luccabrassi je napisal/-a:cinkov primer + prašna barva
( za vroče cinkanje moreš imeti na profilih narejene pravilno luknjice zaradi pare/plinov)
https://koritnik.si/peskanje-in-barvanje/ ( ugodna cena ( sploh s gotovino ))
mitkum je napisal/-a:Jaz za barvanje železnih konstrukcij uporabljam 2 komponentne poliuretanske barve. V mešalnici mi namešajo poljubno po RAL lestvici. Na izbiro je sijaj ali pol sijaj. Zadeva je na otip suha po pol ure, v 12 urah popolnoma suha. Dobiš jo v vsaki malo boljši mešalnici in je svetlobna leta pred raznimi Heliosi in Belinkami. Povprečna cena barve je cca 20€/kg s trdilcem. Z 1kg prekriješ cca 8-10m2 s pištolo z 1x nanosom. Za nanos z valjčkom ali čopičem ni najbolj primerna, ker zaradi trdilca hitro "zategne". Če je zunaj, izpostavljeno dežju, snegu...potem predhodno dam vroče cinkati, če je za zaprte prostore, temeljne barve ne dajem-samo dobro razmastim in očistim vso morebitno površinsko rjo.
Tako se je začelo pri meni. Potem sem zapravil 120€ za pištolo. Mislim, da je bila 5x v uporabi. In če dobro pomislim, sem 80% časa porabil zato, da pištolo po uporabi očistim.Kroko je napisal/-a:Me pa firbca, kako bi tako barvo šprical s pištolo.
Kašna pištola je primerna?
Lahko kdo predlaga konkreten model dobre pištole?
To rabiš, če barvaš avto. Barvanje takega malega kosa traja pol minute.VolkD je napisal/-a:Če nimaš kompresorja, ki bo držal 5barov vsaj 5, še bolje 10minut, potem,... evo, pa sem kupil še nov kompresor. Starega sem prodal tu preko foruma, pa mu ni nič manjkalo.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost