Za logiranje zvez uporabljam N1MM, swisslog, PZTlog, ročne liste,...
Vse to bi rad nekako uredil na enem mestu s čim manj truda. Loge contestov imam večinoma shranjene v edif in cabrillo tekstovnih datotekah. Iz raznoraznih log programov iz preteklosti lahko tudi eksportiram loge v enega od teh dveh formatov.
Urejanje take baze bi moralo omogočati enostavno importiranje z enostavnim dodajanjem manjkajočih podatkov (npr. lokacija, antene, postaja, operater). Omogočati mora shranjevanje za poljubno kombinacijo operaterja, postaje in lokacije. A sploh ima smisel to združevati na enem mestu? Swisslog je precej neroden, saj ima enostavno preveč možnosti. Rad bi tudi, da program omogoča printanje QSL-k po moji predlogi (ne na nalepke, ampak direkt na kartončke). Poskusil sem že HamRadioDeluxe, Log4OM, dxkeeper in še nekaj manjših. Do sedaj se mi zdi še anjbolj uporaben HamRadioDeluxe. Težava je v tem, da je do verzije 5 freeware, sedaj pa je plačljiv.
Prosim za kakšne izkušnje iz prve roke ali predloge, kateri logerji so najbolj uporabni in da ne stanejo ravno kot pol nove postaje.