yacksy je napisal/-a:Darko, moram priznat, da če se ti zalušta, znaš dobro zafilozofirat v osnovi povsem enostavno vprašanje ...
Sploh ne (vprašanje ni enostavno, sploh nisem zafilozofiral), bom samo dodal: O prestavnem razmerju nismo še nič rekli. Načeloma je vseeno, a potem je treba spreminjati parametre v sw 3D printerja.
yacksy je napisal/-a:Stepper motor in reduktor sta bila del kit kompleta, ki sem ga davnega leta 2013 (skupaj z več kot 80 somišljeniki) dobil v sestavo kot udeleženec skupinskega projekta Društva Elektronikov. O pogonski tehniki pač ne vem veliko (niti me ne zanima kaj veliko), tako da niti ne vem kaj iskat. Tako da iščem konkretne usmeritve kaj in po čem iskat, da bom okvarjeni del zamenjal. Super bi bilo tudi kako priporočilo znalcev, ki imajo s tem več izkušenj.
O, ja, vem! Takrat sem bil eden od prvih 10, ki so to sestavili in bili določeni, da bomo pomagali ostalim. In nas prvih 10 je na tem mestu imelo motorje brez reduktorja. Saj je delovalo, le včasih je kakšen step preskočil. Poznalo se je - dovod plastike je bil malo manjši.
yacksy je napisal/-a:Za točno diagnostiko bi moral vse skupaj oprat v nekem topilu, ampak kolikor se mi zdi, zobniki reduktorja niso plastični ampak iz neke kovine. Nov reduktor bo v vsakem primeru imel kovinske zobnike.
Res niso plastični, a jih kljub temu poje. Je pa treba dobiti reduktor, ki bo imel kaj bolj trpežno kovino kot tale. Pri preobremenitvi bi moral namreč preskočiti motor, ne pa reduktor.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net