robi je napisal/-a:Koliko bi se povečal tok skozi trafo, če ga priključim na 380V?
Ali bi ga lahko vseeno krmilil z to elektroniko?
reber je napisal/-a:Trafo od mikrovalovke je že tako navit v zasičenje, potem bi ga namesto na 230V riključil kar na 400V (380V ne obstaja več tako kot ne 220V)
robi je napisal/-a:Danes sem probal varit in baterije gre super, kaj debelejsega pa ne.
ignis je napisal/-a:robi je napisal/-a:Danes sem probal varit in baterije gre super, kaj debelejsega pa ne.
Koliko so debeli trakci, koliko V in A imaš na sekundarju?
robi je napisal/-a:ignis je napisal/-a:robi je napisal/-a:Danes sem probal varit in baterije gre super, kaj debelejsega pa ne.
Koliko so debeli trakci, koliko V in A imaš na sekundarju?
Na sekundarju imam 2,6v, ampere sem probal izmerit, vendar mi zabije A meter, ker je samo do 400A.
Jakey je napisal/-a:Maksimalnega toka ne moreš pomerit, zato sem tudi napisal izračunaš. Izračunaš ga iz napetosti in moči transformatorja I = P/U. P je moč, U je izmerjena napetost.
VolkD je napisal/-a:Aha,... kaj pa zasičenje jedra? Kje si upošteval magnetno gostoto jedra? Izgube v jedru ,.
robi je napisal/-a:Zaradi dolge dobave prosim, če mi kdo proda nekaj trakca za varjenje baterij.
Najbolje cel kolut- dobro plačam!
Lahko tudi kak link, kje to dobiti v slo.
reber.reber je napisal/-a:Oh ja, sami "mačoti" in najdaljšega ima: ...
VolkD je napisal/-a:Da se izračunati, saj transformator ni neka znanost.
VolkD je napisal/-a:Za ta projekt niso uporabni, se jih pa da za kaj drugega uporabiti. Napiši malo dimenzije, izmeri tudi premer žice s katero so naviti.
VolkD je napisal/-a:Tole je uporabno kot dušilka v klasičnem napajalniku. Zdaj ,... ali to odkupiti ali ne ? Pa odvisno od cene. Jaz jih nebi kupil, ker jih, če bi jih potreboval lahko dobim zastonj.
Nekdo, ki bi si zamislil tak napajalnik bi pa zanje kaj dal. No recimo 1€ po kosu, pa naj bo 5 za vse štiri.
VolkD je napisal/-a:Se. Nekaj kabelj čevljev imam že, pa nekaj kablov tudi. Zdaj rišem ročice za punktiranje baterij.
VolkD je napisal/-a:Ja kaj pa še pride zraven ?!!! 17 transformatorjev čaka na kupu. Sekundarna navitja so že odstranjena. Prilepim sliko ob priliki.
Še nekaj,... elektronika bo opisana, tiskano vezje je enostransko in si ga lahko naredi vsak.
gumby je napisal/-a:Je kakšen poseben razlog za uporabo tiristorja namesto triaka?
VolkD je napisal/-a:Ja kaj pa še pride zraven ?!!! 17 transformatorjev čaka na kupu. Sekundarna navitja so že odstranjena. Prilepim sliko ob priliki.
Še nekaj,... elektronika bo opisana, tiskano vezje je enostransko in si ga lahko naredi vsak.
sbx je napisal/-a:Tudi jaz imam isto elektroniko doma!
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost