Telefon Samsung Galaxy A3 (2016), Android 7.0 (posodobljen julija 2019). Operater Bob.
Do danes je delal normalno, danes popoldne pa se je sodelavec pritoževal, zakaj mu ne odgovorim na SMS-e. Kakšne sms-e? Saj nisem prejel nobenega sms-a od njega? On mi pokaže, da mi je poslal 4. Jaz jih nimam na telefonu.
Poskusi drug sodelavec (njegov operater T2) mi poslati sms, dobim takoj. Poskusi prvi sodelavec (njegov operater Telekom) ponovno, ne dobim nič. Me poskusi poklicati, mi sploh ne zvoni. Njemu prekine. Ko me kliče drugi sodelavec, ni težav. Telefon dela normalno. Jaz lahko pokličem oba, dela brez težav. Tudi sms-e dobita oba, če jih pošiljam jaz.
Preverjamo, če je kdo koga po pomoti blokiral, ni blokade. Reset mojega telefona (reset in zaustavitev ter ponovni zagon) ne pomaga, baterije pa ne morem fizično odstraniti na tem telefonu. Tudi reset njegovega telefona ne pomaga.
Brez učinka se razidemo, doma stestiram klice z drugih dveh telefonov, komunikacija dela brez težav, tako klici kot sms-i. Že v mislih sklenem, da z mojim telefonom ni nič narobe in je najbrž narobe nekaj s telefonom od sodelavca.
Zvečer pa se povežem na spletno banko, ki ima dvofazno avtifikacijo, druga stopnja je vpis gesla, ki ga dobiš na sms. In takrat šok, sms-a ne dobim. Poskusim ponovno, isto-nič.
Sedaj vidim, da je nekaj narobe z mojim telefonom. Že mislim zamenjati sim na drug telefon, še prej še en reset. Nič. Se spomnim na Nastavitve, vzdrževanje naprave. Pomnilnik Ram je nekoliko poln, ampak prost je še cca 1 GB (od 1.5 GB). Izberem pobriši RAM, mi sprosti cca 200 MB RAM-a in telefon začne piskati zaradi prejetih sporočil. Dobim vsa zgrešena sporočila.
V glavnem, sedaj dela. Jaz pa si belim glavo, v čem je težava. Oziroma zakaj sedaj dela, prej pa je delalo selektivno (z določenimi uporabniki je delalo brez težav, z določenimi pa je delalo od mene ven, noter pa nič). Zna kdo razložiti?
PS: da je telefon star, vem. Ampak dokler dela, ga je treba izrabiti do konca.
PS2: telefon je privatni, ni rootan. V zadnjem času nisem nameščal nobenih novih aplikacij.
PS3: Dvomim, da sem zanimiv za Sovo, Cio ali kaj podobnega