Kateri PLC

Opisani problemi in rešitve v industriji. PLC-ji so prav gotovo tu.

Kateri PLC

OdgovorNapisal/-a primozsu » 29 Dec 2017, 19:56

Pozdravljeni!

Kateri PLC priporočate glede naslednjih zahtev:
- vsaj dva analogna vhoda
- vsaj dva digitalna ali relejna izhoda
- vgrajen lcd
- nizka cena

Torej potreboval bi res majhen PLC.
primozsu
 
Prispevkov: 86
Pridružen: 19 Jan 2015, 21:46
Zahvalil se je: 6 krat
Prejel zahvalo: 1 krat
Uporabnika povabil: forest70
Število neizkoriščenih povabil: 4

Re: Kateri PLC

OdgovorNapisal/-a cero » 29 Dec 2017, 21:24

Precej je odvisno tudi kaj bi rad programiral, drugače pa nekaj v stilu easya, logota in podobnih.
Naprimer takle:
http://www.moeller.net/binary/w_brochur ... 01Z-en.pdf
cero
 
Prispevkov: 1343
Pridružen: 18 Jan 2015, 21:39
Kraj: Vipava
Zahvalil se je: 106 krat
Prejel zahvalo: 271 krat
Uporabnika povabil: forest70
Število neizkoriščenih povabil: 29

Re: Kateri PLC

OdgovorNapisal/-a primozsu » 29 Dec 2017, 22:53

Koliko sem gledal je tale LOGO najcenejši.
Obstaja pri nas kaj cenejšega?
primozsu
 
Prispevkov: 86
Pridružen: 19 Jan 2015, 21:46
Zahvalil se je: 6 krat
Prejel zahvalo: 1 krat
Uporabnika povabil: forest70
Število neizkoriščenih povabil: 4

Re: Kateri PLC

OdgovorNapisal/-a TilenS » 29 Dec 2017, 23:17

Lahko poveš malo več o tvoji aplikaciji? Je recimo opcija, da namesto vgrajenega LCD-ja uporabiš kar nek obstoječ PC, tablico, telefon?
TilenS
 
Prispevkov: 266
Pridružen: 04 Feb 2015, 23:40
Zahvalil se je: 0 krat
Prejel zahvalo: 40 krat
Uporabnika povabil: DusanK
Število neizkoriščenih povabil: 8

Re: Kateri PLC

OdgovorNapisal/-a primozsu » 29 Dec 2017, 23:43

Trenutno imam rešeno z arduinotom.
Imam dva vhoda. Z enim merim temperaturo z drugim pa gledam en drug senzor. Izhod pa je vklop dveh kontaktorjev.
Elektromagnetne motnje so tako velike, da trenutni LCD zaslon začne občasno kazati čudne znake in za nekaj časa izgubi poslušnost.
Potrebujem neko industrijsko rešitev. Saj bo v končni fazi zadeva morala delati 24/7 kar nekaj let.
primozsu
 
Prispevkov: 86
Pridružen: 19 Jan 2015, 21:46
Zahvalil se je: 6 krat
Prejel zahvalo: 1 krat
Uporabnika povabil: forest70
Število neizkoriščenih povabil: 4

Re: Kateri PLC

OdgovorNapisal/-a VolkD » 29 Dec 2017, 23:50

Za začetek menjaj LCD. Jaz sem imel nekaj takih, ki so to počeli tudi brez motenj.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 22326
Pridružen: 29 Dec 2014, 19:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 4093 krat
Prejel zahvalo: 3097 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Kateri PLC

OdgovorNapisal/-a LiPo » 30 Dec 2017, 12:35

primozsu je napisal/-a:Trenutno imam rešeno z arduinotom.
Imam dva vhoda. Z enim merim temperaturo z drugim pa gledam en drug senzor. Izhod pa je vklop dveh kontaktorjev.
Elektromagnetne motnje so tako velike, da trenutni LCD zaslon začne občasno kazati čudne znake in za nekaj časa izgubi poslušnost.
Potrebujem neko industrijsko rešitev. Saj bo v končni fazi zadeva morala delati 24/7 kar nekaj let.


najprej loci napajanja,
za vklop kontaktorjev daj svoje releje z locenim napajanjem,
Uporabniški avatar
LiPo
 
Prispevkov: 629
Pridružen: 04 Apr 2015, 16:30
Kraj: LJUBLJANA
Zahvalil se je: 21 krat
Prejel zahvalo: 75 krat
Uporabnika povabil: cimabella
Število neizkoriščenih povabil: 15

Re: Kateri PLC

OdgovorNapisal/-a primozsu » 30 Dec 2017, 14:32

Kontaktorji so trifazni. Navitje napajam s fazno napetostjo, ki jo vključim s SSR.
Tako, da ni potrebe po ločenem napajanju.

V vsakem primeru bi rad migriral na industrijsko rešitev, da lahko potem na zadevo za nekaj let pozabim. Sedaj iščem le najugodnejšo rešitev.
primozsu
 
Prispevkov: 86
Pridružen: 19 Jan 2015, 21:46
Zahvalil se je: 6 krat
Prejel zahvalo: 1 krat
Uporabnika povabil: forest70
Število neizkoriščenih povabil: 4

Re: Kateri PLC

OdgovorNapisal/-a EL84 » 30 Dec 2017, 20:38

Če hočeš, da bo zadeva delovala zanesljivo, potem vzemi profesionalno varianto, kot je na primer Logo. Dobi se v izvedbi za 12V, 24V ali 230V. Za nabavo predlagam bolha.com ali EBay, ker je cena v tem primeru približno polovico nižja od trgovine. Meni Logo dela že par let celo na tovornjaku v zelo težkih pogojih, brez najmanjše težave.
EL84
 
Prispevkov: 152
Pridružen: 17 Feb 2015, 16:52
Zahvalil se je: 23 krat
Prejel zahvalo: 22 krat
Uporabnika povabil: gumby
Število neizkoriščenih povabil: 2

Re: Kateri PLC

OdgovorNapisal/-a Jakey » 30 Dec 2017, 21:15

Kaj pa če vzameš arduinota, mu dodaš relejsko kartico in LCD? Mislim da ceneje ne gre.
Podpis je izginil.
Uporabniški avatar
Jakey
 
Prispevkov: 1370
Pridružen: 03 Feb 2015, 14:57
Kraj: Ravne/Ljubljana/Kobarid
Zahvalil se je: 113 krat
Prejel zahvalo: 96 krat
Uporabnika povabil: Proteus
Število neizkoriščenih povabil: 0

Re: Kateri PLC

OdgovorNapisal/-a MadMax » 30 Dec 2017, 21:25

To že ima.
Rabi plug&forget industrijsko rešitev.
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.
MadMax
 
Prispevkov: 1356
Pridružen: 18 Jan 2015, 00:38
Kraj: Črnomelj
Zahvalil se je: 318 krat
Prejel zahvalo: 226 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 219

Re: Kateri PLC

OdgovorNapisal/-a TilenS » 30 Dec 2017, 22:37

Osebno ti lahko priporočim Cybro-2. S tem sem veliko delal oz. še delam in res ponuja veliko za to ceno (ranga 200€). Dobiš tako 24VDC kot 230VAC izvedbo.

Glede na tvojo aplikacijo, manjka mu vgrajen LCD. Sicer obstaja 2x16 LCD razširitev OP-2 ampak je potrebno dokupiti. Povezama med razširitvami je CAN tako, da je komunikacija med posameznimi moduli zelo zanesljiva. Če ti ta LCD preveč podraži zadevo bi lahko vzel kakšno drugo "HMI" rešitev, mogoče kakšen drug plug&play LCD modul z RS232 povezavo in povezal na krmilnik. Opcijo imaš tudi ETH povezave in zastonjskega PC vmesnika ("SCADA"), če ti tvoja aplikacija dovoljuje uporabo PC-ja ali pa kakšne tablice. Opcij je veliko.

Kar se pa cene tiče. PLC + 24/7 delovanje, zanesljivost v težkih pogojih = €€. Če je cena bolj pomembna potem ardurino, če je pa pomembna zanesljivost, razširljivost in plug&play delovanje potem pa brez pomisleka PLC.
TilenS
 
Prispevkov: 266
Pridružen: 04 Feb 2015, 23:40
Zahvalil se je: 0 krat
Prejel zahvalo: 40 krat
Uporabnika povabil: DusanK
Število neizkoriščenih povabil: 8


Vrni se na Avtomatizacija v industriji

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost