dejko1 je napisal/-a:Želiš imeti komplet program v fiksni G-kodi ali boš napravo kontroliral preko računalnika?
Tudi jaz navijam za M119 ukaz, mislim pa, da bo uporaben le, če boš imel kontrolo preko PC. Poglej si še M226. Alternativno lahko vhod zvežeš (s par fiksnimi upori) kot temperaturni senzor in bereš temperaturo. Tam imaš potem ukaze v stilu počakaj do določene temperature (beri: do sklenjenega ali odprtega vhoda).
Autosampler ima ponavadi še večsmerni ventil in vzorčni batek. Če te mogoče zanima imam nekaj laboratorijske in HPLC opreme (autosampler, črpalka, titrator) ter kemikalij, ki bi jih bil pripravljen oddati.
Carko je napisal/-a:V Marlinu so parametri TEMP_RESIDENCY_TIME, TEMP_HYSTERESIS in TEMP_WINDOW, ki določajo, kdaj M109 neha čakati, oz. TEMP_BED_RESIDENCY_TIME, TEMP_BED_HYSTERESIS in TEMP_BED_WINDOW za M190
Carko je napisal/-a:Kateri firmware imaš? Originalnega?
Carko je napisal/-a:Mislim, da žal ne.
Ampak sedaj ko sem še enkrat prebal, kar potrebuješ, mislim, da bi bil ta M226 res najboljši.
Jaz sem si pred mnogimi leti naredil, da se printer ustavi, ko daš pin 2 na portu J na GND (lahko sosednji pin 1), kar je bil pin 15. Lahko poskusiš M226 P15 S0 (in S1)?
Carko je napisal/-a:Katere številke si pa uporabil za pine? Pin 1 je P15 ...
dejko1 je napisal/-a:Pazi, zadeva za pravilno delovanje rabi pullup na pinu, ki je lahko zunanji (fizičen uporček) ali aktiviran v FW (interni pullup). Če tega ni, je stanje pina nedefinirano. Takrat bo delovalo samo včasih.
Carko je napisal/-a:Jaz bi rekel, da poskušaj od P15 dalje, ne samo do P15 ...
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost