne in kdor jih ne sprejme, bo trpel posledice kakršne koli pač bodo, še najcenejša posledica je radar in globa, hujše posledice so poškodbe ali smrt... Se vam zdi, da so omejitve in CPP protizakonite in neetične? Je meritev z radarjem protizakonita?

Vzgoja, o tem bi se dalo debatirat, ni vse tako enostavno, tudi življenje ni in prav je, da se mladi čim prej zavejo realnosti, tudi mogoče strogih pogojev, to je pač realnost.

Konec trolanja, ker vprašanje je bilo tehnične narave in ne kaj je zakonito, etično in ne za metode vzgoje, dogovarjanja ali pogajanja. Nikogar nisem prosil, da mi soli pamet o mojem načinu razmišljanja in obnašanja. :!:
"Kdor je brez greha, naj prvi vrže kamen..."

@MitjaN, res je, GPS logger for android shranjuje tudi hitrost, vse to je že stestirano, kako bo prikazano, je odvisno od viewerja, če ne gre drugače se lahko razbere direktno iz GPX datoteke. Pošiljanje dnevnika je možno na dropbox, preko e-maila, open streets, google, docs, , FTP, ... meni zadostuje kar e-mail in sicer šele potem, ko bo telefon brez SIM kartice v dosegu wlana, kot sem napisal, ne potrebujem real-time vpogleda, zelo verjetno dnevnika sploh ne bom pregledal.

Navigacije ekstra nimam in je tudi ne potrebujem, zadostuje tista na telefonu, torej odpade.

Marsikatera firma ima v službenih vozilih vgrajen GPS sledilnik, za to ne vem zakaj bi bilo v tem primeru kaj drugače, če avto je avto izposojen?
Kakorkoli, Triglav Drajv bi bil kar vredu pomoje. Pa pri toliko kilometrih ti bo nabrala še kak % popusta, če si pri triglavu in bo vozila lepo :mrgreen: 2 muhi na en mah :)
jlbohinc

Zahvalil se je: 6 krat
Prejel zahvalo: 30 krat
Uporabnika povabil: valter
Število neizkoriščenih povabil: 6

OdgovorNapisal/-a javr » 17 Sep 2017, 11:20

sundancer je napisal/-a:Kaj pa to Google maps?
https://techcrunch.com/2017/03/22/googl ... d-of-time/
preizkušam "Location Sharing" v Google Maps. Slaba stran je da moraš stalno imeti vklopljen prenos podatkov; nisem še izračunal koliko je to v evrih na 24 ur. Dobra stran pa je, da je že vgrajeno v telefon in ni treba nalagati neke posebne aplikacije ki zahteva dostop do vsega mogočega. Mislim, da lahko link za sledenje uporabiš v katerikoli napravi z dostopom na internet (računalnik, tablica, iphone,...) in ni treba da je druga naprava ravno Android z inštaliranim Google Maps.

Dokler je sledena oseba zunaj, torej dokler deluje na GPS, je natančnost lokacije temu ustrezna, torej nekje 3-15 metrov.
Če pa je sledena oseba v zaprtem prostoru ali kje med visokimi zgradbami ali v gozdu, pa je natančnost 50-200 metrov znotraj naselja (oseba je bila med tem časom v eni in isti hiši, prikaz lokacije pa se je spreminjal med 50 in 200 metrov od dejanske) in 500 metrov izven naselja (oseba je bila takrat v gozdu, ki je 500 metrov zračne črte od prikazane lokacije).

Kako deluje zaznavanje lokacije kadar GPS ni dosegljiv ? Menda te teoretično morajo "videti" vsaj trije oddajniki. Ali pa mora tvoj telefon + dva oddajnika sestavljati trikotnik, tako nekako. Pri natančnejšem lociranju naj bi pomagal še WiFi. A zakaj takšna napaka pri dejanski lokaciji ? Mogoče zato, ker mobi-oddajniki in WiFi-omrežja nikoli niso bila predvidena za merjenje oddaljenosti telefonov in se zdaj uporabljajo kakšni izračuni, ki vse skupaj prikazujejo bolj na približno ?
___
Uporabniški avatar
javr

OdgovorNapisal/-a javr » 17 Sep 2017, 19:08

našel dokaj dobro razumljiv opis iskanja lokacije s pomočjo WiFi. V glavnem - ko si s telefonom povezan na WiFi in imaš hkrati vklopljen tudi GPS, se podatek o lokaciji tega WiFi omrežja pošlje Googlu, Applu, itd. Torej obstaja stalno obnavljajoča se zbirka podatkov o GPS-lokaciji WiFi omrežij, ki se uporablja kadar želiš podatek o lokaciji, imaš pa dostop samo do WiFi, ne pa tudi do GPS.

Tukaj pa je še razumljiv opis iskanja lokacije z antenskimi stolpi - v glavnem, če prav razumem, oddajnik meri jakost signala in čas ki ga signal potrebuje za pot od telefona do oddajnika, vsaj tako si razlagam "round-trip". Z enim oddajnikom je izračun hudo približen, če pa telefon vidijo trije oddajniki, pa naj bi bil v rangu 0,75 kvadratne milje, kar najbrž pomeni znotraj 1,2 km2 . Se pravi, da v zgoraj opisanem primeru (sledena oseba v gozdu, prikaz lokacije 500 metrov od dejanske) rezultat niti ni tako slab, ker bi lahko bil še slabši.
Prikaz lokacije samo na WiFi pa bi moral biti dosti boljši kot 50-200 metrov, a sledena oseba ni imela dostopa do WiFi omrežij v ciljni in okoliških hišah.
___
Uporabniški avatar
javr

OdgovorNapisal/-a javr » 02 Okt 2017, 12:37

preizkušam Real Time Tracker 2.
Zaenkrat je edini minus da nima tabele s stolpci "datum, ura, lokacija", oziroma vsaj jaz je še nisem našel. To bi prišlo prav ko se sateliti ne vidijo dobro in je zemljevid s prikazom preteklih lokacij čisto počečkan.
Za manjšo "počečkanost" sem zaenkrat nastavil posodobitev lokacije na 10 minut, in da se moraš premakniti za vsaj 20 metrov. Lahko pa črte z informacijami o preteklih lokacijah izklopiš in prikazuje samo trenutno lokacijo.
Tam, kjer piše da rabi dostop do slik, datotek, itd. - dejansko rabi dotop do SD-kartice da nanjo naloži prenešeni zemljevid, a tega ne zna povedati drugače kot da rabi dostop do slik, datotek, itd.

In tudi sam avtor je odziven na svojem forumu, kar je, po mojih izkušnjah, kar redkost pri Android aplikacijah.

Slika

Slika

Slika
___
Uporabniški avatar
javr

OdgovorNapisal/-a napetost » 26 Avg 2024, 16:40

Sam iščem enostavno aplikacijo, da mi locira telefon.
Želel bi, da mi samo na zemljevidu pokaže mesto kjer je telefon lociran, ne potrebujem nobenega prisluškovanja ali kaj podobnega. Pa zaželjeno je, da je app free. Program bi imel v funkciji samo en teden. Namen uporabe ni neko zasledovanje, ampak dogovorno z uporabnikom telefona. Sezona maturantskih izletov pa to.
Kaj mi priporočate.
lp
Janez
janez1322@gmail.com
napetost

Zahvalil se je: 22 krat
Prejel zahvalo: 14 krat
Uporabnika povabil: Carko
Število neizkoriščenih povabil: 5

OdgovorNapisal/-a mucek » 26 Avg 2024, 17:38

Google location sharing ...
... lahko pa se tudi motim ...
Uporabniški avatar
mucek

Zahvalil se je: 102 krat
Prejel zahvalo: 1145 krat
Število neizkoriščenih povabil: 223

OdgovorNapisal/-a DusanK » 26 Avg 2024, 18:57

napetost je napisal/-a:Sam iščem enostavno aplikacijo, da mi locira telefon.
Želel bi, da mi samo na zemljevidu pokaže mesto kjer je telefon lociran, ne potrebujem nobenega prisluškovanja ali kaj podobnega. Pa zaželjeno je, da je app free. Program bi imel v funkciji samo en teden. Namen uporabe ni neko zasledovanje, ampak dogovorno z uporabnikom telefona. Sezona maturantskih izletov pa to.
Kaj mi priporočate.

Google zemljevidi, klikneš svoj profil, izbereš Skupna raba lokacije in izbereš uporabnika (ali več njih), ki bo delil/videl to lokacijo.
Največji čar - električar
Uporabniški avatar
DusanK

Kraj: Medvode
Zahvalil se je: 3264 krat
Prejel zahvalo: 5776 krat

OdgovorNapisal/-a reber » 26 Avg 2024, 20:49

Tole moram sprobat, žena mi teži, da jo skrbi, ko grem s kolesom downhill s Pokljuke, da bi blo fajn imet da me lahko najdejo, če me ne bo domov... in ja, ni fora, da me potem išče po gostilnah, ker itak ne grem in če bi šel na pir, bo vsa vesela in pomirjena, ker bo vedela kje sem 8-)

Drugače pa za snemanje GPS trackov trenutno uporabljam "GPS Logger ver. 3.2.2
https://apkpure.net/gps-logger/eu.basic ... .gpslogger
https://apkpure.net/gps-logger/eu.basic ... .gpslogger
zastonj in brez reklam in kar je najlepše... DELA :_clap izvoz v KML in GPX, lepo uvozim v MyMaps in lepo na mapsu analiziram tracke
Uporabniški avatar
reber

OdgovorNapisal/-a mare69 » 27 Avg 2024, 07:26

DusanK je napisal/-a:
napetost je napisal/-a:Sam iščem enostavno aplikacijo, da mi locira telefon.
Kaj mi priporočate.

Google zemljevidi, klikneš svoj profil, izbereš Skupna raba lokacije in izbereš uporabnika (ali več njih), ki bo delil/videl to lokacijo.

Če maš jabuk, je tole najbolj uporabno:
https://www.apple.com/icloud/find-my/
lahko tudi deliš z drugimi (jabuki). Podpira tudi chipolo in podobno. Žal ne poznam alternative na androidu.
mare69

Zahvalil se je: 24 krat
Prejel zahvalo: 113 krat
Uporabnika povabil: miharix
Število neizkoriščenih povabil: 55

OdgovorNapisal/-a EL84 » 27 Avg 2024, 18:43

Za tiste, ki vozijo downhill sami, bi bilo dobro, če začnejo voziti v paru. Do tega sem prišel zaradi dogodka, ki sem ga doživel lani. V ozki dolini 20 km iz Ljubljane, sem na cesti našel poškodovanega kolesarja, ki je sicer s seboj imel telefon, vendar je bil zaradi padca povsem zmeden. Poizkusil sem poklicati 112, vendar ni bilo signala. Kolega je ostal pri ponesrečencu, sam pa sem moral z avtom 1 km stran do prve hiše, kjer so imeli fiksni telefon. Tako se je vse srečno izteklo, če pa bi fant ostal sam, si ne bi mogel pomagati.
EL84

Kraj: Škofja Loka
Zahvalil se je: 100 krat
Prejel zahvalo: 140 krat
Uporabnika povabil: gumby
Število neizkoriščenih povabil: 14

OdgovorNapisal/-a reber » 28 Avg 2024, 06:42

Ja, se strinjam, vsaj v paru je DH bolj varen pristop, ampak žal se pogosto težko uskladimo in zato prihaja do zamujenih priložnosti.
Nisem še sprobal skupne rabe lokacije, gledam pa v tej smeri, da zgodovino lokacij sproti shranjuje in je dostopna vsaj do mesta izgube signala...
Shranjujem vse tracke in jih tudi vnašam v MyMaps, poimenujem in opišem, namen imam urediti še na spletni strani, da bi bilo dostopno vsem.
Običajno povem, po kateri poti grem, kar pomeni, da bi bilo morebitno iskanje dokaj enostavno.
Problem bi nastal, če ne povem po kateri poti nameravam, zato bi bilo sprotno sledenje, beleženje in pošiljanje informacij na strežnik zaželjeno oziroma nujno. Glede na zadnjo znano lokacijo, oziroma zadnjo znano sled, bi bilo verjetno enostavno ugotoviti katero pot sem izbral, na podlagi že posnetih trackov, ki so že urejeni in opisani. Če se ne vrnem, se pogleda zadnje sledi in primerja s shranjenimi, če grem na pir, signal tam je in bo lokacija znana 8-)
Sprobat moram še mali GPS sledilnik namenjen za vgradnjo v vozilo ali takega za na ovratnico ki je nemenjeno za pse.
Torej, sprotno pošiljanje in beleženje na strežnik, za primer, če se npr nesreča zgodi na območju brez mobilnega signala.
Uporabniški avatar
reber

OdgovorNapisal/-a mare69 » 28 Avg 2024, 08:40

Poglej LoRa APRS.
mare69