Urejanje logov

Vse, kar ne najde mesta v ostalih rubrikah

Urejanje logov

OdgovorNapisal/-a s54mtb » 20 Sep 2016, 09:06

Za logiranje zvez uporabljam N1MM, swisslog, PZTlog, ročne liste,...

Vse to bi rad nekako uredil na enem mestu s čim manj truda. Loge contestov imam večinoma shranjene v edif in cabrillo tekstovnih datotekah. Iz raznoraznih log programov iz preteklosti lahko tudi eksportiram loge v enega od teh dveh formatov.

Urejanje take baze bi moralo omogočati enostavno importiranje z enostavnim dodajanjem manjkajočih podatkov (npr. lokacija, antene, postaja, operater). Omogočati mora shranjevanje za poljubno kombinacijo operaterja, postaje in lokacije. A sploh ima smisel to združevati na enem mestu? Swisslog je precej neroden, saj ima enostavno preveč možnosti. Rad bi tudi, da program omogoča printanje QSL-k po moji predlogi (ne na nalepke, ampak direkt na kartončke). Poskusil sem že HamRadioDeluxe, Log4OM, dxkeeper in še nekaj manjših. Do sedaj se mi zdi še anjbolj uporaben HamRadioDeluxe. Težava je v tem, da je do verzije 5 freeware, sedaj pa je plačljiv.

Prosim za kakšne izkušnje iz prve roke ali predloge, kateri logerji so najbolj uporabni in da ne stanejo ravno kot pol nove postaje.
Uporabniški avatar
s54mtb
 
Prispevkov: 14710
Pridružen: 15 Jan 2015, 00:10
Zahvalil se je: 2183 krat
Prejel zahvalo: 6092 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: Urejanje logov

OdgovorNapisal/-a mirkatmir » 20 Sep 2016, 09:40

Sam uporabljam AAlog http://www.dxsoft.com/en/products/aalog/ že od vsega začetka programa, kateri mi služi zelo dobro. Je plačljiv, vendar cenar ni pretirana (sam sem dobil licenco čisto na začetko, ko je avtor le te talal še đabe). Avtor posodobitve redno objavlja. Lahko si kreiraš razne vrste dizajnov za tisk QSL in je zraven, tako da podatke tiskam kar direkt na njo. Tudi kreiranje in spremljanje oz. import različnih logov gre čisto OK. Snemi si ga in ga probaj, če ti bo všeč.
lp, Miran (Miro S51SK)
Uporabniški avatar
mirkatmir
 
Prispevkov: 1446
Pridružen: 14 Jan 2015, 21:05
Kraj: Ribnica - JN75IR
Zahvalil se je: 191 krat
Prejel zahvalo: 363 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 57

Re: Urejanje logov

OdgovorNapisal/-a anjica » 26 Apr 2024, 14:18

mirkatmir je napisal/-a:Sam uporabljam AAlog http://www.dxsoft.com/en/products/aalog/ že od vsega začetka programa, kateri mi služi zelo dobro. Je plačljiv, vendar cenar ni pretirana (sam sem dobil licenco čisto na začetko, ko je avtor le te talal še đabe). Avtor posodobitve redno objavlja. Lahko si kreiraš razne vrste dizajnov za tisk QSL in je zraven, tako da podatke tiskam kar direkt na njo. Tudi kreiranje in spremljanje oz. import različnih logov gre čisto OK. Snemi si ga in ga probaj, če ti bo všeč.

moram pogledati ker tudi sama iščem en program. hvala za informacije
anjica
 
Prispevkov: 6
Pridružen: 07 Apr 2024, 10:09
Zahvalil se je: 0 krat
Prejel zahvalo: 0 krat
Uporabnika povabil: miharix
Število neizkoriščenih povabil: 0


Vrni se na Razno

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost