FT8 nov digital mode

Vse, kar ne najde mesta v ostalih rubrikah

Re: FT8 nov digital mode

OdgovorNapisal/-a VolkD » 14 Nov 2017, 21:55

Sem pravkar prižgal SA in prečekiral kaj gre iz antene. Na 60m ni duha ni sluha od mojega signala.
Ali so fantje pozabili popravit frekvenco v sw, ali je pa pirat.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 21638
Pridružen: 29 Dec 2014, 19:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 3934 krat
Prejel zahvalo: 3039 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: FT8 nov digital mode

OdgovorNapisal/-a S51VC » 15 Nov 2017, 06:20

Kako je s 60m? Ima kdo dovoljenje za delo? Nekaj zvez sem naredil po EU, pol mi je začasno dovoljenje preteklo.
S51VC
S51VC
 
Prispevkov: 132
Pridružen: 16 Apr 2016, 18:35
Kraj: JN76xp
Zahvalil se je: 66 krat
Prejel zahvalo: 19 krat
Uporabnika povabil: BraneZ
Število neizkoriščenih povabil: 3

Re: FT8 nov digital mode

OdgovorNapisal/-a forest70 » 15 Nov 2017, 12:34

S51VC je napisal/-a:Kako je s 60m? Ima kdo dovoljenje za delo? Nekaj zvez sem naredil po EU, pol mi je začasno dovoljenje preteklo.
S51VC

Koliko vem, nihče, smo imeli, vendar je poteklo :(
If you pay in bananas, you got monkeys.
Uporabniški avatar
forest70
 
Prispevkov: 1223
Pridružen: 14 Jan 2015, 00:11
Kraj: Koper
Zahvalil se je: 278 krat
Prejel zahvalo: 270 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 108

Re: FT8 nov digital mode

OdgovorNapisal/-a s54mtb » 15 Nov 2017, 22:04

Gre kar s kavca ali med sedenjem na wc. Remote na androidu...

Screenshot_20171115-213533.png
s54mtb
 
Prispevkov: 6865
Pridružen: 15 Jan 2015, 00:10
Zahvalil se je: 898 krat
Prejel zahvalo: 2195 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 33

Re: FT8 nov digital mode

OdgovorNapisal/-a VolkD » 15 Nov 2017, 23:06

Gre, gre,..mora gret, če gredo W v anteno :)
vo1fox.png

Sam zato, da gre daleč je treba biti pa tudi vztrajen.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 21638
Pridružen: 29 Dec 2014, 19:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 3934 krat
Prejel zahvalo: 3039 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: FT8 nov digital mode

OdgovorNapisal/-a VolkD » 20 Nov 2017, 13:59

No s tem sem se pa malo mučil:
ve3npi.png

A je vseeno šlo. Čeprav ena relacija celo z -22.
Nekaj jih pa verjetno nisem niti sprejel.

Je pa res, da mi dipol za 14MHz dela precej slabše kot za 7MHz. Bi ga moral malo dvigniti, ker mu sedaj nagaja žleb za vodo.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 21638
Pridružen: 29 Dec 2014, 19:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 3934 krat
Prejel zahvalo: 3039 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: FT8 nov digital mode

OdgovorNapisal/-a VolkD » 20 Nov 2017, 14:26

Ufff,... tale dipol dela bolje kot sem mislil:
yb3lz.png

Tole je dejansko ODX na FT8.
Za ne radio amaterje ODX pomeni osebni rekord. 11385 km je tudi res lepa razdalja (ne grem na roadtrip).
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 21638
Pridružen: 29 Dec 2014, 19:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 3934 krat
Prejel zahvalo: 3039 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: FT8 nov digital mode

OdgovorNapisal/-a s54mtb » 20 Nov 2017, 22:02

Tile VK-ji so včasih prav hecni. Po mojem je ta sočasno sprejel long in short ruto, ker je raport -3, ali ima pa kake hude jagice :)

vk.JPG
Doma izdelana GR5V (12mAGL) in 10W
s54mtb
 
Prispevkov: 6865
Pridružen: 15 Jan 2015, 00:10
Zahvalil se je: 898 krat
Prejel zahvalo: 2195 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 33

Re: FT8 nov digital mode

OdgovorNapisal/-a S53DZ » 20 Nov 2017, 22:22

Ali je pa na remote.
LP Bojan
Uporabniški avatar
S53DZ
 
Prispevkov: 881
Pridružen: 18 Jan 2015, 09:58
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 146 krat
Prejel zahvalo: 295 krat
Uporabnika povabil: S52O
Število neizkoriščenih povabil: 32

Re: FT8 nov digital mode

OdgovorNapisal/-a VolkD » 20 Nov 2017, 22:25

s54mtb, čestitke.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 21638
Pridružen: 29 Dec 2014, 19:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 3934 krat
Prejel zahvalo: 3039 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: FT8 nov digital mode

OdgovorNapisal/-a sYsop » 20 Nov 2017, 22:26

to imaš neko Dolenjsko verzijo G5RV antene ? :)
Tune for MAX smoke !
Uporabniški avatar
sYsop
 
Prispevkov: 246
Pridružen: 17 Jan 2015, 21:05
Kraj: All over the World
Zahvalil se je: 64 krat
Prejel zahvalo: 43 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 6

Re: FT8 nov digital mode

OdgovorNapisal/-a sYsop » 20 Nov 2017, 22:30

aja, a tukaj merimo kdo ima daljšega ali ?



...odx mislim ? ...

samo da vama ne bo nerodno potem, če objavim printscreene :)

antenski pogoji cca enaki, moč 15W, ... lokacija pa se z vajino "slabo" ne more primerjat, zato se tukaj duvat nima smisla ?
Tune for MAX smoke !
Uporabniški avatar
sYsop
 
Prispevkov: 246
Pridružen: 17 Jan 2015, 21:05
Kraj: All over the World
Zahvalil se je: 64 krat
Prejel zahvalo: 43 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 6

Re: FT8 nov digital mode

OdgovorNapisal/-a s54mtb » 20 Nov 2017, 22:43

Čist dalejnska :)
Čisto "klasičen" dizajn G5RV. Tam, kjer se neha lojtrca (300 ohm) in začne koaksialc, sem dal še 12 bifilarnih ovojev na velikem toroidu, pa ozemljil tisti konec, ki gre na oklop, ker mi je sicer fino prebijalo na koncu konektorja, ko je kabel ležal kar tako nezaključen na tleh. Ko je pihalo, se je pa kar ena korona naredila :) Zdaj, ko je ozemljeno pri spoju lojtrce s koaksialcem je pa mir. Dimenzijo sem pa kar to vzel: http://www.wimo.com/wireantennas_e.html#11385
Na 20m je swr 1:1,2 brez tjunerja.
s54mtb
 
Prispevkov: 6865
Pridružen: 15 Jan 2015, 00:10
Zahvalil se je: 898 krat
Prejel zahvalo: 2195 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 33

Re: FT8 nov digital mode

OdgovorNapisal/-a s54mtb » 20 Nov 2017, 22:44

sYsop je napisal/-a:aja, a tukaj merimo kdo ima daljšega ali ?



...odx mislim ? ...

samo da vama ne bo nerodno potem, če objavim printscreene :)

antenski pogoji cca enaki, moč 15W, ... lokacija pa se z vajino "slabo" ne more primerjat, zato se tukaj duvat nima smisla ?


Saj vemo, da imaš najdaljšega. Samo plastične operacij€€€ ne štejejo pol toliko, kot ti narava da v bakru in žuljih :)
s54mtb
 
Prispevkov: 6865
Pridružen: 15 Jan 2015, 00:10
Zahvalil se je: 898 krat
Prejel zahvalo: 2195 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 33

Re: FT8 nov digital mode

OdgovorNapisal/-a sYsop » 20 Nov 2017, 23:02

s54mtb je napisal/-a:Čist dalejnska :)


se mi je zdelo, ker si ji dal tako oznako "Doma izdelana GR5V " :)
Revoz pridih :)
Tune for MAX smoke !
Uporabniški avatar
sYsop
 
Prispevkov: 246
Pridružen: 17 Jan 2015, 21:05
Kraj: All over the World
Zahvalil se je: 64 krat
Prejel zahvalo: 43 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 6

Re: FT8 nov digital mode

OdgovorNapisal/-a s54mtb » 20 Nov 2017, 23:10

Ta je 5 banderca. Tista še za 160m bo pa GR6V. Samo moram štango postavit pod vinogradom, da bom imel kam obesti tega vRaGa.
s54mtb
 
Prispevkov: 6865
Pridružen: 15 Jan 2015, 00:10
Zahvalil se je: 898 krat
Prejel zahvalo: 2195 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 33

Re: FT8 nov digital mode

OdgovorNapisal/-a VolkD » 20 Nov 2017, 23:37

Dejte no nehat s merjenjem daljšega. Print screen dajem gor, ko je kaj zanimivega. Imam samo dipol, pa še ta ni bog ve kaj (sem že omenil). Glede na to, da imam FT8 manj kot mesec dni, pa še delam ne resno, ampak je stvar le za spotoma, bi lahko vsakemu bilo jasno, da dajem print screene gor predvsem iz dveh razlogov.
- dajem informacijo o dobrih pogojih.
- poskušam navdušiti še koga.

Zdaj se pa vrnite nazaj na temo.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 21638
Pridružen: 29 Dec 2014, 19:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 3934 krat
Prejel zahvalo: 3039 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: FT8 nov digital mode

OdgovorNapisal/-a s54mtb » 20 Nov 2017, 23:50

Hahaha s53k je zacel.... Ne mene kregat.

Je pa res zanimivo, kako daleč se pride s pametno izbrano redundanco.
s54mtb
 
Prispevkov: 6865
Pridružen: 15 Jan 2015, 00:10
Zahvalil se je: 898 krat
Prejel zahvalo: 2195 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 33

Re: FT8 nov digital mode

OdgovorNapisal/-a VolkD » 03 Dec 2017, 22:25

Je kdo že preizkusil VARA ?

Tu se ga dobi: https://rosmodem.wordpress.com/
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 21638
Pridružen: 29 Dec 2014, 19:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 3934 krat
Prejel zahvalo: 3039 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: FT8 nov digital mode

OdgovorNapisal/-a s56rga » 04 Dec 2017, 10:38

Ja. V sklopu ARON-a ga testno uporabljamo.
Uporabniški avatar
s56rga
 
Prispevkov: 468
Pridružen: 12 Jan 2015, 16:34
Kraj: Koper JN65UM
Zahvalil se je: 70 krat
Prejel zahvalo: 147 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 163

Re: FT8 nov digital mode

OdgovorNapisal/-a VolkD » 04 Dec 2017, 11:12

s56rga je napisal/-a:Ja. V sklopu ARON-a ga testno uporabljamo.

No preizkusi kako dela FT8 s tem programom.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 21638
Pridružen: 29 Dec 2014, 19:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 3934 krat
Prejel zahvalo: 3039 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: FT8 nov digital mode

OdgovorNapisal/-a s56rga » 04 Dec 2017, 14:28

VolkD je napisal/-a:
s56rga je napisal/-a:Ja. V sklopu ARON-a ga testno uporabljamo.

No preizkusi kako dela FT8 s tem programom.


Vara je namenski sw. modem za delo z Vara digitalnim modom.
Priponke
VARA Specification.pdf
Vara Specification
(587.52 KiB) Prenešeno 7 krat
Uporabniški avatar
s56rga
 
Prispevkov: 468
Pridružen: 12 Jan 2015, 16:34
Kraj: Koper JN65UM
Zahvalil se je: 70 krat
Prejel zahvalo: 147 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 163

Re: FT8 nov digital mode

OdgovorNapisal/-a VolkD » 04 Dec 2017, 14:46

:_think Jaz sem dobil informacijo, da zna delati tudi v FT8 modu. Zdaj sem pa res v dvomih.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 21638
Pridružen: 29 Dec 2014, 19:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 3934 krat
Prejel zahvalo: 3039 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: FT8 nov digital mode

OdgovorNapisal/-a sYsop » 04 Dec 2017, 17:11

za še boljše rezultate priporočam program MSHV
link http://lz2hv.org/mshv
Tune for MAX smoke !
Uporabniški avatar
sYsop
 
Prispevkov: 246
Pridružen: 17 Jan 2015, 21:05
Kraj: All over the World
Zahvalil se je: 64 krat
Prejel zahvalo: 43 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 6

Re: FT8 nov digital mode

OdgovorNapisal/-a S55AB » 04 Dec 2017, 22:43

Mi zna mogoče kdo povedat zakaj mi noče dekodirat.
Uporabljam SDR ključek in virtual cable.
Priponke
Zajeta slika.JPG
S55AB
 
Prispevkov: 23
Pridružen: 27 Avg 2017, 11:58
Zahvalil se je: 29 krat
Prejel zahvalo: 5 krat
Uporabnika povabil: eldi2011
Število neizkoriščenih povabil: 1

Re: FT8 nov digital mode

OdgovorNapisal/-a VolkD » 04 Dec 2017, 22:56

Sinhroniziraj čas računalnika z internetnim časom. Nastavi frekvenco na 7074 ! Pa pazi, da imaš USB.
Drugega ne vidim kaj bi bilo narobe.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 21638
Pridružen: 29 Dec 2014, 19:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 3934 krat
Prejel zahvalo: 3039 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: FT8 nov digital mode

OdgovorNapisal/-a S51VC » 05 Dec 2017, 06:24

Ojla.
Mislim, da nimaš najnovejši WJST-X, kjer imaš novi MODE FT8. Mogoče nimaš nastavljen pravi MODE, tudi frekvenca mi je malo sumljiva. V spodnji vrstici bi moral pokazat FT8, kar pa se na sami sliki ne vidi. Tudi širina kazalca na "slapu", je malo preširoka. Za FT8 je ožja.
Saj ti bo ratalo, razen, če ne bo. ;)
S51VC
S51VC
 
Prispevkov: 132
Pridružen: 16 Apr 2016, 18:35
Kraj: JN76xp
Zahvalil se je: 66 krat
Prejel zahvalo: 19 krat
Uporabnika povabil: BraneZ
Število neizkoriščenih povabil: 3

Re: FT8 nov digital mode

OdgovorNapisal/-a S55AB » 05 Dec 2017, 20:51

Samo USB je manjkal :).

Frekvenca je bila napačna ker sem poizkušal z več načini.

Hvala za pomoč!
Priponke
Zajeta slika1.JPG
S55AB
 
Prispevkov: 23
Pridružen: 27 Avg 2017, 11:58
Zahvalil se je: 29 krat
Prejel zahvalo: 5 krat
Uporabnika povabil: eldi2011
Število neizkoriščenih povabil: 1

Re: FT8 nov digital mode

OdgovorNapisal/-a lado » 10 Dec 2017, 18:39

Sem naredil vmesnik med pc in trx.....
Zdaj pa še tisto najbolj zoprno-priklop v KV postaji>...
Priponke
WP_20171210_003[1].jpg
Uporabniški avatar
lado
 
Prispevkov: 287
Pridružen: 19 Jan 2015, 06:46
Kraj: Trbovlje
Zahvalil se je: 57 krat
Prejel zahvalo: 22 krat
Uporabnika povabil: s54mtb
Število neizkoriščenih povabil: 2

Re: FT8 nov digital mode

OdgovorNapisal/-a S51VC » 10 Dec 2017, 19:08

Jaz pa se igram z JTDX in Logger32. Komunicirata preko UDP protokola, kjer si delita frekvenco, bandplan, cluster... Tako lahko zvezo s FT8, direktno vpišem v Logger32. Hudič je, ker moram "razdret" nekaj nastavitev v Logger32, da mi stvar špila. Mislim, da novi JTDX 18.1 to rešuje. Moram najt pametno rešitev s čim manj poseganj v obstoječe nastavitve. Užitno je, ker mi Logger32 takoj pošlje QSL-ke na eQSL, vodi statistiko...
Igramo se!
S51VC
S51VC
 
Prispevkov: 132
Pridružen: 16 Apr 2016, 18:35
Kraj: JN76xp
Zahvalil se je: 66 krat
Prejel zahvalo: 19 krat
Uporabnika povabil: BraneZ
Število neizkoriščenih povabil: 3

Re: FT8 nov digital mode

OdgovorNapisal/-a VolkD » 10 Dec 2017, 20:04

S51VC je napisal/-a:Igramo se!
S51VC
Bistvo je, da je nekaj novega in nam je lepo.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo bolečine, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijowww.S5tech.net
Uporabniški avatar
VolkD
Administratorji strani
 
Prispevkov: 21638
Pridružen: 29 Dec 2014, 19:49
Kraj: Kačiče (Divača)
Zahvalil se je: 3934 krat
Prejel zahvalo: 3039 krat
Uporabnika povabil: Vrtni palček
Število neizkoriščenih povabil: 255

Re: FT8 nov digital mode

OdgovorNapisal/-a S56FPW » 10 Dec 2017, 20:47

tudi jaz sem se poigral
Priponke
ft8.jpg
http://lea.hamradio.si/~s56fpw/
Uporabniški avatar
S56FPW
 
Prispevkov: 321
Pridružen: 26 Jan 2015, 23:00
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 101 krat
Prejel zahvalo: 150 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 30

Re: FT8 nov digital mode

OdgovorNapisal/-a S51VC » 10 Dec 2017, 21:19

Uh, tudi jaz sem dobil ta ključek iz Kitajske, pa mi kratki val ne dela. Zgornji del (konektor) od 30Mhz do 1700MHz, dela dobro, spodaj pa je gluh. Bom moral vprašat Japeka, če mi to pogleda. Takrat se bom tudi jaz igral kaj takega...
S51VC
S51VC
 
Prispevkov: 132
Pridružen: 16 Apr 2016, 18:35
Kraj: JN76xp
Zahvalil se je: 66 krat
Prejel zahvalo: 19 krat
Uporabnika povabil: BraneZ
Število neizkoriščenih povabil: 3

Re: FT8 nov digital mode

OdgovorNapisal/-a S56FPW » 10 Dec 2017, 21:48

Jaz sem si naredil up converter za kv pred petimi leti ker sem hotel probat če se da pri nas ulovit kak DRM
http://lea.hamradio.si/~s56fpw/
Uporabniški avatar
S56FPW
 
Prispevkov: 321
Pridružen: 26 Jan 2015, 23:00
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 101 krat
Prejel zahvalo: 150 krat
Uporabnika povabil: VolkD
Število neizkoriščenih povabil: 30

Re: FT8 nov digital mode

OdgovorNapisal/-a S53DZ » 11 Dec 2017, 11:16

Tako je, bolje je up-converter, da KV prestaviš v področje delovanja SDR USB ključka.
Direct sampling sicer dela, ampak je občutljivost zelo slaba. Če pogledaš noter v vezje, ima na HF vhodu samo en transistor in LPF. To je to. Prilagoditev je, ampak ojačenje manjka. To pomeni, da dela samo za zelo močne signale (do 14 MHz), kar je neuporabno za HAM. Spredaj potrebuje HF LNA. Zaradi pokrivanja celega HF področja, je veliko bolje dodati up-converter.

To sem napisal že v temi SDR ključek:

Sem preizkusil tudi RTL2832 in R820 z UHF/VHF in HF vhodom.
Dela lepo, pač za tak broadband tuner. Paziti je treba na nivoje.
V tuner načinu gre od 24 MHz do 1,7 GHz.

Pri direct sampling je občutljivost samo okoli -40 do -45 dBm. Pri mojem je za ta način potrebno izbrati Q vhod.
Neposredno dela do 14,1 MHz, s filtrom pa do 28 MHz. Tako, kot piše.

Preizkusni SW:
- SDR#: direct sampling in tuner,
- GQRX: tuner.
LP Bojan
Uporabniški avatar
S53DZ
 
Prispevkov: 881
Pridružen: 18 Jan 2015, 09:58
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 146 krat
Prejel zahvalo: 295 krat
Uporabnika povabil: S52O
Število neizkoriščenih povabil: 32

Re: FT8 nov digital mode

OdgovorNapisal/-a S51VC » 11 Dec 2017, 13:00

Ja, vse je lepo in prav. Ne vem pa, zakaj ne pokaže nobenega signala na 160m, 80m, 40m, 20m, nobenega odziva. Sem dal oddajnik na 1w izhoda, nastavil antenco, ki sem jo dobil zraven, na KV področje ključeka. Nobenega signala ne pokaže SDR#. Neumno se mi zdi, da ne bi pokazal vsaj malo signala. Total mrtvo.
Bom prosil našega Japeka, ki se spozna na te stvari. Sumim, da KV veja, sploh ni priklopljena na sam ključek. So kitajčki nekaj zamučkali.
S51VC
S51VC
 
Prispevkov: 132
Pridružen: 16 Apr 2016, 18:35
Kraj: JN76xp
Zahvalil se je: 66 krat
Prejel zahvalo: 19 krat
Uporabnika povabil: BraneZ
Število neizkoriščenih povabil: 3

Re: FT8 nov digital mode

OdgovorNapisal/-a S53DZ » 11 Dec 2017, 13:06

Lahko, da ni priklopljena, poskusi izbrati I ali Q vejo.
Pri direct sampling je treba izbrati ta način, da prideš direktno na A/D pretvornik (mimo tunerja).
LP Bojan
Uporabniški avatar
S53DZ
 
Prispevkov: 881
Pridružen: 18 Jan 2015, 09:58
Kraj: Ljubljana
Zahvalil se je: 146 krat
Prejel zahvalo: 295 krat
Uporabnika povabil: S52O
Število neizkoriščenih povabil: 32

Re: FT8 nov digital mode

OdgovorNapisal/-a S51VC » 11 Dec 2017, 16:45

YESS!!!
Samo direct Q-sampling je bilo potrebno vklopit. S pravo anteno je to še užiten radio.
HVALA ti!
S51VC
S51VC
 
Prispevkov: 132
Pridružen: 16 Apr 2016, 18:35
Kraj: JN76xp
Zahvalil se je: 66 krat
Prejel zahvalo: 19 krat
Uporabnika povabil: BraneZ
Število neizkoriščenih povabil: 3

Prejšnja

Vrni se na Razno

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost