Stran 1 od 1

Urejanje logov

OdgovorObjavljeno: 20 Sep 2016, 09:06
Napisal/-a s54mtb
Za logiranje zvez uporabljam N1MM, swisslog, PZTlog, ročne liste,...

Vse to bi rad nekako uredil na enem mestu s čim manj truda. Loge contestov imam večinoma shranjene v edif in cabrillo tekstovnih datotekah. Iz raznoraznih log programov iz preteklosti lahko tudi eksportiram loge v enega od teh dveh formatov.

Urejanje take baze bi moralo omogočati enostavno importiranje z enostavnim dodajanjem manjkajočih podatkov (npr. lokacija, antene, postaja, operater). Omogočati mora shranjevanje za poljubno kombinacijo operaterja, postaje in lokacije. A sploh ima smisel to združevati na enem mestu? Swisslog je precej neroden, saj ima enostavno preveč možnosti. Rad bi tudi, da program omogoča printanje QSL-k po moji predlogi (ne na nalepke, ampak direkt na kartončke). Poskusil sem že HamRadioDeluxe, Log4OM, dxkeeper in še nekaj manjših. Do sedaj se mi zdi še anjbolj uporaben HamRadioDeluxe. Težava je v tem, da je do verzije 5 freeware, sedaj pa je plačljiv.

Prosim za kakšne izkušnje iz prve roke ali predloge, kateri logerji so najbolj uporabni in da ne stanejo ravno kot pol nove postaje.

Re: Urejanje logov

OdgovorObjavljeno: 20 Sep 2016, 09:40
Napisal/-a mirkatmir
Sam uporabljam AAlog http://www.dxsoft.com/en/products/aalog/ že od vsega začetka programa, kateri mi služi zelo dobro. Je plačljiv, vendar cenar ni pretirana (sam sem dobil licenco čisto na začetko, ko je avtor le te talal še đabe). Avtor posodobitve redno objavlja. Lahko si kreiraš razne vrste dizajnov za tisk QSL in je zraven, tako da podatke tiskam kar direkt na njo. Tudi kreiranje in spremljanje oz. import različnih logov gre čisto OK. Snemi si ga in ga probaj, če ti bo všeč.

Re: Urejanje logov

OdgovorObjavljeno: 26 Apr 2024, 14:18
Napisal/-a anjica
mirkatmir je napisal/-a:Sam uporabljam AAlog http://www.dxsoft.com/en/products/aalog/ že od vsega začetka programa, kateri mi služi zelo dobro. Je plačljiv, vendar cenar ni pretirana (sam sem dobil licenco čisto na začetko, ko je avtor le te talal še đabe). Avtor posodobitve redno objavlja. Lahko si kreiraš razne vrste dizajnov za tisk QSL in je zraven, tako da podatke tiskam kar direkt na njo. Tudi kreiranje in spremljanje oz. import različnih logov gre čisto OK. Snemi si ga in ga probaj, če ti bo všeč.

moram pogledati ker tudi sama iščem en program. hvala za informacije