To je bila prva stvar na katero sem pomislil. bal sem se, da datoteka na kartici ni pravilno zapisana. Ampak videti je vse v redu.mare69 je napisal/-a:... Preveri kaj je dejansko na kartici, tako da jo vzameš iz pc, zapreš vsa okna s file explorerjem in jo ponovno vstaviš v pc.
Hmm,... verjetno - ker da možnost resume. Ampak ko pritisneš resume se ne zgodi nič.JernejL je napisal/-a:Na anycubicu ki ga imaš je verjetno zanič senzor da je zmanjkalo filamenta (sem imel podoben tiskalnik mega x, tisto stikalo sem hitro samo prebrikal) - kaj ti mašina izpiše? gre v pavzo?
No G koda narejena s curo mi je malo bolj všeč, čeprav dela 7ur in 19 minut namesto 6ur in 40minut. Je pa izdelek zato lepši. Žal je zadeva tudi tokrat končala tik pred koncem.VolkD je napisal/-a:Sem pa naredil G-kodo z curo in zdaj se tiska primerek ,... mislim, da bi čez 20 minut moral biti končan.
JernejL je napisal/-a:Priporočam bypassanje stikala za zaznavanje filamenta z eno žičko.
sem imel tudi jaz tak namen, a sem si premislil. Če ima stikalo slab stik, bi se ob tresenju vseeno lahko zgodila napaka.mare69 je napisal/-a:Jaz sem pustil stikalo s kosom filamenta notri.
Ni to to! printer je obstal na popolnoma istem mestu kot prejšnjič.VolkD je napisal/-a:Skoraj eno uro in pol že dela. Enkrat okrog 19-ih bom vedel če je to TO!
Pravi, da je v redu. Nič ni zajokal.mare69 je napisal/-a:Za hec poskusi še s tem: https://gcode.ws/#:~:text=gCodeViewer%2 ... ted%20zone.
Tega bom moral pa še čakati,...mare69 je napisal/-a:Mogoče pa še prej s tem:
https://www.formware.co/onlinestlrepair
Sem imel primere, ko je slicer naredil svoje, printalo pa ni prav, ker je bil stl zanič.
in queue.. files before you in the queue: 31 (Last check: 12:10:20 AM)
Nimam računalnika v bližini. Bi moral prenest printer v prvo nadstropje,...JernejL je napisal/-a:Povezi tiskalnik na en racunalnik in spremljaj commport, nekaj mora izpisati ko mrkne.
Lovro7 je napisal/-a:Ali lahko pošlješ .gcode file, čas tiskanja in porabo filamenta?
VolkD je napisal/-a:Tega bom moral pa še čakati,...
V prvem postu je link na stl. Nosilec za disk je.mare69 je napisal/-a:VolkD je napisal/-a:Tega bom moral pa še čakati,...
Če lahko kam naložiš STL, ti jaz pogledam s slicerjem za smolast printer. Je zelo "pedanten" glede lukenj in nepravilnosti.
Tik pred koncem. Saj izdelek je vseeno uporaben, a me jezi.Lovro7 je napisal/-a:Pozabil sem še vprašati, na približno kateri višini se tiskalnik ustavi. 300 000 vrstic bo težko pregledati.
Dvomim, da je to krivo. Ne verjamem ker, ko sem kot slicer uporabil prusin program se je zadeva ustavila še 3mm nižje.BraneZ je napisal/-a:Pa si si ogledal model, ki si ga na Thikiverse snel? Točno na mestu, kjer ti prekine tisk, je avtor naredil napako.
Sem stl model dal v soliworks. Ga lepo "poje" in nič ne zajoka.BraneZ je napisal/-a:Pa si si ogledal model, ki si ga na Thikiverse snel? Točno na mestu, kjer ti prekine tisk, je avtor naredil napako.
Tudi sam sem naredil to isto datoteko s programom, ki ga je dal mare69. Vendar se tudi v tej datoteki z sw lahko vidi nekonsistentnost na tem mestu.BraneZ je napisal/-a:Probaj s tem:
RPI nimam,.... trnutno sem tudi brez prenosnika. No prenosnik imam, a bi bilo treba najprej urediti OS. To pa pomeni odpret še eno fronto,...JernejL je napisal/-a:lahko daš gor en raspberry pi ali kak stari prenosnik če se najde?
Sem že pomislil,... zadnji poizkus je bil na drugi SD kartici,...lojzek je napisal/-a:Živijo, podoben primer sem imel, ko je bila SD kartica fuč... In je nekje začel printer... odvisno kaj.
Mogoče pomaga.
Čisto enak rezultat kot s prejšnjimi poizkusi.BraneZ je napisal/-a:Probaj s tem:
VolkD je napisal/-a:Čisto enak rezultat kot s prejšnjimi poizkusi.
Malo sem rezal, popravljal, dodajal,... ni da ni.VolkD je napisal/-a:Na zgoraj omenjenem linku sem našel tudi SLDPRT datoteko.
VolkD je napisal/-a:VolkD je napisal/-a:Naredil sem stl - jutri bom preizkusil.
Ja, konektorje sem preveril, potem je pa carko to naredil še enkrat. Lahko, da nama je kaj ušlo, a ne verjamem.Aleks je napisal/-a:Pri meni je bilo tole https://s5tech.net/viewtopic.php?f=98&t=25989 izražalo se je podobno.
VolkD je napisal/-a:
Obiskal sem Carko-ta. Namestil mi je zadnji firmware na printer.
Jutri gremo poizkusiti.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost