Pozabljena master PIN koda, zaklenjen mobilni telefon

Vse v zvezi z operacijskim sistemom Android, vključno z rutanjem.

Pozabljena master PIN koda, zaklenjen mobilni telefon

OdgovorNapisal/-a yang » 21 Mar 2025, 00:33

Pozdravljeni,

En teden se že ukvarjam z iskanjem rešitve za reaktivacijo mobilnega telefona z Android OS, znamke Realme, model 8.
Sorodnica je pozabila (master) PIN, ki odklepa telefon. Pred tednom dni se je še uspela logirati v telefon s prstnim odtisom, od reboota dalje pa aparat zahteva izključno 4-mestno PIN kodo za ponovno aktivacijo. To ni koda za PIN/PUK SIM kartico (to poznamo). Probal sem vnesti že nekaj PIN kombinacij, vendar brez uspeha. Z vnovičnim poskušanjem pa se podaljšuje tudi čas zamika, ko se lahko vnese novo PIN kodo, zdaj sem nekje pri 1-uri/poskus PINa. :_dunno
Razmišljal sem, če bi kaj pomagalo, da se razstavi telefon in vzame ven flash disk na katerem so podatki (verjetno je šifriran), gre se ji predvsem za fotografije, ki so shranjene na aparatu. Možno je tudi, da je na telefonu do konca zaseden spomin RAM/Flash. Za Googlov račun geslo še poznava in se lahko vanj tudi logirava. na Googlu preko spletnega brskalnika sem probal funkcijo "Find my device", v opcijah pa so samo možnosti za formatiranje telefona ali zvonenje na daljavo, ne pa tudi izklop (master) PIN-a na telefonu na daljavo. V Google "photo" računu pa žal ni naloženih fotografij iz telefona iz zadnjega leta. Pisal sem tudi na uradni servis, vendar so mi odgovorili, da vse kar lahko oni naredijo je formatiranje telefona, za kar so mi tudi poslali navodila. Ker počasi zmankuje možnosti, sprašujem še na tem forumu. Če ima kdo kakšen nasvet ali lahko priporoči servis ali zna kdo shraniti fotografije dol iz telefona, naj prosim sporoči. Pripravljena sva tudi plačati za to.

LP
Uporabniški avatar
yang

Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 142 krat
Prejel zahvalo: 33 krat
Uporabnika povabil: mucek
Število neizkoriščenih povabil: 16

Re: Pozabljena master PIN koda, zaklenjen mobilni telefon

OdgovorNapisal/-a DusanK » 21 Mar 2025, 00:58

Poskusi vsaj tole, da ni časovnega zamika:

Koda: Izberi vse
Poskus vnosa pravilnega PIN-a prek napake s časovnikom.
Nekateri telefoni imajo varnostno luknjo, kjer lahko ob dolgem čakanju na ponovno vnašanje PIN-a po več poskusih časovnik za vnos preskoči, če se telefon ponovno zažene.
    *Pusti telefon pri miru do naslednjega možnega vnosa PIN-a.
    *Ob pravem trenutku (par sekund pred potekom zamika) ponovno zaženi telefon.
    *V nekaterih primerih se PIN prompt resetira in omogoči nove poskuse brez dolgega čakanja.
Največji čar - električar
Uporabniški avatar
DusanK

Kraj: Medvode
Zahvalil se je: 3488 krat
Prejel zahvalo: 5954 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 255

OdgovorNapisal/-a javr » 22 Mar 2025, 21:57

yang je napisal/-a: Če ima kdo kakšen nasvet ali lahko priporoči servis ali zna kdo shraniti fotografije dol iz telefona
z USB kablom povezati z računalnikom?
___
Uporabniški avatar
javr

Zahvalil se je: 261 krat
Prejel zahvalo: 332 krat
Uporabnika povabil: forest70
Število neizkoriščenih povabil: 69

OdgovorNapisal/-a yang » 22 Mar 2025, 22:58

Telefon je zaklenjen. Kot mi je poznano mora biti telefon verjetno zbootan v sistem Android, da se lahko prenašajo datoteke/fotografije? Tudi iz "recovery mode" se verjetno ne da prenesti?
Uporabniški avatar
yang

Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 142 krat
Prejel zahvalo: 33 krat
Uporabnika povabil: mucek
Število neizkoriščenih povabil: 16

OdgovorNapisal/-a booxco » 23 Mar 2025, 10:37

Od Androida 11 je uporabniški datotečni sistem zakriptiran s ključem, ki je zakriptiran s PIN. Tako da brez PINa ne prideš daleč, je cel sistem tako dizajniran. Ob bootu vedno vpraša pin (ali pa vzorec), šele potem je fingerprint na voljo.
booxco

Kraj: Lj okolica
Zahvalil se je: 42 krat
Prejel zahvalo: 95 krat
Uporabnika povabil: radix
Število neizkoriščenih povabil: 19

OdgovorNapisal/-a VolkD » 23 Mar 2025, 11:30

A ga je pozabila, ali ga sploh ni vedela ?
Če ga je "pozabila" bi lahko bila ena od rešitev, če se seveda ona strinja, čisto navadna hipnoza.
Verjetno bo hipnoza uspešna, če je oseba to geslo odtipkala in ne samo videla.
Ni pa nujno, da bo hipnoza uspešna, če je oseba geslo čisto zares pozabila. Večji uspeh je, če ima oseba neko blokado zaradi stresa, odpora,... pa čeprav se tega ne zaveda.
Bolj kot sugestija in/ali hipnoza je uspešno to isto v auto izvedbi. Torej autosugestija/autohipnoza. Nekdo mora to osebo naučiti tehnike sproščanja in doseganja transa. Mogoče je videti komplicirano ali celo nemogoče, a imam pozitivne izkušnje. Ne sicer z restavracijo gesel, ampak z iskanjem očal in avtomobilskih ključev.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani

Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 19951 krat
Prejel zahvalo: 10198 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

OdgovorNapisal/-a Lovro7 » 23 Mar 2025, 15:02

Vse je lahko žarnica, če je dovolj toka. http://lovro7.eu/index.html
Uporabniški avatar