ivor je napisal/-a:Telemach ni prenašal radijskih programov na S kanalih, ampak na 87,5-108MHz. Če se bi dalo določiti vsaj približno smer, iz katere prihaja signal...

Sem poskusil s (portable - tanjše palčke se odvijejo, pa sprememba polarizacije je enostavna) HB9CV, ki je ob takratnih dogodkih po nalogu komande TO z Jesenic odkrila lokacijo repetitorja JNA, ki je povezoval kasarne v Kranju, Radovljici, na Bohinjski Beli, na Pokljuki in karavle v vznožju Karavank vse tja do Rateč, pa še hvala ji nihče ni rekel...

, no mogoče takrat že, po dogodkih je pa šlo to in še marsikaj v pozabo... Hi, so se mi utrnili spomini, ko sem jo spet imel v rokah..

No, danes pa lahko povem, da ni bistvene razlike med horizontalno in vertikalno polarizacijo, največji dip - skoraj brez signala je pa ob horizontalni polarizaciji tam nekje v smeri SZ (NW ), kot je minimalen, pri vertikalni polarizaciji, pa še tega ni in je signal skoraj do konca.. Uporabil sem ročno postajo FT530. Signal je do konca tudi z gumi anteno in ni važno ali sem noter ali zunaj... kam daleč od hiše pa zaenkrat nisem šel....
Cveto