Google messages / Samsung messages

Vse v zvezi z operacijskim sistemom Android, vključno z rutanjem.

Google messages / Samsung messages

OdgovorNapisal/-a satelitko » 24 Sep 2025, 11:44

Zgleda da sem res za v penzijo...

Ene pol leta si lastim Samsung S24, vse lepo in prav, živce pa zgubljam z mesedžiranjem...

Ko dobim SMS od nekoga, se ponavadi ustvari kar ena grupa v kateri smo : +041628xxx (jaz), 040 221 xxx (pošiljatelj) in 041 628 xxx (spet jaz, tokrat s presledki).
Ko odgovorim na SMS, seveda odgovorim tudi sam sebi in po par dneh je zbrka totalna.

Kako tega hudiča izklopit na nivo Raglje izpred 20 let?

Če grem na Samsung messages, bo isto?
satelitko

Kraj: Radovljica
Zahvalil se je: 37 krat
Prejel zahvalo: 126 krat
Uporabnika povabil: S52O
Število neizkoriščenih povabil: 66

Re: Google messages / Samsung messages

OdgovorNapisal/-a reber » 24 Sep 2025, 14:30

Mogoče ni kaj dosti drugače kot pri nekoliko starejših samsungih iz A serije...
Telefon je tako "prijazen" da je sposoben vsa sporočila iz vseh mogočih aplikacij, vključno s SMS, metati v eno njegovo aplikacijo messages ali nekaj takega. Seveda so potem vsa sporočila tam, in sploh ne veš po katerem kanalu je sporočilo prišlo, težko je nedvoumno videti, ali je neko kratko sporočilo prejeto preko SMS ali mogoče preko Viber, saj pošiljatelja prikaže enako.
Ne spomnim se, komu sem popravil nastavitve in nekako uspel izklopit to zbiranje sporočil, je bilo potem menda v redu, SMS-ji so bili tam kjer morajo biti, Viber sporočila v aplikaciji Viber, mesenger tudi posebej, gmail tudi posebej, ...
Bi že zamenjal telefon, pa mi je prav zoprno, ko bo treba skozi vse nastavitve, marsikaj gre še vedno po svoje, ugotoviš šele kasneje, ke rni tako kot smo vajeni. No, ta pametnga telefona tako ne uporabljam za komuniciranje, tako da teh težav načeloma nimam, ampak tu in tam z domačimi pa vseeno prileti in odleti kdaj in "kr pikce dobim" ko telefon dela nekaj po svoje :evil:
Samsung messages... probaj, ampak lahko bo še slabše, vsa sporočila iz vseh vetrov na kupu. Izklopit vse napredne funkcije, kreiranje skupin, vse možno kar se da izklopit, da čim manj dela po svoje, ker je "prijazen" in "ustrežljiv", da dela namesto uporabnika. Z vsakim novejšim telefonom odkrijemo kakšno novo napredno funkcijo, ki je lahko precej nadležna.
Sporočila sprejemam na e-mail objavljen na www.reber.si
Uporabniški avatar
reber

Kraj: Bled
Zahvalil se je: 269 krat
Prejel zahvalo: 885 krat
Uporabnika povabil: s54mtb
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Google messages / Samsung messages

OdgovorNapisal/-a s53pa » 24 Sep 2025, 18:10

Probaj tukaj
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Štej, kar je števnega, meri, kar je merljivega; in kar ni merljivo, naredi merljivo!
Galileo Galilei
Uporabniški avatar
s53pa

Kraj: Novo mesto
Zahvalil se je: 90 krat
Prejel zahvalo: 53 krat
Uporabnika povabil: airwolf
Število neizkoriščenih povabil: 5

Vrni se na Android OS

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost