bojanz je napisal/-a:Pozdravljeni!
Prosim za pomoč.
Imam nitkarico iz Hoferja Ferrex komplet 4v1, počasi se glava nitkarico poslavlja, pa bi rad nabavil novo pa je nikjer ne najdem.
Ima namreč M8 levi navoj.
Ker imam eno glavo, ki pa ima M10 levi navoj, sem mislil, da bi nabavil Adapter, pa tudi tega ni.
Pozna kdo kakšnega obrtnika, ki bi lahko takšen adapter izdelal.
Hvala!
jozede je napisal/-a:
Tak adapter zunaj M10 notranji M8, se mi zdi misija nemogoče.
zakaj:
Luknja za m10Vijak naj bi bila 8,4 mm, M8 vijak zunanji je cca 8mm ostane bore malo za steno med obema navojema cca 0,2mm.
Jakey je napisal/-a:jozede je napisal/-a:
Tak adapter zunaj M10 notranji M8, se mi zdi misija nemogoče.
zakaj:
Luknja za m10Vijak naj bi bila 8,4 mm, M8 vijak zunanji je cca 8mm ostane bore malo za steno med obema navojema cca 0,2mm.
Že tukaj si se zaplezal, nihče ni omenjal notranjega navoja M10 in zunanjega M8, tako da naprej sploh ne bom komentiral, kar si pisal.
Se pa da naredit M10 na M8 reducir.
jozede je napisal/-a:Tak adapter zunaj M10 notranji M8, se mi zdi misija nemogoče.
zakaj:
Tak adapter, bi zato zelo težko izdelal na stružnici ali z navojnimi svedri in navojnim narezovalcem, brez da bi pri tem deformiral preostalo nosilno steno, ki ostane med obema navojema.
Lahko pa se tudi motim???
Me prav zanima, če je to izvedljivo z "normalnimi" obdelovalnimi stroji.
Bi pa tak adapter lahko izdelal z erozijo, je pa seveda vprašanje stroškov.
jozede je napisal/-a:Hvala za komentar. Me veseli, da imaš toliko dober stroj in orodje, da lahko izdelaš tak adapter.
Nisem povsem zanikal izdelavo takega adapterja, sem se samo spraševal, če je to mogoče kvalitetno izvesti?
Na adapter bo privita glava z M10 notranjim navojem, ta navoj ima notranjo luknjo cca 8,4mm, to mi je bila najbližja orientacija za oceno debeline preostale stene adapterja na mestu, kjer se bosta notranji navoj M8 in M10 zunanji navoj adapterja najbolj približala drug k drugemu.
Sem se pa že ob pisanju prejšnjega posta "posipal s pepelom", tako da priznavam, da sem mogoče zgrešil za kakšne pol desetinke preostalo debelino stene pri adapterju"

yacksy je napisal/-a:En podoben "adapter" (se ne spomnim več točno ali je bil M8/M10 ali M10/M12) je kolega naredil na stružnico, ko mi je na glavi PD motorja VAG grupe porinilo ven grelno svečko (v glavo motorja smo vrezali večji navoj in notri privijačili "adapter"). Avtomobil je po "posegu" pri meni naredil več kot 100k km in še vedno deluje, tako da tak "adapter" ni tako krhek, kot se zdi na prvi pogled.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov