Kroko je napisal/-a:S tem se pa nikakor ne strinjam in imam printe, da to dokažem.
Tole se mi zdi tako, kot da bi želel s malimi "cvikcangami" zategovati M32 ali še večjo matico.ElGrigon je napisal/-a:...Društveni printer si je vsak sam usposobil in kaj nadgradil, iz njega ne dobiš kaj več kot kos plastike, ki se zlomi takoj, ko jo močneje obremeniš in ravno v tem je slabost teh printerjev. Praktično so zelo malo uporabni.
Kroko je napisal/-a:S tem se pa nikakor ne strinjam in imam printe, da to dokažem.
ElGrigon je napisal/-a:Praktično so zelo malo uporabni.
Če ni prehudo daleč, si vabljen na obisk. Bova ugotovila kje je tvoja težava.ElGrigon je napisal/-a:No, meni v večini primerov ni uspelo dobiti iz printerja takega izdelka, ki bi se lahko primerjal vsaj z ulitkom. V nekem detajlu se najde šibka stena, ki poči.
Ja, ampak ravnokar se nahajamo v temi o novem tiskalniku, čigar namen je, da bi to situacijo precej popravil.bpavsic je napisal/-a:Carko, se strinjam, ampak če primerjam z društvenim oz. Krokotovim CNCjem, žal za tako ceno ne dobim dovolj kvalitetnega 3D tiskalnika, ki bi mi omogočal tako natančne končne izdelke s tako malo truda.
bpavsic je napisal/-a:Seveda je, povedat hočem, da sem marsikatero stvar raje naredil iz enega kosa s CNCjem, kot pa printal, ker enostavno ali ni bila dovolj natančna ali pa ni prenesla dovolj. Za stvari, kjer je +- 0.5mm dovolj in so skonstruirane tako, da jih sila, ki deluje na njih, tišči skupaj (ne pa, da jih vleče narazen - to velja predvsem za Z smer), potem tudi ni problem uporabit printanih delov.
Vsaka stvar je za svoj namen super.
Vrni se na Nov 3D printer - debate
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost