Zanimiva reč. Nekaj takega bi pa imel.andrejj je napisal/-a:Za kovaško peč.
VolkD je napisal/-a:Zanimiva reč. Nekaj takega bi pa imel.andrejj je napisal/-a:Za kovaško peč.
Aluminij bo šlo, baker verjetno ne. Čisti baker ima tališče pri 1084°C, tak s primesmi pa lahko še precej višje. Brez plina bo težka.valter je napisal/-a:Tako, da boš (bomo) lahko poceni topili -ulivali aluminij in baker.
robi je napisal/-a:Ti gorilci na staro olje proizvajajo ogromne količine nox. Niso ravno vitamini za to vdihavat
Ah no, če je že zadeva šla v to smer,...robi je napisal/-a:Ti gorilci na staro olje proizvajajo ogromne količine nox. Niso ravno vitamini za to vdihavat
robi je napisal/-a:Kaj pa en star gorilnik na kurilno olje? Dobiš za 6 pack povsod, ker jih mečejo ven. A tisto ne pogreje dovolj?
kobraN je napisal/-a:Verjetno bi za močnejšo temperaturo rabil 2-3 take gorilce, gledam precej oddajo: skovano v ognju, in tam opazim da za ogrevanje kovin rabijo po 3 plinske gorilce.
kobraN je napisal/-a:Originalni gorilci tega tipa imajo še dodatni priklop za zrak ki povečajo temperaturo.
https://vira.si/gorilniki-za-peci/29-pl ... polnjenje/
S to pečjo boste brez težav dosegli varilno temperaturo 2642 F oz. 1450 st C. Peč je narejena iz kovinskega ohišja, notranjost peči pa je obložena s keramično izolacijo. Podlaga za obdelovanec je iz keramične (šamotne) opeke, ki zagotavlja odlično trdnost in vzdržljivost.
andrejj je napisal/-a:že prej napravil peč.Ni lep.Prej sem napravil korito za oglje in ventilator.Ni mi všeč ker letijo iskre,
andrejj je napisal/-a:Tako sem zvrtal.Za središče sem napravil za točkanje.Sveder ki sem imel je dolga 105 mm.Zvrtal en del in obrnil.Slika.
andrejj je napisal/-a:že prej napravil peč.Ni lep.Prej sem napravil korito za oglje in ventilator.Ni mi všeč ker letijo iskre,
andrejj je napisal/-a:andrejj je napisal/-a:Tako sem zvrtal.Za središče sem napravil za točkanje.Sveder ki sem imel je dolga 105 mm.Zvrtal en del in obrnil.Slika.
Spomnil sem.Ko sem zvrtal luknjo.Ko gre v globino,ugasnem in spodaj dvignem ,podložim les.in naprej zvrtam.Ne vem če bo razumeli.
valter je napisal/-a::_think Še dodatno razmišljanje
Avtoplin: 0.829 EUR/L kar je približno 0,5kg
10 kg plina v jeklenki 31,00 €
Torej če tankaš jeklenko na bencinski te pride 10 Kg 16,58 €.
Moram vprašat Moldavce kje se kupi nastavke za jeklenke
To pa je še bolje kot cviček namesto dizla
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost