Odprto pismo februar 2026

Sem sodi pomoč in nasveti okrog seminarskih nalog,nalog na sploh, izpitov in še česa na kar naletijo dijaki in študentje

Odprto pismo februar 2026

OdgovorNapisal/-a Pavel » 23 Feb 2026, 08:46

Pozdrav vsem.

V prvi vrsti najlepša hvala vsem, ki ste si vzeli čas za branje, razmislek in komentar pri mojih prejšnjih objavah na tem forumu.

Ker nisem hotel odgovarjat vsakemu posebej, v prilogi je zapis,ki je iz vsega tega nastal.

Vse dobro pri vašem dalu še naprej, iskrena hvala vsem, ki ste tako ali drugače povezani s tehniko in šolstvom. Osebno na tem področju vidim ogromen neizkoriščen potencial. Srečno

S spoštovanjem,
Pavel Savšek
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Pavel

Zahvalil se je: 30 krat
Prejel zahvalo: 23 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 2

Re: Odprto pismo februar 2026

OdgovorNapisal/-a reber » 23 Feb 2026, 14:41

Lepo da se trudiš, HVALA za tvoje prizadevanje, da bi se morda nekoč le zgodile spremembe.

Ko sem odprl dopis... ŠOK :o :_CR če je to pismo, ki naj bi oblikovno zgledalo kot en resen uraden dopis, glede na prejemnike, se krepko motiš, mene ni pritegnilo, egoistične korumpirane politike še vsaj 1000x manj. Žal je tako, da ni pomembna samo vsebina, prva stran naj bo po videzu taka, da zgleda tako kot mora biti in da naslovnika pritegne, da bo bral naprej. No, jaz sem vseeno prebral in se strinjam z napisanim, bojim se le, da je ali bo, naletelo na gluha ušesa, pri naših dveh zagotovo, pri lajdri Urški še veliko bolj, njej dol visi za kaj takega. Nekaj malega upanja za NPM vseeno imam (čeprav jo ne maram, ni moja predsednica), da bi morda prisluhnila, če bi jo v prvi sekundi pismo pritegnilo, če bi sploh prišlo do nje.

V politiki je tako, da ne moreš preskočiti hiearhične lestvice, greš lepo po vrsti, raziskati in poiskati moraš vplivne ljudi, preko katerih bi uspešno dostavil pismo naslovniku. Morda bi pomagalo tudi to, da vztrajaš z objavami v javnosti, na blogu, vlogu, ponudi se nekaterim vlogerjem, vplivnikom, ki tudi sicer delajo intervjuje s politiki, vplivnimi osebami, ...
Manjka ti znanja in veščin komunikacije v politiki, ker si iskreno srčen kot učitelj, veš kakšno je tvoje poslanstvo... v politiki je pa včasih treba biti tudi pokvarjen, predvsem preračunljiv, ... tako je, žal, težko je, da bodo egoisti pri koritu prisluhnili, ker jim je popolnoma vseeno, važno je, da je v Kopru nova MF brez prfoksov :_dunno in le kdo se bo vpisal na študij za dohtarja, če se je levičarska banda spravila nanje... bodo študirali na račun države in potem odšli delat v tujino.

Kdor bi rad pomagal na tem področju, naj gre marca volit in voli PRAVO (desno) smer. Naredimo to deželo spet slovensko, ker tukaj je SLOVENIJA !!! Tokrat imamo morda še zadnjo možnost, da se končno osamosvojimo. Naj volilna pravica postane dolžnost !

Vem, da na forumu ne bomo o politiki, ampak tole, kar se dogaja zadnja leta ni za nikamor, ne smemo ostati ravnodušni.
Sporočila sprejemam na e-mail objavljen na www.reber.si
Uporabniški avatar
reber

Kraj: Bled
Zahvalil se je: 278 krat
Prejel zahvalo: 920 krat
Uporabnika povabil: s54mtb
Število neizkoriščenih povabil: 255

OdgovorNapisal/-a VolkD » 23 Feb 2026, 17:01

Upam, da dobiš odgovor in da ga bomo deležni tudi mi.
Vsa podpora tudi z moje strani!
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani

Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 20747 krat
Prejel zahvalo: 10589 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 254

OdgovorNapisal/-a Pavel » 24 Feb 2026, 14:59

Odgovor iz kabineta Predsednice Republike Slovenije.
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Pavel

Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 2

OdgovorNapisal/-a peterp » 24 Feb 2026, 16:24

Če prav razumem je odgovor v smislu "mi nimamo nič s tem, saj imamo polno drugih, ki so bolj kompetentni".
peterp

Kraj: Maribor okolica
Zahvalil se je: 382 krat
Prejel zahvalo: 237 krat
Uporabnika povabil: gumby
Število neizkoriščenih povabil: 241

OdgovorNapisal/-a kobranka » 24 Feb 2026, 17:25

Ja potem bo treba popraviti to pismo in ga nasloviti na bolj kompetentnega. :_dunno
kobranka

Zahvalil se je: 762 krat
Prejel zahvalo: 322 krat
Uporabnika povabil: MadMax
Število neizkoriščenih povabil: 64

OdgovorNapisal/-a reber » 24 Feb 2026, 19:18

Kakšen zanimiv odgovor, neuporaben. Ne napišejo, da ne bodo nič storili, niti da bodo, nič od nič. Problem ni tako velik, da bi se oni s tem ukvarjali, to je, pričakovano.
Nihče ne bo priznal, da je gradivo slabo, še najmanj pa tisti, ki ga je pripravil in potrdil, še več, zagovarjali se bodo, da je popolnoma v redu. Večinoma se nihče noče ukvarjati s tem, preveč dela, najlažje jim je, da pustijo pri miru. Brez širše podpore se bo težko kaj spremenilo, verjetno je rešitev, ugotoviti kdo je na dovolj visokem položaju, da lahko zadevo sproži in porine naprej. Predloge sem dal, najdete jih v smeteh.
Pismo naj bo naslovljeno individualno, naj ne bo splošno, ki se potem pošilja na vse mogoče naslove. Vsaj prva stran naj bo osebno prilagojena naslovniku in naj zgleda tako kot je treba, vsebina naj ne bo predolga, ker se jim večinoma ne da brati več kot 1-2 strani.
Sporočila sprejemam na e-mail objavljen na www.reber.si
Uporabniški avatar
reber

Kraj: Bled
Zahvalil se je: 278 krat
Prejel zahvalo: 920 krat
Uporabnika povabil: s54mtb
Število neizkoriščenih povabil: 255

OdgovorNapisal/-a FoTo » 24 Feb 2026, 22:38

Ne vem zakaj bi vladne institucije posameznikom karkoli odgovarjale. Najbrž dnevno dobivajo številne pritožbe za razne stvari.
Take stvari se objavi na portalu Predlagam vladi. Kjer objave vidi mnogo ljudi in daje komentarje. Za take in drugačne predloge je tudi namenjen.
Obstajajo pa tudi razne inšpekcije, katere se ukvarjajo s pritožbami.

Jadikovanje po raznih forumih ne bo nič pomagalo. Lahko pa ustanovite stranko Tehniko v šole. Če bo dosti somišljenikov bodo prišle objave v medijih in mogoče celo uvrstitev v parlament. Za to leto je že malo pozno. Lahko pa se s transparentom sprehodite mimo parlamenta.

Tale tema se vleče že dolgo časa. Spominja me na otroka, ki v trgovini cepeta in se dere od jeze, ker ni po njegovo.

Vsako leto konča šolanje na vseh stopnjah na tisoče dijakov in študentov. Študenti tehničnih usmeritev so razgrabljeni še pred koncem študija.
Ni videt, da bi jim mankalo kaj tehničnega znanja iz predhodnih šolanj. Ne glede na to kakšno je to znanje bilo.
Bolj kot vsebina je pomemben učitelj. Dober učitelj bo s slabim učnim materialom navdušil in naučil poslušalce veliko bolj, kot pa slab učitelj z dobrim materialom.

Pa lepo pozdravljeni, Jože
FoTo

Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 14 krat
Prejel zahvalo: 214 krat
Uporabnika povabil: BraneZ
Število neizkoriščenih povabil: 107

OdgovorNapisal/-a Pavel » 09 Mar 2026, 14:39

Pavel