Lovro7 je napisal/-a:...Tukaj pa ga je ovirala zakonodaja ki se skoraj da trudi preprečiti delo v delavnici.
...
V 8. Razredu pa so dokončno prepovedali delo v delavnici...
Če pride do poškodbe je pa polna odgovornost na učitelju.
RaInfFiMa je napisal/-a:Samo kot ideja - kaj če bi se organiziralo, seveda izven šole ali kot popoldanska dejavnost, delavnice v stilu otrok in starš ter bi bila tu odgovornost starša, kaj bi otroku dovolil?
RaInfFiMa je napisal/-a:Drugo vprašanje je - kaj pa imajo šole na razpolago od orodja in strojev?
Saso je napisal/-a:Vsak starš, ki ima pet minut časa lahko danes po domače "zjebe" učitelja in šolo do te mere da sta oba v "štangi" za nadaljnjih 30 let. Se opravičujem izrazom ampak drugače ne gre.
Ne se toliko razburjat in prerekat osnovna naloga starša je da svojega otroka vzgoji v dostojnega in spoštljivega človeka, če bi temu bili vsi KOS se verjetno o tem niti nebi pisalo in debatiralo. pa še ena .
Žal to ni vic, ampak realnost. Problem je v tem, da se naši družbi taka sleparija zdi sprejemljiva.mucek je napisal/-a:Pa še "vic" (ki to ni) dneva: izjava učenke "Jaz res nisem popravila testa, test mi je doma popravila mama in rekla, naj se grem naslednjo uro pritožit ..."
VolkD je napisal/-a:Pa še eno misel o tem kakšno bi moralo učenje biti. Otroci bi se pri vseh predmetih morali učiti na tak način, da se nebi počutili obremenjeni. Eden od boljših načinov je, da se učijo skozi igro.
Saso je napisal/-a:Aja pa še to, me zanima, komu bolj pomenijo (koristijo) pripete litanije.
Avtorju ali otrokom? jaz imam svoje mnenje, sploh če jih nekdo pripne sem na ta forum?
xfce je napisal/-a:@Pavel
Hehe, torej bodo moji 3 otroci podvrženi temu kompletu. Eden že letos, drugi drugo leto.
Šola otroke podcenjuje. Te učbeniki in delonvni zvezki so presegli vse zdrave meje. En učbenik za matematiko so razdelili na 2 dela in na 2 delovna zvezka. Torej ima otrok za matematiko 4 "učbenike" in še en zvezek. In ne vem, če ni tako pri vseh predmetih. Otrok je vedno manj, učbenikov pa radi prodajo vedno več.
Kar se tiče pouka je od učitelja/učiteljice neverjetna razlika. Eni so še dandanes vrhunski pedagogi, drugi pač ne.
Škoda je otrok, nekateri otroci so spodobni v četrtem razredu sestaviti bistveno zahtevnejše predmete. Mojemu otroku doma dam za delo s tehničnimi zadevami. Otroci so inteligentni, gre se pa po nekem ustaljenem in počasnem kopitu. Ne vem tudi kako se otroci lahko učijo angleščine, v 1,2,3,4 se učijo pisati, govor slišijo sem in tja. Nemogoče, da kaj znajo, preganjajo se pa v osnovni šoli 8 let s to angleščino.
Telefone bi morali pa popolnoma prepovedati v šoli in izven šole do 15.leta. Včasih smo hekali in sestavljali računalnike, mi bomo pa sedaj naredili generacijo popolnoma računalniško nepismenih ljudi.
miharix je napisal/-a:Pavel če se boš kdaj lotil OpenSource učbenika & OpenHardware kompleta za tehniko mi javi.
Mogoče ti bom lahko kaj koristnega prispeval.
Pavel je napisal/-a:miharix je napisal/-a:Pavel če se boš kdaj lotil OpenSource učbenika & OpenHardware kompleta za tehniko mi javi.
Mogoče ti bom lahko kaj koristnega prispeval.
V osnovi je moja ideja, da se nasplošno uredi ta revščina z gradivi in količino napak. Jaz vsega ne znam, ne zmorem, bi pa bilo dobro in koristno, da tisti, ki imate znanje in izkušnje, to vzamete pod drobnogled. Da se da otrokom uporabno znanje, praktično izkušnjo, za katero se ve, da ustvarja najbolj uporabno in trdno znanje. Ali, če skrajšam, rad bi, da otroci ob učbenikih in delovnem mateialu ob pomoči učitelja v razredu doživljajo A-HA!! efekte. Saj veste, kako to gre.
RaInfFiMa je napisal/-a:Manjka še ključna komponenta - usposobljen IN (močno poudarjam IN!!) motiviran učitelj - vrsta v izumiranju vsaj za TIT.
Pavel je napisal/-a:RaInfFiMa je napisal/-a:Manjka še ključna komponenta - usposobljen IN (močno poudarjam IN!!) motiviran učitelj - vrsta v izumiranju vsaj za TIT.
Se zelo strinjam. In tudi plačano bi moralo biti ustrezno. Ampak lepo po vrsti...
Hvala vsem, ki se s tehniko ukvarjate tudi na pedagoškem področju.
Vrni se na Nasveti za študente in dijake
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost