Starodavni je napisal/-a:Pozdravleni,
zanima me ce kdo mogoce pozna tele diode laser module. Iscem nekaj da lahko rezal zadeve. Gledal sem neje laser in neki malo two threes.
Pac zanima me kaj ljduje uporabljate pa kako se recio obnesejo.
Ce prav razumem vecja wataza je vecja je velikost zarka, itd.
Hvala za odgovore in ideje.
dbajda je napisal/-a:Pa zraven cene laserja računaj 120€ za LightBurn. ... ... ... pa obstajajo tudi cracki, ki pa niso vredni nič.
Starodavni je napisal/-a:Pozdravljeni,
Nekako razmisljam da bi kupil neje E80 ali K30. PRvi je 24W drugi pa 33w. Za graviranje v bistvu ne bom rabil za kako oznako gor dat pa mislim da bi moglo iti tudi z tem. Konec koncev gravirni laserji imajo manj diod da so bolj precizi ce sem prav razumel.
Starodavni je napisal/-a:Pozdravljeni,
Tile air assist, kot opazam so izvedbe razlicne, verjetno bi bilo najbolje iemtitakega da zrak piha ob leci. Ce gledam laser stroj za razrez kovine ima to res kompaktno anrejeno in leca ni nikli umazana. Recmo neje 406040 12w ce prav razumem zrak piha v komoroin potem pitaj boga koliko to sciti leco, no sej mogoce je ne rabi?
70W diodni moduli obstajajo, sem gledal ravno enga za 48W. ZA kaj se pa to rabi? Ce prav razumem, je nekako nesmisleno kupovat velike wataze ker za razrez se mores hitro premikati da ne zazigas zadeve.
Kako velik pritisk zraka pa je potrebno za air asisst, tako cez prst. 6 barov vejretno ne, kakbar ali manj, ne vem?
Hvala za nasvete in mnenja
Odvisno kako imaš rad sosedeStarodavni je napisal/-a:Edino ne vem, ali rabim kak filter na zunanji strani.
Starodavni je napisal/-a:Odkar sem fasal odboj od 2kw varilenga laserja v celo oziroma celado sem se kar zamislil.....
miharix je napisal/-a:
@Jule
A si kdaj testiral kako pogosto so te zaščitne očala priložene napravam dejansko zaščita in ne le obarvana plastika?
Ter ali isto velja za tisto prozorno plastiko ohišja nekaterih laserjev?
Jule je napisal/-a:Kar se tiče filtrov za izpust zraka pa obstajajo za to namenski filtri, ki imajo noter 3 filtre, eden od teh je z ogljikom, ki odstrani precej vonjav. Dim in smrad se efektivno zmanjša za več kot 90%. Na kitajskem stanejo reda 250€. Je kar super zadeva.
Starodavni je napisal/-a:Se reče vse kar pišejo okrog velikosti žarka je nateg. Se pa tudi sprašujem ali to ni nikjer kakih testov da se to preveri, al kar neki pišejo tam gor.
lp
Vrni se na Nasveti za študente in dijake
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost