Se nisem javljal ker sem bil malo na off, na dopustu.
Najprej vsem hvala za komentarje. Elektroliti bodo zamenjani z boljšimi, čakam da pridejo.
Plošča opravlja meritve temperature v tunelski peči, meri omrežno napetost + zero cross, pogon motorja + encoder, ima še neke I/O priključke, vse 24V DC, vse skupaj je preko CAN-a povezano na glavno enoto z LCD-jem.
DusanK je napisal/-a:Lahko bolj podrobno razložiš, da na mizi vse deluje, vgrajeno pa javlja napako. Kakšno napako?
Si imel na mizi vse konektorje ravno tako priklopljene kot potem v napravi ali zgolj osnovno napajanje in kak display?Si imel na mizi vse konektorje ravno tako priklopljene kot potem v napravi ali zgolj osnovno napajanje in kak display?
Ko je zadeva povezana v peči med delovanjem javi napako "Zero Cross error"
Detekcija zero cross je izvedena z malim 230V transformatorjem, ki služi tudi za meritev omrežne napetosti.
Če merim z osciloskopom je vse OK, lepo dobim pulze na izhodu 74HC14 oziroma na vhodu MCU.
Sam design se mi zdi kompleksen, saj vsa logika deluje na 5V, potem pa je izveden delilnik na 3V3, da ga obdela procesor LPC.
Napajanje vezja je 24V, potem pa z dvojnim buck regulatojem LT3508 dobimo 5V in 3V3.
Na mizi sem imel priklopljeno le 24V napajanje (zunanji napajalnik 24V) in 230V na mini trafo.
Vzdrževalci so v sami peči že menjali napajalnik 24V ter kontaktor ki dovede 230V tako da zunanje težave so eliminirane.
Ko dobim elektrolite jih zamenjam in bomo videli.
LP, Peter