SimonS je napisal/-a:...Whatsapp ima en plugin ki dela super. Težava je v tem, da te app nimam in jo nimam namena instalirat...
booxco je napisal/-a:Glympse, ampak tudi ta komunicira s strežnikom.
Sam sem naredil kar v Taskerju (Android): če pride SMS z dovoljene številke in tekstom "kje si?", vrne trenutne GPS koordinate.
SamoBr je napisal/-a:Jaz pa nebi hotel imeti te aplikacije na telefonu. Res ne rabim vodit evidence o tem kolikokrat sem šel dnevno na WC.
SamoBr je napisal/-a:@reber, ne vem če se zavedaš, da poskušaš narediti nekaj kar je protizakonito in neetično. Če ima izpit in lahko samostojno vozi, ima torej 18 ali več let. Zakaj si torej jemlješ pravico nadzora nad njo? Si ekonomsko močnejši od nje in jo zato teroriziraš?
Če ji do sedaj nisi vlil pameti v glavo, potem si zamudil. Popravni izpit, ki ga hočeš narediti se ti lahko zalomi in zgodi se, da hčera trezno pomisli in te odrine od sebe.
Pa tudi drugače ji daj dihat ker je odrasel človek, ki mora (znat) mislit s svojo glavo. Tvoj način obnašanja je ena hujših napak staršev, ki celo življenje vidijo samo svoje otroke, pozabijo pa, da ti potrebujejo svoje življenje.
Pa saj sam veš, da narobe delaš. Sam praviš, da te ne zanimajo lokacije. Tudi vse ostalo te nebi smelo zanimati. Narobe je da s tem ustvarjaš pritisk. Razumem, da te skrbi. Lepo ji reci, da te pokliče, ko pride na cilj. Prav je tudi, da se zaveda da te skrbi. Naprej od tega mora pa sama živet svoje življenje.
reber je napisal/-a:SamoBr je napisal/-a:@reber, ne vem če se zavedaš, da poskušaš narediti nekaj kar je protizakonito in neetično. Če ima izpit in lahko samostojno vozi, ima torej 18 ali več let. Zakaj si torej jemlješ pravico nadzora nad njo? Si ekonomsko močnejši od nje in jo zato teroriziraš?
Če ji do sedaj nisi vlil pameti v glavo, potem si zamudil. Popravni izpit, ki ga hočeš narediti se ti lahko zalomi in zgodi se, da hčera trezno pomisli in te odrine od sebe.
Pa tudi drugače ji daj dihat ker je odrasel človek, ki mora (znat) mislit s svojo glavo. Tvoj način obnašanja je ena hujših napak staršev, ki celo življenje vidijo samo svoje otroke, pozabijo pa, da ti potrebujejo svoje življenje.
Pa saj sam veš, da narobe delaš. Sam praviš, da te ne zanimajo lokacije. Tudi vse ostalo te nebi smelo zanimati. Narobe je da s tem ustvarjaš pritisk. Razumem, da te skrbi. Lepo ji reci, da te pokliče, ko pride na cilj. Prav je tudi, da se zaveda da te skrbi. Naprej od tega mora pa sama živet svoje življenje.
Hvala za trolanje, vse to že vem in vem tudi to, da ne ravnam popolnoma nič nezakonitega in neetičnega, ker nikogar v nič ne silim in ne počnem ničesar na skrivaj. Pogoji so jasni in izbira je prosta, če komu kaj ni všeč ni potrebno da sprejme pogoje, no v tem primeru tudi avta ne bo, lahko gre torej na avtobus ali vlak. Da se vrnem nazaj na CPP, omejitve so jasne in kdor jih ne sprejme, bo trpel posledice kakršne koli pač bodo, še najcenejša posledica je radar in globa, hujše posledice so poškodbe ali smrt... Se vam zdi, da so omejitve in CPP protizakonite in neetične? Je meritev z radarjem protizakonita?
Vzgoja, o tem bi se dalo debatirat, ni vse tako enostavno, tudi življenje ni in prav je, da se mladi čim prej zavejo realnosti, tudi mogoče strogih pogojev, to je pač realnost.
Konec trolanja, ker vprašanje je bilo tehnične narave in ne kaj je zakonito, etično in ne za metode vzgoje, dogovarjanja ali pogajanja. Nikogar nisem prosil, da mi soli pamet o mojem načinu razmišljanja in obnašanja.
"Kdor je brez greha, naj prvi vrže kamen..."
@MitjaN, res je, GPS logger for android shranjuje tudi hitrost, vse to je že stestirano, kako bo prikazano, je odvisno od viewerja, če ne gre drugače se lahko razbere direktno iz GPX datoteke. Pošiljanje dnevnika je možno na dropbox, preko e-maila, open streets, google, docs, , FTP, ... meni zadostuje kar e-mail in sicer šele potem, ko bo telefon brez SIM kartice v dosegu wlana, kot sem napisal, ne potrebujem real-time vpogleda, zelo verjetno dnevnika sploh ne bom pregledal.
Navigacije ekstra nimam in je tudi ne potrebujem, zadostuje tista na telefonu, torej odpade.
preizkušam "Location Sharing" v Google Maps. Slaba stran je da moraš stalno imeti vklopljen prenos podatkov; nisem še izračunal koliko je to v evrih na 24 ur. Dobra stran pa je, da je že vgrajeno v telefon in ni treba nalagati neke posebne aplikacije ki zahteva dostop do vsega mogočega. Mislim, da lahko link za sledenje uporabiš v katerikoli napravi z dostopom na internet (računalnik, tablica, iphone,...) in ni treba da je druga naprava ravno Android z inštaliranim Google Maps.sundancer je napisal/-a:Kaj pa to Google maps?
https://techcrunch.com/2017/03/22/googl ... d-of-time/
napetost je napisal/-a:Sam iščem enostavno aplikacijo, da mi locira telefon.
Želel bi, da mi samo na zemljevidu pokaže mesto kjer je telefon lociran, ne potrebujem nobenega prisluškovanja ali kaj podobnega. Pa zaželjeno je, da je app free. Program bi imel v funkciji samo en teden. Namen uporabe ni neko zasledovanje, ampak dogovorno z uporabnikom telefona. Sezona maturantskih izletov pa to.
Kaj mi priporočate.
DusanK je napisal/-a:napetost je napisal/-a:Sam iščem enostavno aplikacijo, da mi locira telefon.
Želel bi, da mi samo na zemljevidu pokaže mesto kjer je telefon lociran, ne potrebujem nobenega prisluškovanja ali kaj podobnega. Pa zaželjeno je, da je app free. Program bi imel v funkciji samo en teden. Namen uporabe ni neko zasledovanje, ampak dogovorno z uporabnikom telefona. Sezona maturantskih izletov pa to.
Kaj mi priporočate.
Google zemljevidi, klikneš svoj profil, izbereš Skupna raba lokacije in izbereš uporabnika (ali več njih), ki bo delil/videl to lokacijo.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost