Nosilec za filament

Različne vrste 3Dp, izdelki, gkoda, konstrukcije

Nosilec za filament

OdgovorNapisal/-a VolkD » 23 Jan 2017, 21:30

Moje težave pri tisku v preteklih dneh, sicer niso bile povezane s tem, a sem mislil, da so.
Rezultat je napravica na slikah.
IMG_7228p.JPG
Alu cev sem potegnil iz odpadnega aluminija, poiskal primerne ležaje in na vsak konec z gumijastim kladivom nabil po enega.
Les je ostanek od izdelave ptičjih valilnic. Stranski deli pa so iz ostanka tega, kar smo izrezkali iz enih vrat.

IMG_7229p.JPG
Še ena tanjša Alu cev služi kot izmenljivi nosilec - sredina ležaja. Da bi ne zlezla skoz, sem jo stisnil v primežu.

IMG_7230p.JPG
Luknje v lesu morajo biti dovolj oddaljene, da kolut ne drsa po tleh. Na sliki se vidi tudi prečna luknja v aluminijasti palici. Vanjo se privije vijak, da palica ne zleze ven. To palico je treba pri menjavi koluta vzeti ven, menjati kolut in zložiti nazaj.

IMG_7231p.JPG
Pravzaprav sem s širino pretiraval, ker se več kot en kolut tako in tako ne da imeti gor.
Ampak taka je bila širina ostanka lesa in tako dolga je bila aluminijasta cev.

Mogoče bom po tej ideji naredil še kaj, kar bo iz aluminija in bo nekako pristajalo mojemu CNC-ju.
Tale na slikah je očitno narejen za društvenega lesenega.

Ja na stil je treba paziti!
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 30328
Pridružen: 29 Dec 2014, 19:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 5756 krat
Prejel zahvalo: 3830 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Nosilec za filament

OdgovorNapisal/-a Techne3D » 28 Jul 2017, 11:09

Pozdravljeni,

Zanimivo, kako ste rešili problem z novim nosilcem filamenta, mi smo storili podobno. Imamo BQ Prusa i3 Hephestos in Cel robox tiskalnika na katerih opravljamo teste. Ker ima Robox v samem tiskalniku možno vgradnjo le kolutov ki se kupijo pri njih ("pametni koluti"), smo si morali izmisliti rešitev, kako na njihovem tiskalniku tiskati tudi z filamenti ki jih oni ne prodajo.

Torej skonstruirati je bilo potrebno nov nosilec filamenta, ki omogoča tiskanje na Robox-u. Spodaj prilagam slike.

Spodnji del, bel, je sestavljen iz dveh kosov, spodnji del, na njega pa je privijačen ta prečni del.

Slika

Slika

Slika

Zgornji del, rdeč, je bil vzet iz Pruse, saj je tam ta nosilec, ki omogoča lahko menjavo kolutov. Sestavljen je iz treh delov: dva ročaja in valj ki ju povezuje, ta pa tudi omogoča lahko vrtenje koluta, ko si tiskalnik jemlje filament.

Slika

In še par slik, ko je nosilec v uporabi:

Slika

Slika

Vsi deli so bili natisnjeni, kar pomeni, da samo počakaš, da tiskalnik natisne, vstaviš dva vijaka in dve matici in zadeva deluje.

Lep pozdrav
Uporabniški avatar
Techne3D
 
Prispevkov: 6
Pridružen: 27 Jul 2017, 10:08
Zahvalil se je: 1 krat
Prejel zahvalo: 0 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 0

Re: Nosilec za filament

OdgovorNapisal/-a VolkD » 28 Jul 2017, 11:20

Se da dobiti kakšne stl datoteke za tole ?
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 30328
Pridružen: 29 Dec 2014, 19:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 5756 krat
Prejel zahvalo: 3830 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Nosilec za filament

OdgovorNapisal/-a miharix » 28 Jul 2017, 11:26

Techne3D je napisal/-a:Ker ima Robox v samem tiskalniku možno vgradnjo le kolutov ki se kupijo pri njih ("pametni koluti")...

Kako pa imajo njihovi koluti rešeno "pamet", da ste lahko mašino pretentali?
Lp,
M.
Uporabniški avatar
miharix
 
Prispevkov: 681
Pridružen: 18 Jan 2015, 09:23
Kraj: Kamnik / LJ
Zahvalil se je: 222 krat
Prejel zahvalo: 162 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 35

Re: Nosilec za filament

OdgovorNapisal/-a Techne3D » 28 Jul 2017, 14:36

VolkD je napisal/-a:Se da dobiti kakšne stl datoteke za tole ?

Dobite v začetku drugega tedna.

miharix je napisal/-a:
Techne3D je napisal/-a:Ker ima Robox v samem tiskalniku možno vgradnjo le kolutov ki se kupijo pri njih ("pametni koluti")...

Kako pa imajo njihovi koluti rešeno "pamet", da ste lahko mašino pretentali?

Pametni koluti od Robox-a oz. "SmartReel" kot jim oni pravijo imajo posebne nastavke. Robox ima tudi svojo programsko opremo, v kateri so predhodno vnešeni vsi njihovi materiali, z "najboljšimi" nastavitvami za posamezen material. Ko vstaviš njihov kolut v tiskalnik, ga programska oprema zazna, ti izbere profil filamenta ki si ga vstavil in s tem tudi že nastavitve tiska, tako da po njihovo, moraš vstavit samo model in pritisniti "print". Seveda se je izkazalo, da za njihov filament niso izbrali optimalnih nastavitev, saj tiski niso bili odlični ampak zadovoljivi. Kolut tudi beleži koliko m filamenta je še ostalo in koliko g materiala je na njem. Robox je plug and play zadeva. Navadni koluti nimajo takšenga nastavka, zato smo morali narediti svoj nosilec filamenta. Ustvariti smo tudi morali nov profil za tiskanje.
Uporabniški avatar
Techne3D
 
Prispevkov: 6
Pridružen: 27 Jul 2017, 10:08
Zahvalil se je: 1 krat
Prejel zahvalo: 0 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 0

Re: Nosilec za filament

OdgovorNapisal/-a andrejj » 26 Dec 2018, 09:19

Uporabniški avatar
andrejj
 
Prispevkov: 1085
Pridružen: 18 Jan 2015, 21:05
Kraj: 8232 Šentrupert
Zahvalil se je: 169 krat
Prejel zahvalo: 98 krat
Uporabnika povabil: forest70
Število neizkoriščenih povabil: 20


Vrni se na 3d printerji

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost