En teden se že ukvarjam z iskanjem rešitve za reaktivacijo mobilnega telefona z Android OS, znamke Realme, model 8.
Sorodnica je pozabila (master) PIN, ki odklepa telefon. Pred tednom dni se je še uspela logirati v telefon s prstnim odtisom, od reboota dalje pa aparat zahteva izključno 4-mestno PIN kodo za ponovno aktivacijo. To ni koda za PIN/PUK SIM kartico (to poznamo). Probal sem vnesti že nekaj PIN kombinacij, vendar brez uspeha. Z vnovičnim poskušanjem pa se podaljšuje tudi čas zamika, ko se lahko vnese novo PIN kodo, zdaj sem nekje pri 1-uri/poskus PINa.

Razmišljal sem, če bi kaj pomagalo, da se razstavi telefon in vzame ven flash disk na katerem so podatki (verjetno je šifriran), gre se ji predvsem za fotografije, ki so shranjene na aparatu. Možno je tudi, da je na telefonu do konca zaseden spomin RAM/Flash. Za Googlov račun geslo še poznava in se lahko vanj tudi logirava. na Googlu preko spletnega brskalnika sem probal funkcijo "Find my device", v opcijah pa so samo možnosti za formatiranje telefona ali zvonenje na daljavo, ne pa tudi izklop (master) PIN-a na telefonu na daljavo. V Google "photo" računu pa žal ni naloženih fotografij iz telefona iz zadnjega leta. Pisal sem tudi na uradni servis, vendar so mi odgovorili, da vse kar lahko oni naredijo je formatiranje telefona, za kar so mi tudi poslali navodila. Ker počasi zmankuje možnosti, sprašujem še na tem forumu. Če ima kdo kakšen nasvet ali lahko priporoči servis ali zna kdo shraniti fotografije dol iz telefona, naj prosim sporoči. Pripravljena sva tudi plačati za to.
LP